Futbol

Cavcav, Gençlerbirliği'nin hedefini açıkladı

28 Temmuz 2014 Pazartesi 14:05 - Son Güncelleme 28 Temmuz 2014 Pazartesi 14:09

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, yapılan transferleri değerlendirdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Gençlerbirliği olarak hedefimiz, her şeyden evvel iyi futbolcu yetiştirip, Türk futboluna hizmet edebilmek" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Karacasu beldesinde sürdüren takımın kampını ziyaret eden Cavcav, iyi transferler yaptıklarını belirterek, genç isimleri takıma kattıklarını söyledi.

Sezona bir ayın kaldığını dile getiren Cavcav, "Önemli olan, Gençlerbiliği'nin yeni sezonda ligi iyi yerde bitirmesi, aynı zamanda da Türk futboluna büyük yetenekler kazandırması. Gençlerbirliği olarak hedefimiz, her şeyden evvel iyi futbolcu yetiştirip, Türk futboluna hizmet edebilmek" şeklinde konuştu.

Cavcav, Bolu kampına 34 futbolcunun katıldığını belirterek, "A2 ve altyapıdan gelen oyuncularımız var. Kardeş kulübümüz Hacettepe'den gelen 4 oyucumuz var. Kamp sonunda bunların içinden 25 ya da 26 kişilik kadroyu oluşturup, lige iyi başlangıç yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncular için aldığı 5+3 kararının doğru olmadığını ifade eden Cavcav, "Federasyon ne düşündü, neden böyle karar aldı. Şu andan itibaren yapacak bir şey yok. Önümüzdeki sene inşallah bunların hepsi daha esaslı olarak oturur ve Türk futbolu bundan kazançlı çıkar" dedi.

Cavcav, uzun yıllardır kulüp başkanlığı yaptığına dikkati çekerek. bu süre içerisinde çok genç oyuncu yetiştirdiklerini anlattı.

Yaptıkları transferler içerisinde 18,19 ve 20 yaşında futbolcuların bulunduğuna vurgu yapan Cavcav, "Önemli olan, 36 yıl gibi bir zaman içerisinde bir Ankara takımı bir defa küme düştü, o da 1985 yılında. Bu birinci lig devam ederken 36 yıl içerisinde büyük kulüplerimizden 2-3 defa düşen, çıkan takımlarımız oldu" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz