Futbol

'Cep Herkülü' spor dünyasını yasa boğdu

19 Kasım 2017 Pazar 03:28 - Son Güncelleme 19 Kasım 2017 Pazar 03:39

"Cep Herkülü" Naim Süleymanoğlu'nun vefatı spor dünyasını yasa boğdu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra kulüpler ve federasyonlardan taziye mesajları yağdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Naim Süleymanoğlu'nun vefatı sonrası yayınladığı mesajında, "Uluslararası organizasyonlarda şanlı Ay Yıldızımızı göndere çektirerek İstiklâl Marşımızı defalarca dünyanın dört bir yanında yankılandıran ve milletimize tarifsiz sevinçler yaşatan millî gururumuz Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Halter Federasyonu ise mesajında, Naim Süleymanoğlu'nun "Dünyanın En İyi Sporcusu" unvanını elde ettiği hatırlatarak, "Vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Uluslararası Halter Federasyonu da, Süleymanoğlu'na; "Halter, bir efsanenin yasını tutuyor" başlıklı mesajda, "1988 Seul Olimpiyat Oyunları'ndaki inanılmaz performansının ardından bir dünya yıldızı haline geldi. Yüzyılın en iyi haltercisiydi" ifadeleriyle veda etti.

Fulbol dünyasından da taziye mesajları

Acı haber futbol dünyasında da yankı buldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanı sıra Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un aralarında bulunduğu kulüpler taziye mesajı yayınladı.

Mesajlarda "Cep Herkülü"nün unutulmaz başarıları ve millete yaşatığı gururla anlar hatırlatarak, şampiyonun her zaman saygı ve şükranla anılacağı belirtildi.

Yine birçok spor federasyonu da, Naim Süleymanoğlu'nun vefatının ardından taziye mesajları yayınladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz