Futbol

Cimbom'un hazırlık karnesi

28 Ağustos 2014 Perşembe 12:21 - Son Güncelleme 28 Ağustos 2014 Perşembe 12:24

G.Saray, sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı 5 maçın 3'ünü kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında 30 Ağustos Cumartesi günü deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Galatasaray, sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı maçlarda performans anlamında beklenenden uzak bir görüntü sergiledi.

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu ikinci bitiren sarı-kırmızılı takımda, kan değişikliğine gidilerek İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile yollar ayrıldı ve yerine vatandaşı Cesare Prandelli getirildi.

Sezon hazırlıklarına Prandelli yönetiminde 10 Temmuz'da İstanbul'da başlayan Galatasaray, daha sonra Avusturya'da kamp yaptı. Kadrosunu Olcan Adın, Yasin Öztekin, Kaan Baysal, Sinan Gümüş ve Sinan Bolat ile takviye eden sarı-kırmızılı takım, hazırlıkları çerçevesinde oynadığı 5 hazırlık maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Galatasaray, ilk hazırlık maçını Avusturya kampında bu ülkenin bölgesel lig ekiplerinden Vorwarts Steyr ile yaparken, rakibini 3-1 mağlup etti. Kamptaki ikinci maçında Avusturya temsilcisi Rapid Wien'e 3-1 yenilen "Cim Bom", daha sonra Macaristan'a geçerek Honved ile karşı karşıya geldi ve mücadeleden 2-1'lik skorla üstün ayrıldı.

Geliri Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlanan hazırlık maçında İspanyol ekibi Atletico Madrid 0-0 berabere kalan Galatasaray, son maçını ise Belçika'da, bu ülkenin 2. Lig takımlarından Royal White Star ile oynadı ve rakibini 1-0 yendi.

Sezon öncesi ilk resmi maçında TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe ile Manisa'da karşı karşıya gelen sarı-kırmızılı takım, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten karşılaşmada rakibine penaltı atışları sonucunda 3-2 mağlup oldu.

- Güçlü rakiplere diş geçiremedi

Galatasaray, yeni sezon öncesi oynadığı maçlarda güçlü rakipleri karşısında kazanma başarısı gösteremedi.

Hazırlık maçlarında Vorwarts Steyr, Honved ve Royal White Star gibi zayıf rakipleri yenen sarı-kırmızılı kulüp, Rapid Wien, Atletico Madrid ile TFF Süper Kupa'da karşılaştığı Fenerbahçe'ye diş geçiremedi.

Galatasaraylı futbolcular, özellikle Fenerbahçe maçındaki etkisiz performanslarıyla eleştirilerin hedefi olurken, sarı-kırmızılı taraftarlar da takımların performansından memnun kalmadı.

- En golcüsü Amrabat

Galatasaray'ın hazırlık maçlarındaki en golcü ismi, geçen sezonun İspanya'nın Malaga takımına kiralık olarak gönderilen Nordin Amrabat oldu.

Sarı-kırmızılı ekip oynadığı 5 hazırlık maçında 7 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.

Amrabat, bu maçlarda 3 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken, golcü futbolcu Burak Yılmaz da 2 kez topu filelere yolladı. Galatasaray'ın diğer iki golünü ise Yekta Kurtuluş ve Aurelien Chedjou kaydetti.

Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Didier Drogba'nın ayrılmasından sonra forvet bölgesine takviye yapmayan sarı-kırmızılı takım, özellikle hücumda sorun yaşadı.

Fenerbahçe maçında forvette sadece Burak Yılmaz ile mücadele eden Galatasaray, hemen hemen önemli hiçbir gol fırsatı bulamadı.

- Hazırlık maçları

Galatasaray'ın yeni sezon öncesinde oynadığı hazırlık maçları ve skorları şöyle:

Galatasaray-Vorwarts Steyr: 3-1

Galatasaray-Rapid Wien: 1-3

Galatasaray-Honved: 2-1

Galatasaray-Atletico Madrid: 0-0

Galatasaray-Royal White Stars: 1-0

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz