Futbol

Dilmen: "Futbol kör dövüşü, hakem rezalet!"

18 Mart 2018 Pazar 00:46 - Son Güncelleme 18 Mart 2018 Pazar 02:40

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yorumladı. Derbide sergilenen futbol için "kör dövüşü" benzetmesini kullanan Dilmen, "İki kalecinin dışında oyuncular kör dövüşü yapıyordu. Hakem rezalet. Bir takım 5 pas yapamaz mı ya? Galatasaray daha net pozisyonlara girdi. Galatasaray 18 yıllık geleneği bozabilirdi" dedi.

NTV Spor, "Yüzde100 Futbol" programıyla yayın hayatına son verdi. Rıdvan Dilmen, son programda Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Derbi sabahları bayram gibi kalkardım, bugün matem gibi kalktım"

Dilmen, derbi maçı öncesi şunları söyledi:

"4 takım şampiyonluğa oynuyor. Bu 4 takımdan biri yenilirse yarıştan kopuyor. Fenerbahçe yenilirse yarıştan kopar, beraberlik eh işte, kazanırsa yarışa dahil olur. Aykut Kocaman, Anadolu takımlarına karşı böyle ofansif kadroyla çıkmıyordu. Mehmet Ekici'yi oynatıyor. Niye? Muhtemelen duran topları kullansın diye.

Fenerbahçe'nin 'cehennem donsa da Aykut Kocaman' diye bir açıklaması vardı, Beşiktaş'ın da 'Ronaldo bize gelmek istiyor' diye açıklaması var. Galatasaray da TT'de idman yapıyor. 21. yüzyıldayız, böyle şeylere gerek yok.

Derbi sabahları bayram gibi kalkardım, bugün matem gibi kalktım. NTV Spor gibi böyle bir logonun kaybolacak olması güzel değil. Ben bugün üzüntülüyüm. Zaten maç önünde konuşmayı sevmem, veda konuşmasını şimdiden yapayım."

"Hakem Bülent Yıldırım, kartlarını evde unutmuş" 

Golsüz biten ilk yarının ardindan hakem Bülent Yıldırım'a yüklenen Dilmen, "Yıldırım, kartlarını evde unutmuş" dedi. Usta yorumcu, şunları kaydetti: 

"İki takımın da ofansif oyuncuları var ama çok faul yaptılar. Gol hatadan gelecek gibi. Bülent Yıldırım kartlarını evde unutmuş herhalde. Daha 2. dakikada Neustadter'in yaptığı kart. İki tane Mehmet Ekici'nin sarı kartı var. Bir de Belhanda'nın sarı kartı var. Serdar Aziz'in kendi klasiği olarak yaptığı bir penaltı var.

Maçın son 25 dakikasında ayakta kalan, kenardan gelen oyuncular maçın kaderini değiştirir. Galatasaray'da Sinan, Yasin, Fenerbahçe'de Fernandao, Valbuena gibi silahlar var. Her şarta rağmen Galatasaray'ın 1 pozisyon vermesi iyi olarak gözüküyor. Bu maçı izleyenler, heyecan hariç tatmin olmadılar. Fenerbahçe'nin tehlikeli oyuncusu şu an Şener. Terim oraya önlem almalı. İki takım da kendi solunu kapatmalı."

"Hakem rezaletti...Galatasaray geleneği bozabilirdi"

Rıdvan Dilmen, 0-0'lık beraberlikle sona eren derbide sergilenen futbol için "kör dövüşü" benzetmesini kullandı. Dilmen, maçın ardından şunları dile getirdi:

"NTV Spor'un son yayın günüydü. Bu maçtan daha rezil bir maçla kapanış olamazdı. Bundan daha rezil olamazdı gerçekten kör dövüşüydü. Galatasaray seriyi bozabilirdi. Fenerbahçe şuursuz baskısıyla kazanabilirdi. İyi oynayan kalecilerdi. İki kalecinin dışında oyuncular kör dövüşü yapıyordu. Hakem rezalet. Bir takım 5 pas yapamaz mı ya. Galatasaray daha net pozisyonlara girdi. Galatasaray 19 yıllık geleneği bozabilirdi...Aykut Kocaman maç başında da sonunda da rakibe göre oynadı. Riskleri son 20 dakika yapmaya başladı. Fatih Terim de kaçan gollere üzülüyordur ama burada maç başında beraberliğe razı olurdu."

"Öylesine kötü bir hakem vardı ki maçta..."

Maçın hakemine sert eleştiriler yönelten Dilmen, şunları söyledi:

"Öylesine kötü bir hakem vardı ki maçta. 2. dakikada Neustadter sarı kart. Mehmet Ekici'nin bir tane daha sarı kartı var, hatta turuncu. Fernando direk kırmızı kart. Serdar Aziz'in zorla yaptığı penaltılar var. Bir tanesi netti. Mehmet sarı kartsız bitirdi maçı.

"Kötü bir maçla veda ediyoruz"

Dilmen, derbideki futbolu da eleştirenek, "Galatasaray takımı korkmadan, kora kor bir mücadele yaptı. Bir tek 80. dakikadan sonra saçma sapan ofsayt taktikleri yaptılar...Muslera'yla Volkan'ı ayrı köşelere koyuyorum gördüğüm en berbat derbiydi. Fenerbahçe de taktik savaşı falan yapmadı. Oyunun devamında pozisyonu Galatasaray'ın hatalarından buldular. Orta sahalar da kolay geçildi. NTV Spor'a çok kötü bir maçla veda ediyoruz. Umarım NTV'de böyle maçlar görmeyiz. Biz bile Bülent Yıldırım'dan daha kötü maç yönetemezdik" dedi.

"Başakşehir-Beşiktaş maçı çok iyi olur"

"Galatasaray bu maçtan sonra rahat. Rakibiyle puan farkını korudu. Başakşehir-Beşiktaş maçında çayını içecek berabere bitmesini bekleyecek. İhtimali de yüksek berabere bitmesinin...Başakşehir-Beşiktaş maçı çok iyi olur. Bu maç gibi olmaz. Çok güzel futbol olur sahada. Fatih Terim'in dünkü antrenmanın sebebi gündem oluşturmaktır. Takımı diri tutmaktır. Taraftar bütünlüğünü sağladı Galatasaray. Galatasaray bu sezon taraftar bütünlüğü sorununu hiç yaşamadı."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz