Futbol

Bursaspor'u bu takımlara benzetti

08 Nisan 2014 Salı 23:27 - Son Güncelleme 08 Nisan 2014 Salı 23:29

Buz: "Bursaspor'u Schalke 04 ve Borussia Dortmund'a benzetiyorum"

Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "Almanya'daki takımlarla kıyasladığınızda Bursaspor ne bir Bayern Leverkusen ne de Bayern Münih. Ben Bursaspor'u Schalke 04 ve Borussia Dortmund'a benzetiyorum" dedi.

Buz, Bursaspor TV'de katıldığı programda, sezon sonunda ligde ve kupada hedefe ulaşabilmek adına çok çalıştıklarını söyledi.

Christoph Daum'un görevden ayrılmasının ardından Galatasaray ile deplasmanda oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yeşil-beyazlı takımın başında sahaya çıktığını hatırlatarak, "Bu karşılaşmada skoru 2-0'dan 2-2'ye getirmek çok önemliydi. Burada şimdi bir şansımız var. Benim için mutluluk buydu. Benim yerimde Abdullah Avcı veya Baliç olabilirdi. Onlara avantajlı bir skor bırakmak istiyordum" diye konuştu.

Buz, Galatasaray karşılaşmasının ardından yolda hayatı boyunca unutamayacağı bir olay yaşadığını bildirerek, şöyle devam etti:

"Başkanımız, futbolcularımız ile birlikte benim görevi üstlenmem konusunda otobüste konuşmuşlar. Bu karar bana söylediğinde mutluluktan ne diyeceğimi şaşırdım. Futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Benim için inanılmaz bir olaydı.15 Nisan benim doğum günüm. Ertesi günü Galatasaray ile rövanş maçı oynayacağız. Finale kalmak benim için en büyük doğum günü hediyesi olur. Taraftarlarımız için daha da büyük bir hediye olacağına inanıyorum. Bu maçta hepimizin kenetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte yaşananlar geride kalsın. Kenetlenelim. 90 dakika hep beraber olalım. Mutluluğu da beraber yaşayalım."

Buz, Bursaspor camiasının yapısını Almanya Bundesliga takımlarından Schalke 04 ve Borussia Dortmund'a benzettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"2010 yılında Bursaspor şampiyon olduğunda çok mutlu oldum. Dedim ki 'inanılmaz bir mücadele ve Bursa şehri şampiyon oldu ve nasıl şampiyon olduğunu herkes gördü.' İçimden gerçekten 'helal olsun' demek geldi. Bursa'ya geldiğimde şöyle bir durum ortaya çıktı. 40 yıldan beri Almanya'da olduğum için orayla kıyaslıyorum. Almanya'daki takımlarla kıyasladığınızda Bursaspor ne bir Bayern Leverkusen ne de Bayern Münih. Ben Bursaspor'u Schalke 04 ve Borussia Dortmund'a benzetiyorum. Bursa, tamamen Bursaspor'a odaklanmış bir kent. Bursaspor yenildiğinde insanların üzüldüğünü hemen görüyorsunuz. Bu yapıya yakın olduğum için bunu çok iyi anlıyorum. Ben taraftarlarımızı çok sevdim. Geri bildirimleri alıyorum. Onlara layık olmaya çalışıyorum. Benim için Bursaspor çok büyük bir kulüp ve çok güzel bir futbol şehri. Takıma yeni gelen arkadaşlarımıza şunu söyledim; Bursaspor'da oynamak için savaşçı, arzulu, istekli olacaksınız ve formanın hakkını vereceksiniz. Bursa'da futbol oynamak o kadar kolay değil. Eğer bu unsurları taşıyorsanız ve istekliyseniz taraftar sizi bağrına basar. Tamamen bu şehrin yapısına uygun futbolcuların transfer olması lazım. Altyapıdan çıkan çok iyi çocuklarımız var. Zaman zaman onlara şans vermek istiyorum. Ağabeyleri ile tamamen takım olgusunu yaratmak gerekiyor. Sonra felsefeye ihtiyacımız var. Bize uyan, kendi futbolcularımıza uyan ise kesinlikle basan, ne olursa olsun oyuna hakim olmak isteyen, ısıran, çabuk oynayan, dikine oynayan, topu kaybettikten sonra basma sürecinin en kısa süreye indirilmesi en idealidir. Bu sistem de Bursa'nın yapısına uyuyor. Bu yüzden Dortmund ile kıyaslıyorum."

Kendisinin sezon başında Daum'un yardımcısı olarak Bursa'ya geldiğini, Bursa'ya ve Bursaspor'a çok kısa sürede uyum sağladığını aktaran Buz, bunda da yeşil-beyazlı taraftarların kendisine yönelik ilgilerinin büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Buz, ligin 2. haftasında Bursa'da oynadıkları Galatasaray maçında yeşil-beyazlı taraftarlardan çok etkilendiğini de belirterek, şunları kaydetti:

"O gün atmosferi gördüğümde inanılmaz etkilenmiştim. Babam da o maçtaydı. Kendisine 'inşallah Allah bana bu güzel taraftarın önünden teknik adam olarak görev yapmamı nasip eder' demiştim. Şimdi uzun süredir cezalarımız nedeniyle evimizdeki müsabakaları bayan ve çocuk taraftarlarımız önünde oynuyoruz. Ancak biz taraftarlarımızı çok özledik. Bayanlarımız ve çocuklarımız da bize çok iyi destek verdiler ama taraftarlarımızı çok özledik. İnşallah Kasımpaşa maçında bir olumsuzluk olmaz da Galatasaray maçında taraftarlarımız ile kucaklaşırız. Bana olan desteğe çok teşekkür ediyorum. Onlara layık olmaya çalışıyorum ve çalışacağım da. İnşallah bu sezon sonunda güzel günler yaşayacağız."

İrfan Buz, Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan'a da kendisine yönelik güveni için ayrıca teşekkür ederek, "Erkan başkanımız gecesini gündüzüne katıyor. Onun gibi bir başkanla çalışmak benim için bir onur" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz