Futbol

Bursa'da maçın ardından

24 Kasım 2014 Pazartesi 23:36 - Son Güncelleme 25 Kasım 2014 Salı 09:34

Güneş: "Kazanmaya yakındık." Kartal: "Biz de kazanabilirdik."

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1 berabere biten Fenerbahçe maçında, kazanmaya yakın takım olduklarını söyledi.

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başına aldığı darbe nedeniyle sakatlanan Fenerbahçeli Mehmet Topal'a da değinen Güneş, "Futbol bir oyundur ama burada insan daha önemlidir. Kendisi çok değerli bir oyuncu, inşallah bir şeyi yoktur" diye konuştu.

Güneş, her iki takımın da kazanmak için sahaya çıktığını, kendilerinin karşılaşmanın başında golü bulduklarını anımsatarak, "Karşılaşma düşündüğümüz gibi oldu ancak rakibin baskısına cevap veremedik. Kazanmaya yakın takım bizdik. Nihayetinde alınan 1 puan ne Bursaspor için ne de Fenerbahçe için yararlı değil. Hem biz, hem onlar kaybetti" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "Bursaspor taraftarı Fenerbahçe kalecisi için 'vatan haini' diye bağırdı. Siz de Volkan Demirel için hafta içinde açıklamalarda bulunmuştunuz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna deneyimli teknik adam şu yanıtı verdi:

"Bu yanlışı sürekli yapıyorsunuz. Söylediğimi neden anlamıyorsunuz? Volkan, benim öğrencim. Milli takıma alan benim onu. Bir oyuncuya edilen küfrü ben bana yapılmış gibi anlıyorum. Zamanında ben de bu tür tepkilerle karşılaştım. Hem de milli takımda. Ancak olumsuz hiçbir şey söylemedim. Ben 'bütün oyuncular görevini yapmalı' demiştim. Eğer sahadan ayrılırsanız olayların önünü açarsınız. Fenerbahçe ile sahasında yapılacak maçta bana küfür edilse ben sahadan mı çıkacağım? Öncelikle şunu yineleyeyim. İnsan hayatı önemlidir. Bir insan kaybedildiği zaman geri gelmiyor. Bu ahlak değerleriyle bir yerlere gidemeyiz. Bu şekilde yapmayın. Ben sizin anlattığınız Şenol değilim. 50 yıla yakın futbolun içindeyim. Bir çok saldırıya uğradım, kimseyi suçlamadım. Kirli işlerin içinde ben olmadım."

-Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmaya erken yedikleri gol nedeniyle 1-0 yenik başladıklarını ve sonrasında toparlanmaya çalıştıklarını bildirdi.

Maçın geneline bakıldığında oyun kontrolünün kendilerinde olduğunu vurgulayan Kartal, "İki takım da iyi mücadele etti. Gerçekten güzel maç oldu.Her iki takım oyuncularını gösterdikleri mücadeleden ötürü kutluyorum. Biz de kazanabilirdik, Bursaspor da kazanabilirdi. Neticede karşılaşmanın zorlu geçeceğini bekliyorduk. Sonuçta berabere bitti. Bursa gibi zorlu bir deplasmandan 1 puan aldığımız için oyuncularımı tebrik ederim" dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başına aldığı darbe nedeniyle Mehmet Topal ve sakat sakat oynayan Gökhan Gönül'e de teşekkür eden Kartal, "Mehmet Topal oyunda şuurunu kaybeder gibi oldu. Yabancı sınırlamasından ve Gökhan Gönül'ün sakatlığından dolayı Mehmet Topal'a rica ettik ve 'götürebildiğin yere kadar götür' dedik. Kendisi de maçı bırakmadı ve oynadı" diye konuştu.

Bu arada, karşılaşmanın ardından kontrol amaçlı hastaneye götürülen Mehmet Topal'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz