Futbol

Cocu'dan 'Gör-konuş-uygula' uyarısı

12 Temmuz 2018 Perşembe 15:32 - Son Güncelleme 12 Temmuz 2018 Perşembe 16:07

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'de sürdüren Fenerbahçe'de Phillip Cocu rüzgarı esiyor. İşte kampı izleyen TRTSPOR Muhabiri Serkan Saydam'ın izlenimleri...

"Cocu her fırsatta takıma “konuşun” uyarısında bulunuyor. Saha içindeki tüm çalışmalarda futbolcuların arkadaşlarını uyarması gerektiğini söylüyor. “Gör - konuş - hızlı uygula” kuralını sürekli hatırlatıyor.

Oyunun akışı içinde seslerin yükselmesini ısrarla istiyor. Yardımlaşma en önemli konu. “Burada keyif alarak taşıdığımız bir sorumluluk var. Herkes eşit şekilde sorumluluğumuzun yükünü paylaşmalı ve taşın altına elini koymalı. Birimizin derdi, hepimizin derdi, birimizin mutluluğu hepimizin mutluluğudur. Sorunlar en son bize gelmeli ve siz kendi içinizde tüm sorunları beraberce çözmelisiniz. Kimse kendini yalnız hissetmemeli. Futbolcudan, sağlık heyetine, malzemeciye kadar sorumluluğu paylaşmalıyız” diyor.

Yeni oyuncular, kaptanların kanatları altında... Berke Özer ve Barış Alıcı ile kaptanlar yakından ilgileniyor ve uyum süreçlerini hızlandırmaya çalışıyorlar. Antrenmanın parlayan yıldızı ise Mehmet Ekici... Özellikle hızlı hücum ve gol çalışmalarındaki performansla Cocu’dan büyük övgü aldı ve yeni sezon öncesi çok güçlü bir mesaj verdi.

"İbrahimovic mi, Ronaldo mu? Kim bu arkadaş?"

Gol çalışmasında üst üste nefis gollar atan ve bir tane de rövaşata ile gol atan İsmail Köybaşı takımdan alkış aldı. Arkadaşları 'İbrahimovic mi, Ronaldo mu? Kim bu arkadaş?' diye takıldılar. İsmail, hırsı ve çalışkanlığı ile kampın en dikkat çeken isimlerinden biri..."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz