Futbol

Cengiz ve Albayrak'tan flaş açıklamalar

23 Mayıs 2018 Çarşamba 00:36 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:56

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak TRTSPOR'da yayınlanan Basın Tribünü programına konuk oldu.

Sarı-kırmızılı takımın elde ettiği 21. Süper Lig şampiyonluğuyla ilgili konuşan Cengiz ve Albayrak, seçim süreci hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Cengiz, Yasin Öztekin ile ilgili sorulan soruya ''Son kararı Fatih Terim verecek. Sözleşmesi biten hiçbir futbolcuyla henüz görüşme yapmadık'' cevabını verdi.

Ünal Aysal ve Dursun Özbek yönetimlerini eleştiren Albayrak ise "Ünal Aysal döneminde kovulduğumuz zaman Fatih hocaya hiç şık olmayan bir şey yapıldı...Tüm kulüp çalışanlarımıza ihtiyacımız var. Çalışanlarımızı mağdur etmemeliyiz. Riva'nın parası nerede? Bunu bana anlatsınlar!" diye konuştu.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Dev bir orkestranız olabilir ama bunu yönetecek biri yoksa yine bir şey yapamazsınız. Bu da öyle bir durum. Birinci faktör tabii ki hoca ve teknik heyet. İkinci faktör oyuncular.''

"Kimse şark kurnazlığı yapmasın"

"Müthiş mücadele oldu. Tüm rakiplerimize saygılarımı iletiyorum. Hak ettiğimize inanıyorum, hak eden Galatasaray oldu. Biz çok mutluyuz. Maçta entresan şeyler oldu. Stadyum, İzmir halkının futbola özlemini yansıtamıyor. Göztepe maçında çok büyük bilet sıkıntısı çektik. Karşılaşma Atatürk Stadı'nda oynansa seyirci rekoru rahatlıkla kırılırdı. Ülkemizde üzüntüler daha kuvvetli ve uzun süreli oluyor. Galip gelseniz Salı gününe kadar çoktan unutuluyor ama mağlup olduğunuzda etkisi Çarşamba gününe kadar devam ediyor. UEFA'ya çok iyi bir sunum yaptık. Kimse demesin, '65 milyon Avro'yu geçmedik' diye. 72 milyon Avro'yu geçmişti ücretler. Kimse şark kurnazlığı yapmasın. UEFA, her şeyi inceliyor"

'Siz Fatih Terim'e karşıydınız! Fatih Terim milli takımdan ayrıldığında siz Romanya'ya Lucescu için gitmediniz mi? Fatih Terim o zaman boşta değil miydi? Neden hocaya gitmediniz?''

"Terim'i getiren taraftardır"

"Birçok şey burada etken. Çok klasik ama un, şeker, su var. Helva yapılabilir fakat lezzeti değişir. Her şey insana tutkuya bağlı. 1. faktör tabii ki aşçıbaşı hoca ve teknik heyeti, oyuncular, taraftar. Biz göreve geldiğimizde müthiş bir kenetlenme oldu. Ortalama seyirci sayısı 42 bin oldu. iz Fatih Terim'e karşıydınız! Fatih Terim Milli takımdan ayrıldığında siz Romanya'ya Lucescu için gitmediniz mi? Fatih Terim o zaman boşta değil miydi? Neden hocaya gitmediniz!Fatih Terim'in gelmesinin en büyük nedeni: Taraftar ayağa kalktı. Eski yönetimi stada sokmuyordu. Fatih Terim'i getiren taraftardır, ben sadece onların sesi oldum. Ben Fatih hoca ile anlaşacağımı seçimi kazanınca belirttim"

"B planı, Fatih Hocayı koparmamak"

"Bizim için de geçerli burası başarıya endeksli. Şampiyon olmasaydık, aday olmamayı düşünürdüm. Olsaydım, şu ses tonuyla konuşamazdım. Fakat ben zarara uğratsaydım, aday olmazdım. Aday olan kişilere de bir şey diyemem. Başarılı insanlara teveccüh yoksa, insan şaşırıyor.

Soru: "Fatih hoca bir gün gitmek istiyorum derse, B planınız ne olur?” Başkan Cengiz: "B planı, Fatih Hocayı koparmamak olur"

''Takım otobüsüne haciz geldi''

Akhisar maçı öncesi İzmir'de takım otobüsüne haciz geldi. Nedeni de 11 bin TL'lik bilgisayar yüzünden, 2015 yılından kalma bir borç. Sadece taraftara nelerle uğraştığımızı, Galatasaray'a verdikleri desteğin nasıl doğru yerlerde kullanıldığını göstermek için anlatıyorum. Abdurrahim bey, "Sizi üzmemek için, uğraşmayın diye söylemeyin başkanım, ben hallediyorum" dedi. Ortalığı ayağa kaldırdım.

Borç alacak farkı bir önceki yönetim göreve geldiğinde 870 milyon TL. Biz göreve geldiğimizde 1 milyar 172 milyon TL idi. Bugün itibariyle 1 milyon 109 bin TL. Yani ben yaklaşık 72-73 milyon TL 4 ayda artı yapmıştım. Dolarda ne kadar yapmışız? 30 milyon dolar.

"UEFA'ya çok iyi sunum yaptık"

Türkiye'nin spor ve futbol ülkesi haline geleceğini UEFA'ya çok iyi sunduk. Bunun da karşılığını aldık. Bu konuda tevazu göstermek istemiyorum."

"Fatih Terim varken, bana futbolcu tavsiye etmek düşmez"

"Kimse arayıp tebrik etmedi. Küçülmezsiniz! Ali Fatinoğlu beni eleştirsin, canı sağ olsun. Pandoranın kutusu açıldı, mali genel kurulda her şey yansıdı. Ben fazla konuşmak istemiyorum. Her şey orada gösterildi. Sosyal medyayı takip etmek zorundayım. Başkanlıkta tek sorun uyku, geceleri tövbe tövbe vahiy gelir gibi 2.00'de uyanıyorum. Bizler neticede taraftarız. Ben hakem olsam; Beşiktaş - Galatasaray maçını yönetsem haksız yere Galatasaray'ın lehine karar veremem. Benim 'Ferguson, Wenger' dediğim, hatta onlardan daha değerli gördüğüm Fatih Terim varken, bana futbolcu tavsiye etmek düşmez. Scout ekibimiz de harika çalışıyor."

Yasin Öztekin açıklaması

Bu konuda kararı verecek olan Florya. Çok ciddi, bilimsel, sağlıklı bedeller ödediğimiz bilgisayar programları var. Çok ciddi istatistiksel dijital analizler yapılıyor. Biz işi ehline bırakırız. Baskette de voleybolda da. Ehliyet ve liyakat esastır. Aidiyet, sadakat ve sahiplenme...

"Abdurrahim kardeşimle kader birliği yaptık"

"Teknokent için en az 8 milyon Avro gelir bekliyoruz. Sancaktepe'de tüm amatör sporcularımıza yetecek bir tesis hazırlıyoruz. Yelken hariç hepsi faydalanacak. Mal varlığıyla övünen bir insan, insan değildir. 'Ben Galatasaray'a şu kadar para sağladım' demek, sosyal kulüplerde yanlış bir model. Adnan Öztürk'le koltuk pazarlığına girmedim. Ben yalan söylemem! Tek başıma da karar vermem. Bana geldiler, 6 tane sandalye istediler, 'ben de yok' dedim. (Adnan Öztürk'le ilgili) Burak Bey'in Allah yolunu açık etsin, Burak Bey ile olmayı çok istedim. Seçim çalışması yaptığı kulağıma geldi, Allah yolunu açık etsin. Bu işte yalnız yürüyemezsiniz, yanınızdaki arkadaşlarınızdan destek almalısınız. Bu dört aylık süreçte beraber olduğumuz arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Abdurrahim kardeşimle kader birliği yaptık."

Albayrak: "Aysal döneminde Terim'i getirttik, yoksa Gerets gelecekti"

Galatasaray yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak ise programda şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduğumuz maçta stattaydım. Ne kadar üzüldüğümü tarif edemem. Belki 5-0, 6-0 bitebilirdi. İsyan ediyorum. Tudor'un sistemine, oyun tarzına çıldırıyorum. Biz Ali Dürüst ile Galatasaray'dan kovulduğumuz zaman Fatih Terim, 'Siz gidiyorsunuz, ben de istifa edeyim' dedi. Biz 'Asla' dedik! İleride buluşup yeniden şampiyon olacağımızı söyledik. Öyle de oldu.Ünal Aysal döneminde yönetime Ali Dürüst ile büyük bir baskı yaparak Fatih Terim'i getirttik, yoksa Gerets takımın başına gelecekti"

''Galatasaray'ın parasıyla uçak indirmek kolay''

Göztepe maçında oruçluydum. Herhalde 5 kilo ter döktüm. İftar yaptıktan sonra o açlıkla beraber önüme ne gelirse yedim. Uçağa bindiğimde hostese bana buzlu kola, yoksa soğuk gazoz getir dedim."

Ligin ilk yarısındaki Beşiktaş derbisinde 7-0 mağlup olabilirdik. O gün çıldırıyorum. Tudor'un taktiklerine, defansif kurgusuna, oyun kurgusuna çıldırıyorum. İsyan ediyorum o gün. Hasta hasta maça geldim. İsyan ettim."

Ünal Aysal döneminde kovulduğumuz zaman Fatih hocaya hiç şık olmayan bir şey yapıldı. O akşam sabaha kadar hoca ile oturduk, sırf çay içtik. Hocam merak etme, yüce Allah'ım bizi bir gün buluşturacak ve şampiyon olacağız dedim. Dualarımız kabul oldu."

"Prandelli geldiğinde bu takımdan bir şey olmaz dedi. Tudor da aynısını söyledi. Ondan sonra 2 yılda Galatasaray'ı 650 milyon TL zarara soktular. Yazık, günah!"

Galatasaray'ın parasıyla uçak indirmek kolay. Ben sana 50 tane uçak indireyim. Ekonomide indireceksin uçağı. Fatih hoca ile rakamlara bir baktık, aklımız döndü. Böyle transfer olur mu?"

"Riva'nın parası nerede? Bunu bana anlatsınlar!"

"Yabancı oyuncu Avro bazında sözleşme imzalanmış bunu değiştiremezsiniz. Giden oyunculara ne kadar ödendi? Bunu biliyorsunuz. Olcan'a ayrı bir ücret ödendi, avukatına ayrı ücret ödendi! Kulübe altyapıdan 22 tane oyuncu alınmış, ücretleri ödenmemiş. Gittiğimde Muslera yabancılarla birlikte yanıma geldi. 'Baba geldi, artık no money problem' dedi. 7 ay ödeme yapılmamış. Muslera aylık istedi, 3 aylık alacağını verdik. Tüm kulüp çalışanlarımıza ihtiyacımız var. Çalışanlarımızı mağdur etmemeliyiz. Riva'nın parası nerede? Bunu bana anlatsınlar!"

Abayrak'tan Rodrigues ve Nagatomo açıklaması

''Garry Rodrigues'e teklif gelmedi. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Hiçbir futbolcuyu satmak istemiyoruz. Hocanın raporunda göndermek istediği oyuncuları satacağız. Yuto Nagatomo'nun bonservisini kesinlikle alacağız. Transferde kesinlikle Fatih Terim’in raporuna göre hareket edeceğiz. İyi bir şekilde iyi bir transfer politikasıyla daha az maliyetle çok daha iyi işler yapacağız. 'Transfere ekip olarak gidersiniz. Para, Galatasaray'ın parası. Biz Galatasaray'a gönül vermişiz, bu renklere aşığız. Boyun fıtığı var, bel fıtığı var, kolumu kırmışım, ayağımı kırmışım. Neden? Galatasaray için." 

"Mustafa Cengiz başkanım haricinde başka hiçbir yönetimle çalışmam"

"Fatih Altaylı arkadaşıma teşekkür ediyorum. Fatih Altaylı aradı: 'Sportif A.Ş'de sen olacaksın' dedi. İyi ki Fatih Altaylı'yı kırmamışım. Ben artık bu defteri kapattım. Mustafa Cengiz başkanım haricinde başka hiçbir yönetimle çalışmam."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz