Futbol

Cocu, ideal 11'ini buldu

26 Eylül 2018 Çarşamba 10:43 - Son Güncelleme 26 Eylül 2018 Çarşamba 12:04

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, ideal kadrosunu buldu. Hollandalı teknik adam, yeni transferler Benzia ve Jailson ile birlikte oyun planını oturtmaya çalışıyor.

Fenerbahçe'de sezon başından beri sıkıntı yaratan kadro belirsizliği sona erdi. Josef ve Giuliano ile sezona başlayan teknik direktör Phillip Cocu, bu oyuncuların takımdan ayrılması ve transferdeki hareketlilik nedeniyle değişik 11'ler denemişti.

Hollandalı teknik adam, ligin ilk 4 haftasında ve Benfica ile oynanan şampiyonlar ilgi ön eleme karşılaşmalarında farklı oyunculara forma verdi. Benzia ve Jailson transferleriyle bu belirsizliğe son veren Cocu, ideal 11'ini belirledi.

Konya deplasmanında bunun sinyallerini veren 47 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş karşısında da sakatlıklar dışında aynı isimlere görev verdi.

Kaleyi Harun'a teslim eden Cocu; Şener, Neustadter, Skrtel ve Hasan Ali ile defans dörtlüsünü oluşturdu.

Jailson, Mehmet Topal ve Benzia ile orta saha merkezini kontrol etmek isteyen Philip Cocu, son iki maçta kanatlarda Ayew ve Atıf'a görev verdi.

Bu beş oyuncunun arasına girecek ilk isim ise Elif Elmas olacak. Makedon oyuncu, son iki haftada Cocu'nun hamle oyuncusu oldu.

Hollandalı teknik adamın forvetteki tercihi ise Slimani. Cezayirli oyuncu, geldiği günden bu yana takımın değişmez oyuncusu oldu.

Fenerbahçe teknik heyeti, bu kadronun en kısa zamanda uyum sorununu atlatması için yoğun bir çaba harcıyor.

Cocu güven tazeledi

Sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe'de Cocu'nun geleceği en büyük tartışma konusu olmuştu. Beşiktaş maçında takım iyi sinyaller verirken, Hollandalı teknik adam güven tazeledi.

Sezona kötü başlayan Fenerbahçe'de eleştirilerin hedefindeki isim Teknik Direktör Phillip Cocu olmuştu.

Sarı - Lacivertlilerin Şampiyonlar ligine katılamaması, ligde ilk 4 haftada alınan 3 mağlubiyet ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki farklı Dinamo Zagrep mağlubiyeti Cocu'nun geleceğiyle ilgili tartışmalara sebep oldu.

Aykut Kocaman ve Ersun Yanal isimleri gündeme gelse de yönetim Hollandalı teknik adamın arkasında durdu.

Takımın geç oluşturulması nedeniyle Cocu'nun yaşadığı zorlukları bilen Fenerbahçe yönetimi, Beşiktaş maçının büyük bölümünde oynanan oyundan memnun kaldı.

Fenerbahçe, derbide geleceğe dair iyi sinyaller verirken, Hollandalı teknik adam da güven tazelemiş oldu.

Beşiktaş derbisinde taraftarın eleştirilerine karşı çıkan Başkan Ali Koç, Cocu'ya ve takıma sahip çıkmıştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz