Futbol

''Daha güçlü olacağız''

10 Eylül 2017 Pazar 23:37 - Son Güncelleme 10 Eylül 2017 Pazar 23:57

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Akhisarspor’a karşı aldıkları 3-0’lık galibiyete ilişkin yaptığı açıklamada, “Evimizde kaybedeceğimiz maçlar da olacak ama savaşmadan kaybetmeyeceğiz. Kazanırken de ayaklarınızın yere basması gerekiyor. Yapacağımız çok şeyler var. Daha güçlü olacağız” dedi.

Süper Lig’in 4. haftasında sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşan yeşil-beyazlılar, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, “Bu akşamki performanstan ve sonuçtan mutluyum. İyi bir takıma karşı oynayacağımızın bilincinde sahaya çıktık. İyi bir performans ortaya koyduğumuzu ve bundan mutlu olduğumu söyleyebilirim” dedi.

Sahanın zeminin iyi olmasının oyunu etkilediğini ifade eden Fransız çalıştırıcı, “Bu durum rakibe de daha fazla topla oynama fırsatı veriyor. Herkes için iyi sahada oynamak güzel bir şey. Sahada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şov açısından, oyunun güzelliği açısından önemli olduğunu düşünüyorum sahanın iyi olması” diye konuştu.

"Oyuncularımız savaş veriyorlar"

Taraftarlar ile takımın arasındaki bağın iyileştiğine inandığına dikkat çeken Le Guen, “Taraftarlarımız için mutluyum. Bu kulübe ilk geldiğimde taraftar ve takım arasında boşanma davası gibi bir şey olduğu bana söylenmişti. O günden sonra oyuncular ve taraftar arasında bağın kurulması hedefini koymuştum. Oyuncularımız savaş veriyorlar. Taraftarlarımız ile aramızda bağın iyileştiğine inanıyorum. Evimizde kaybedeceğimiz maçlar da olacak ama savaşmadan kaybetmeyeceğiz” dedi.

“Yapacağımız çok şeyler var"

Bir basın mensubunun, "Dzon Delarge’ı gol attıktan sonra oyundan aldınız. Bunu daha önce mi planlamıştınız?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Le Guen, “İlk 11’imiz dışında da iyi oyunculara sahibiz. Bir sonraki adımları da hesaplamaya başlıyorsunuz. Delarge 3-4 hafta önce takıma katıldı. Yüzde 100 hazır değil ve bu yüzden oyundan aldım. Pablo da çok fazla çaba gösterdi. Yaptığım değişikliklerin içinde gelecek haftaların planlaması da var. Kazanırken de ayaklarınızın yere basması gerekiyor. Yapacağımız çok şeyler var. Daha güçlü olacağız” şeklinde konuştu. 

Teleset Mobilya Akhisarspor cephesi

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, ilk maçlara bakıldığında bu müsabakaya iyi oyun oynamak için çıktıklarını dile getirdi.

Karşılaşmanın ilk devresinde maça hazır olmadıklarını net bir şekilde gördüklerini vurgulayan Buruk, şöyle konuştu:

"Rakip kaleye çok rahat geçişler vardı ama sonunu getiremedik. Yaptığımız hatalarla rakibe galibiyet fırsatı verdik. Hakemin vermediği çok net penaltı vardı. Burada muhteşem bir taraftar ve atmosfer var. Hakemlerin korkması ve oyuncularımızın kendi kalitelerinin altına düşmesiyle Bursaspor'un 3-0'lık galibiyeti ortaya çıktı. Golü bulduktan sonra daha akıllı oynadılar. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. İyi oyunumuzu devam ettireceğiz. Sahada ne yaptığını bilen bir takım olarak devam edeceğiz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz