Futbol

Çalımbay: Bütün sorumluluk başkanda!

18 Nisan 2015 Cumartesi 13:47 - Son Güncelleme 18 Nisan 2015 Cumartesi 13:58

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü, yeni statta maç oynama kararını yorumladı.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Yeni statta ne olursa olsun ben daha önce de söyledim bütün sorumluluk başkanda. Bize 'oynayın' dedikleri an oynarız. Şu anda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" dedi.

Çalımbay, kulüp binasında yaptığı basın açıklamasında, Akhisar Belediyespor maçının kendileri için dönüm noktası olduğunu ve güçlü bir taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

"Bütün taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz"

Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş maçından sonra ilk defa Mersin Stadyumu'nda karşılaşacaklarına dikkati çeken Çalımbay, şöyle devam etti:

"Bütün taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz, Herkesten fedekarlık ve destek istiyoruz. Son 8 maça kadar takımımız çok iyi geldi, daha iyi de olabilirdi ama sakatlıklar olsun, cezalar olsun, yabancı sınırlandırması olsun bu gibi yaşadığımız sıkıntılara rağmen buraya kadar geldik. Bundan sonra kalan 8 maçımız da kritik maçlar. Özelikle de son 4 maç kritik ama ama bizim için Akhisar Belediyesohr ve Sivasspor çok önemli maçlar. Bunları mutlaka çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor onun için de taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Onların desteğiyle bu son 8 haftayı da geçmek istiyoruz. Kendi sahamızda 5 maç oynayacağız ve bu maçlarda taraftarlarımızın arenayı, tribünleri doldurmasını diliyoruz."

"Bütün sorumluluk başkanda"

Çalımbay yönetim kararıyla Mersin'de oynanacak 5 maçın da Mersin Stadyumu'nda yapılacağını hatırlattı. Mersin Stadyumu ile ilgili tüm sorumluluğun başkana ait olduğunu vurgulayan Çalımbay, şunları söyledi:

"Yeni statta ne olursa olsun ben daha önce de söyledim bütün sorumluluk başkanda. Bize 'oynayın' dedikleri an oynarız. Şu anda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yönetim bir karar verdi, 5 maçımızı da burada oynayacağız. Haklılar çünkü bir sürü kombine satılmış, taraftarlarımız mağdur olmuş, o yüzden onların da gelmesi gerekiyordu."

Hakem İlker Coşkun'un F.Bahçe maçındaki penaltı kararı

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçında hakem Mustafa İlker Coşkun'un verdiği penaltı kararını da değerlendiren Çalımbay şu ifadeleri kullandı:

"Büyük takımların maçlarını yönetirken bütün hakemler etkileniyorlar. Taraftarın, oyuncuların, basının baskısından hata yapabiliyorlar. Eğer bize verdiği penaltıyı Fenerbahçe'ye verseydi, geçmiş olsun o hakem arkadaşımıza. Her şey güzel iki takım centilmence mükemmel şekilde oynuyor, öyle birşey yapmaması gerekiyordu. Hadi penaltıyı da verdi, benim oyuncumu atmaması gerekiyordu. Çünkü onun yanında koşan bir arkadaşımız daha var, bi hata oldu ama yapıyorlar, olacak da bu hatalarla da yaşayacağız."

Hakemliğin gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Çalımbay, futbolun içinden gelenlerin hakemliğe yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sezonun içerisinde yaşadıkları kaleci sıkıntısına da dikkati çeken Çalımbay, Mihaylov'un oynayamadığı için serzenişleri olduğunu anımsatarak, "Bir daha üstüne basa basa söylüyorum Biz bunu kendisine de söyledik. Bu seneki yabancı sınırlandırmasından dolayı onun bizle oynama şansı çok az" ifadelerini kulandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz