Futbol

Çalımbay ve Özdilek'in açıklamaları

20 Eylül 2014 Cumartesi 23:05 - Son Güncelleme 20 Eylül 2014 Cumartesi 23:10

Mersin İdmanyurdu-Çaykur Rizespor maçının sonrası...

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-0 yenen Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay, ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çalımbay, ligin ilk haftasında iyi futbol oynamalarına rağmen şanssız puan kayıpları yaşadıklarını belirtti.

Maçın sonuna kadar tempoyu yüksek tutup, iyi futbol oynadıklarını kaydeden Çalımbay, "Karşımızdaki iyi bir takımdı, zor olacağını biliyorduk. Süper Lig'de artık kolay maç yok. Gollerimizi zamanında bulduk. İhtiyacımız olan iyi bir galibiyet aldık" dedi.

Çalımbay, ligde kalıcı olmaları için bu galibiyetlerini sürdürmeleri gerektiğini ifade ederek "Ligde kalıcı olmak için iyi bir strateji yakalamamız gerekiyor. Sıkıntılarımız devam ediyor, tesis ve saha problemimiz var. Dışarıda oynadığımız süre içerisinde bunlar halledilirse ve sonrasında da iyi bir seri yakalarsak, ligi iyi bir yerde bitirebiliriz" diye konuştu.

Çalımbay, kulübün eski futbolcusu David Bicik'in alacakları nedeniyle FIFA'nın takıma transfer yasağı getirdiğine ilişkin iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Bu yönetimi ilgilendiren bir şey. Bir arkadaşımızın burada ödenecek cüzi bir parası vardı, ödenmeyecek para değil. Hem kulübün hem de futbolcunun unutmasından dolayı bu duruma gelmiş, kimse de bilmiyor. Futbolcunun avukatı ve bizim avukatlarımız konuştu, yasak var ama halledilecektir."

-Çaykur Rizespor cephesi-

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise 2-0'lık bir yenilgiyi beklemediklerini ifade etti.

Oyun anlamında iki takımın da bekleneni veremediğini, maçın seyir kalitesinin düşük olduğunu belirten Özdilek, "Böyle maçlarda bu tür goller yemeyeceksiniz. Duran toplarda adam paylaşımında hatalar yaptık, böyle bir pozisyonda mağlup duruma düştük. Değişiklikler bizi biraz daha iyileştirdi ama ilerideki oyuncularımız üretken değillerdi, beklenenin altında kaldılar. Üretemediğimiz bir karşılaşma oldu" dedi.

Özdilek, takımların bir yerlere ulaşabilmesi için bu tür maçları kaybetmemesi gerektiğini söyleyerek "Fiziksel olarak iyi değildik, pas hatalarımız vardı. Bunları geliştirmeliyiz. Öndeki oyuncularımız daha üretken olmalıydı. Bunları sahaya yansıtamadık. Duran top oyunun kırılma noktası oldu, belki bizim için olacaktı ama Mersin bulunca onlar için kırılma noktası oldu" değerlendirmesini yaptı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz