Futbol

Derbi kaldığı yerden!

25 Nisan 2018 Çarşamba 13:15 - Son Güncelleme 25 Nisan 2018 Çarşamba 16:18

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası'nda tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin, kaldığı yerden seyircisiz oynanması kararı aldı.

Yönetim kurulunun yaklaşık 2 saat süren toplantısının ardından TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu, bugün yaptığı toplantıda 19 Nisan 2018 tarihinde Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçı ile ilgili kararını verdi.

TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası ile ilgili olarak; Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 1. fıkrası uyarınca, müsabakanın yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz olarak tamamlanmasına oy birliği ile karar verdi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçı kaldığı yerden 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanacak."

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, TFF'nin Fenerbahçe-Beşiktaş maçı hakkında verdiği kararı TRTSPOR'a değerlendirdi:

"Maçta yaşanan olaylar çok üzücüydü olmasını istemediğimiz olaylardı. Ancak maçın akışı içerisinde Fenerbahçeli oyuncuların tribünden atılan maddeler karşısındaki duyarlılığını da göz ardı edemeyiz. Hakemin oyun içerisindeki konumu, bekledi, oyun alanının ortasına geldi adım adım sona doğru yaklaşırken her şey uygun götürdü ama son bölümde, tatil etme bölümünde ki tutum ve davranışları ve sonrasında kamuoyuna akseden raporlarda, hakem maçı neden tatil ettiğini belirtirken net olmamış. Kamuoyuna aksedilen rapora baktığımız zaman televizyonda bizim izlediğimiz gibi veya tribünlerden izleyenlerin gördüğü gibi orada olanları yazmış. Hakemler şunu düşünmeliler maçı neden tatil ettiğinin gerekçesini net belirtmeliler. Olayları gözlemleyip hangi gerekçeyle maçı tatil ettiğini belirtmesi lazım. Burada sanırım bu boşluk var. Doğal olarak her iki kulüpte karşılıklı vermiş olduğu demeçlerle kendi haklılığını ortaya koymaya çalıştı. Maçın tatil edilme esnasında Fenerbahçeli oyuncular sahada, Beşiktaşlı oyuncuların bir kısmı içerde bir kısmı dışarda. Hakem
Şenol Güneş'in arkasından gidiyor sonra tekrar sahaya dönüyor. Ardından tünelde bir arbede yaşanıyor. Dolayısıyla bu olaylar rapor edilip temsilcilerle hakemin raporunun da örtüşmesi lazım. Sanırım bu boşluktan dolayı sonrasında TFF'de maçın kaldığı yerden seyircisiz oynanmasına karar verdi. Yapacak bir şey yok takdir TFF'nindir. Bu boşlukların giderilmesi, hakemlerin de maçı tatil ederken haklı gerekçeleri ortaya net koymalı. Kamuoyunda bir şeyleri oturtmak zorundayız. Tribünden madde atılınca 'diğer derbilerde de atıldı' dememeliyiz bunları aşmak zorundayız. Bunun için de çok ciddi yaptırımları oturtmak zorundayız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz