Futbol

Conte'nin Trabzonspor korkusu

16 Şubat 2014 Pazar 21:08 - Son Güncelleme 16 Şubat 2014 Pazar 21:17

Conte, Trabzon'daki değişiminin kendilerini etkilememesini dilediğini söyledi.

Serie A'nın 24. haftasında evinde Chievo Verona'yı rahat bir skorla 3-1 yenerek, dikkatini Trabzonspor maçına veren Juventus'ta teknik direktör Antonio Conte, maç sonrası basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, AA muhabirinin "Juventus'un bu sezon başında Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynayacağı maç öncesi sarı-kırmızılı takımda teknik direktör değişimi yaşandığını, şimdi de aynı durumun Trabzonspor'da olduğunu hatırlatması" üzerine 44 yaşındaki teknik adam, bazı kültürlerde batıl anlamda kötü şanstan sakınma anlamına gelen işaret parmağı ile orta parmağını çapraz şekilde göstererek cevap verdi.

Conte, elleriyle yaptığı hareketi kastederek, "Bundan daha başka ne yapabilirim ki… Umarım bu (teknik direktör değişimi) bize Galatasaray maçında olduğu gibi kötü şans getirmez. Çünkü Galatasaray maçında bu durum bizi kötü etkilemişti" dedi.

Conte, Chievo'yu 3-1 yenmeleriyle ilgili de ligdeki bu hızlarının UEFA Avrupa Ligi'nde de yardımcı olacağını belirterek, "Bugün biraz defansımızda alarm durumundaydık Chiellini'nin yokluğunda. Caceres ve Ogbonna da gayet iyidi. İleride de Llorente ve Giovinco'nun performansları da beni memnun etti" diye konuştu.

Chievo zaferinden sonra gözlerini Trabzonspor maçına çevirdiklerini aktaran Conte, Chievo ile oynadıkları maçta tribünlerin çok dolu olmamasına da göndermede bulunarak, Trabzonspor maçında tribünlerin dolu ve taraftarların güzel bir atmosfer yaratmasını istedi.

Conte, 71. dakikada oyundan çıkarken bazı taraftarlarca ıslıklanan oyuncu Sebastian Giovinco'ya yönelik bir soruda da gazetecilere çıkışarak, "Bu takım saygıyı hak ediyor, 3 senedir büyük işler başarıyor. Tek tek oyunculara yüklenmek doğru değil. Bu oyuncumun konsantrasyonunu olumsuz etkiliyor" ifadesini kullandı.

Türk gazetecilere özel açıklama
Türk gazetecilerin, basın toplantısında Trabzonspor maçı için işaret parmağı ile orta parmağını çapraz şekilde göstererek yaptığı hareketi hatırlatması üzerine Conte, bunun kötü şansı önleme hareketi olduğunu belirterek, "Ben bu işareti yaptım, kötü şans olmaması için. Çünkü Galatasaray ile oynamadan önce onlar da teknik direktör değişimi olmuştu. O turun sonunda biz Galatasaray'a elendik bilindiği üzere. Umuyorum ki, bu sefer turu geçen taraf biz oluruz. Güçlü bir takımla oynayacağımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.

Conte, Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahalarında yaptıkları maç öncesi düzenlediği basın toplantısında da bu teknik direktör değişimin kendileri için bir dezavantaj oluşturduğunu çünkü rakiplerinin nasıl oynayabileceğine dair bir fikir vermediğine dikkati çekmişti.

Leonardo Bonucci
Juventus başarılı stoperi Leonardo Bonucci de Chievo maçının ardından Türk basın mensuplarına, hafta içinde Trabzonspor ile yapacakları maç için, "Trabzonspor'u Lazio ile yaptıkları maçlarda gördük. Güçlü ve öngörülemeyen yanları var" dedi.

Bonucci, sahalarında oynayacakları ilk maçı kazanma hedefinde olduklarını belirtti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz