Futbol

Dilmen, o isim için "Muhteşem" dedi

14 Ekim 2017 Cumartesi 22:23 - Son Güncelleme 15 Ekim 2017 Pazar 00:17

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, lider Galatasaray'ın Atiker Konyaspor'u deplasmanda 2-0 yendiği maçı yorumladı. Sarı-kırmızılı ekibin orta saha oyuncusu Fernando için "muhteşem" nitelemesini yapan Dilmen, "Fernando, Atiba'nın geçtiğimiz yıllarda yaptığı performansı sergiliyor...Futbol ne emrederse onu oynuyor. Gerçekten çok akıllı" dedi.  Usta yorumcu, Galatasaray'ın ortaya koyduğu performansa da dikkat çekerek, "Sezon başında konuşurken Galatasaray, 8. hafta sonunda son şampiyonun 8 puan önünde ve iyi takviyeler yapmış Fenerbahçe'nin maç fazlasıyla 11 puan önünde olacağını hiç tahmin edemezdik" diye konuştu.

Dilmen'in ilk yarı yorumu

0-0 biten ilk yarıyı değerlendiren Dilmen, "(Feghouli'nin vuruşu) Bütün lig bittiğinde ilk 3'e girecek bir vuruş ve kurtarış var. İnanılmaz çıkardı. Bence maçın en güzel anı oydu" dedi. 

İşte usta futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, Atiker Konyaspor - Galatasaray maçıyla ilgili yaptığı yorumdan satır başları....

"Fernando, Atiba'nın geçtiğimiz yıllarda yaptığı performansı yapıyor"

"Galatasaray ne yapacak edeccek, ağır yakalanmayacak. Denayer sol bek gibi oynuyor. Rodrigues'in sakatlanıp çıkmasıyla Selçuk tercihi tartışılır. Ben Selçuk tercihinin dünkü maçın skoru ile de ilgili olduğunu düşünüyorum. 'Kazanmak istiyorum ama beraberlik de yeter.' tercihi gibi. Fernando, Atiba'nın geçtiğimiz yıllarda yaptığı performansı yapıyor. Lucescu, Başakşehir maçını da izlese bir tane savunma oyuncusu almadan dönmezdi."

Dilmen'in maç sonu değerlendirmesi: "Bunu hiç tahmin edemezdik"

"Birinci haftadan başlayalım. Murat Kosova ile sezon başında konuşurken 8. hafta sonunda son şampiyonun 8 puan önünde ve iyi takviyeler yapmış Fenerbahçe'nin maç fazlasıyla 11 puan önünde olacağını hiç tahmin edemezdik. Çok yeni bir takım. Çok coşkulu oyunculardan kurulu... Taraftarı tribüne çeken bir hoca var.

Hep deniyor ki fikstür kolay diye Galatasaray iyi sonuçlar alıyor ama sen iyi olmazsan fikstürün kolay olmasının bi anlamı yok. Galatasaray oynadığı bütün maçlarda hak eden taraftı. Antalya maçı hariç. Gomis iki hafta araya rağmen hiç uyumamış gibi. Arada özel hoca falan da tutmuş. Doğduğu günden beri gol atan bir adamın milli aradan sonraki gol atma isteği çok belli oluyor. Takım arkadaşları da penaltıda al sen at diyorlar. "

 "Fernando muhteşem zaten"

"Galatasaray, sezonun ilk resmi maçında saçma bir şekilde Ostersund'a elenmesine rağmen dağılmadılar rağmen ve çabuk toparlandılar. Belhanda daha devreye girmedi. İzleyicilere soruyorum. Belhanda'yı sahada gören var mı? Feghouli devreye girdi. Fernando muhteşem zaten. Selçuk İnan da bugün iyiydi. Maçta 'Selçuk-Burak işbirliği'ni gördük Gomis ve Selçuk arasında.

"İlk golde çok az ofsayt vardı"

İlk golde çok az ofsayt vardı. Penaltı pozisyonunu çok dikkatli izledim. Ali Turan arkadan Gomis'e değmiş olma ihtimali yüksek.

Gomis tam yoruldu derken bir depar atıyor. Sonra yine ortadan kaybolur derken bir anda büyük bir depar daha atıyor. Fizik olarak çok iyi durumda.

Fernando futbolun emrettiğini oynuyor. Futbol ne emrederse onu oynuyor. Gerçekten çok akıllı. Feghouli, 3 bölgede de oynar. Biraz daha güçlenirse forvet bile oynar. Fizik olarak düşük olsa da kalitesi sayesinde sırıtmıyor.

"Galatasaray'ın bu performansı rakiplerin üstünde baskı oluşturacak"

Galatasaray'ın bu performansı rakiplerin üstünde baskı oluşturacaktır. Şöyle bir şey daha var; bir tarafta maç maç düşünen Galatasaray diğer tarafta lig maçı oynarken Şampiyonlar Ligi'ni düşünen Beşiktaş."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz