Futbol

Demba Ba'dan gözdağı: Savaşa hazırız!

19 Nisan 2015 Pazar 00:05 - Son Güncelleme 19 Nisan 2015 Pazar 00:06

"Son 7 hafta bizi büyük bir savaş bekliyor. Takım olarak bu savaşa hazırız."

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 5-1 yenen Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, ligin son yedi haftasında kendilerini büyük bir savaşın beklediğini belirterek, "Takım olarak biz bu savaşa hazırız" dedi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demba Ba, Kasımpaşa karşısında iyi bir maç çıkardıklarını vurgulayarak, "Takımın ortaya koyduğu futboldan ben de memnunum. Yedi maçımız var. Bu maçlarda da aynı şekilde devam ederek, ligi böyle bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kasımpaşa karşısında kaydettiği golle ligde uzun bir süre sonra penaltı dışında gol attığının hatırlatılması üzerine "Allah'a şükür" ifadesini kullanan Senegalli futbolcu, şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Şampiyonluk kazanmak kolay değil. Son 7 hafta bizi büyük bir savaş bekliyor. Takım olarak biz bu savaşa hazırız. İnşallah ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Sağlık durumuyla ilgili bilgi de veren Demba Ba, "Dört sene dünyanın en yoğun maç takvimine sahip liginde oynadım. Üst seviye liglerde mücadele ettim. Bu sene yaşadığım ufak tefek sakatlıklar, fizik olarak beni biraz düşürdü, ancak hiç kimse merak etmesin şu an iyi durumdayım" ifadelerini kullandı.

Sosa: "Son yedi maça girerken moral oldu"

Siyah-beyazlı ekibin Arjantinli futbolcusu Jose Sosa ise kendileri açısından güzel bir gece olduğunu dile getirerek, "Ligde son 7 maça girerken Kasımpaşa galibiyeti iyi bir moral oldu. Bizim için moral kazanmak önemliydi" şeklinde görüş bildirdi.

Ligin başından beri son haftaya kadar mücadele edeceklerini gösterdiklerini kaydeden Sosa, şunları söyledi:

"O şekilde oynadık ve şu anda da zaten devam ediyoruz. Özellikle ligin ikinci yarısında çok değişken pozisyonlar oldu. Puan cetvelini birinci, ikinci ya da üçüncü tamamladığımız haftalar oldu. Bugün bir kez daha gösterdik, biz ligin sonuna kadar bu yarışta varız."

Beşiktaş'ın kalecisi Günay Güvenç de Kasımpaşa karşısında ilk dakikalarda buldukları golün kendilerini rahatlattığını ve güzel bir galibiyet aldıklarını anlatırken, kendi performansıyla ilgili olarak da, "Bugün hazırdım. Kendimi hep hazır tutmaya çalıştım. Şans da geldi. Bunu iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Benim için güzel bir şey. Oynamak istiyorum. Hedeflerim belli, ancak ön planda olan takımın galip gelmesidir. Bu bir takım oyunu, ben de buna katkı sağlayabiliyorsam mutluyum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz