Futbol

Diego, Karabük'te forma giyecek mi?

27 Ağustos 2014 Çarşamba 20:27 - Son Güncelleme 27 Ağustos 2014 Çarşamba 20:38

Kartal, Diego'yu, K.Karabükspor maçının kadrosuna almayı düşündüğünü söyledi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kendisine yönelik eleştirilerle ilgili, "İnsanlar konuşsun, hiç umurumda da değil. Ben kendimi biliyorum, 20 yıldır antrenörlük yapıyorum" dedi.

Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanın başında basın mensuplarıyla sohbet eden Kartal, sorular üzerine gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından kendisine yönelik eleştirilerin bulunduğu ifade edilerek, "Süper Kupa'yı aldıktan sonra üzerinizdeki bu baskı azaldı mı?" sorusu yöneltilen Kartal, "Ben kendimi biliyorum. İnsanlar konuşsun, hiç umurumda da değil. 20 yıldır antrenörlük yapıyorum. Dünyanın bir numaralı antrenörleriyle beraber çalıştım. Kim ne konuşursa konuşsun. Ben aklımın yettiğince, yapabildiğimce, elimden geldiği kadar Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna hizmet etmeye çalışıyorum" cevabını verdi.

Kartal, Galatasaray ile yaptıkları TFF Süper Kupa mücadelesinde yaşananların anımsatılması üzerine de Trabzonspor ve Galatasaray deplasmanlarında yaşadıkları olumsuzlukları hatırlatarak, "Olmaması gereken şeyler. Ama oluyor. Çabuk unutuluyor bazı şeyler. Bizim oyuncularımızın yaşadığını ben biliyorum. Her gittiğimizde otobüsün camları paramparça oluyor, buraya gelince onların otobüslerine hiçbir şey olmuyor. Ne Trabzonspor'a ne Galatasaray'a. Ama biz nereye gidersek bizi fazlasıyla hırpalıyorlar. Onlar çabuk unutuluyor" şeklinde ifadeler kullandı.

- "Diego, sistemin içinde tamamlayıcı bir oyuncu olacak"

Kartal, sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Diego Ribas'ı, Kardemir Karabükspor maçının kadrosuna almayı düşündüğünü ifade etti.

Brezilyalı futbolcunun, takımın sisteminin içinde tamamlayıcı bir rol üstleneceğini belirten Kartal, "İdmanlara başladı, duruma göre bakacağız, oynatabiliriz. Kadroya da almayı düşünüyorum zaten. Sistemin içindeki tamamlayıcı bir oyuncu olacak. Zamanı gelince, kurala, oyuncuların performansına, kendi takımımızın durumuna, rakibe göre, bunların hepsini göz önünde bulundurarak karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

Galatasaray maçından önce futbolcularına, önemli olan şeyin sahadaki performansları olduğunu anlattığını kaydeden Kartal, "Devre arasında da şunu söyledim; 'Bu oyunun sonunda hak ettiğinizin karşılığını alacaksınız'. Penaltıdan aldık. Kupayı kazanmak güzel bir şey. Çalışıyoruz. İnşallah sonucu da iyi olur" dedi.

Kartal, kendisi adına hızlı bir başlangıç olduğunun ifade edilmesi üzerine, "Nasip böyleymiş. İnşallah sonunda da kupalarla bitiririz ligi" diye konuştu.

- "Daha iyi olacağımızı düşünüyorum"

Takımdaki bazı oyuncuların kısa zaman içinde performansının yükseldiğini kaydeden Kartal, şunları söyledi:

"Bazı oyuncuların da onlara yetişmesi, yükselmesi lazım. Şu anda 4-5 günde bir maç oynadığımız için fiziksel olarak yüklenemiyoruz, tamamen taktiksel anlamda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Serpiştirerek gidiyoruz. Milli maç haftasından sonra haftada bir maça döndüğümüzde sanıyorum orada daha dolu dolu antrenmanlar yapacağız. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum."

Kısa zamanda kafasındaki sistemi oturtmasının mümkün olmayacağını dile getiren Kartal, "Ne oynatmak istediğimi, ne anlatmak istediğimi biliyorlar. Çok fazla bir sıkıntı yok gibi görünüyor şimdilik" dedi.

Kartal, Beşiktaş'ın Arsenal ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanş mücadelesi için de siyah-beyazlı ekibe başarılar dileyerek, "İnşallah başarılı olurlar. Bir Türk insanı, bir Türk antrenör olarak başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz