Futbol

Dilmen'den Orman'a 'süt kupası' göndermesi!

11 Şubat 2018 Pazar 00:52 - Son Güncelleme 11 Şubat 2018 Pazar 02:49

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın Kardemir Karabükspor'u 5-0 yendiği maçı değerlendiren futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Beşiktaş bugün attığı gollerin dışında en az 10 tane de net pozisyon kaçırdı" dedi.

Dilmen, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle Türkiye Kupası'nda oynanacak Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi yönündeki talebi hakkında ise "Büyük lokma yiyeceksin ama büyük laf etmeyeceksin. Fikret Bey ne dedi Türkiye Kupası için? 'süt kupası' dedi. Belki de espiri yaptı. Ama şimdi ertelemek istiyorsun. Kupa, derbiler felan önemlidir" ifadelerini kullandı.

NTV Spor'a konuşan Dilmen, 5-0 Beşiktaş'ın galibiyetiyle biten maç hakkında şunları söyledi:

"Sanki bir kupanın rövanş maçı gibiydi. ilk maç 4-0 falan bitmiş de Beşiktaş skoru 5-0'a getirmeye çalışıyor gibiydi. O kadar coşkuluydu Beşiktaş. 5. golün sevincinde de çok coşkululardı. Ancak Karabük de gardını düşürmüş. Futbolcular mücadele ediyor ama kulüp düşmüş. Üzüldüm açıkcası. Asansör takım konumuna gelmişler...Medel bugün 2 kişilik oynadı. En iyi performanslarından birini sergiledi yine. Beşiktaş bugün attığı gollerin dışında en az 10 tane de net pozisyon kaçırdı.

Zirvedeki takımların birbiriyle oynayacağı maçlar yaklaşıyor. Beşiktaş'ın o maçlara bakmadan kendi maçlarını kazanması gerekiyor. Çünkü artık kaybetme lüksleri kalmadı...Beşiktaş'ın kendi sahasında oynadığı maçlarda gol atmayanı döverler. Vagner Love da girdi hemen attı 2 tane. Ancak atılan 3. golde bir ofsayt var...Uzun zamandır bu kadar güç farkı olan bir maç uzun izlememiştik. Karabük hiçbir şey yazamadı. Başakşehir maçı da buna benzer bitmişti. İlk yarıdan 5-0 olmuştu." 

"Benim tahminin Galatasaray 25. haftayı lider bitirir"

Dilmen, şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak ise şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Benim bir hesabım var. İlk yarıdan farklı bir görüntü görmüyorum. İkinci yarının 8. haftası bittiğinde yani 25. haftayı Galatasaray'ın lider olarak bitireceğini düşünüyorum. Muhtemelen de Galatasaray 54 veya 56 puan olur. Çünkü şampiyonluk yarışındaki diğer takımların kendi aralarındaki maçlar başlıyor. Bu periyotta Galatasaray'ın Kasımpaşa maçı belki sıkıntılı olabilir. Şimdi haftaya Beşiktaş, Konya deplasmanına gidiyor. Konya deplasmanı da zordur. Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye baktığımız zaman inan Abdullah Avcı'nın Şenol Hocanın ve Aykut Kocaman'ın bütün hesapları Galatasaray'ın şu fikstürünü görüyor onlar. 25. hafta bittiği zaman ne kadar olacak puanlar. Başakşehir belki Fenerbahçe maçını kazanırsa aynı puanda olur. Bu arada Galatasaray'ın da o hafta bittiğinde üçüncü ile 3-4, ikinci ile de en az 2 puan farkı oluşturması gerekiyor ki kredisi olsun."

Orman'a 'süt kupası' göndermesi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Fenerbahçe ile oynanacak kupa maçının ertelenmesiyle ilgili talebini de yorumlayan Dilmen, şunları söyledi:

"Ben ülke olduğu zaman hep duygularımla hareket ederim. İmkarı varsa ertelensin ancak çok gerekmiyor gibi gözüküyor. Ben açıkçası şu anda hangi Türk takımının ne menfaati varsa o yapılsın çünkü Bayern Münih maçı önemli. Ancak Beşiktaş'ın öyle bir maç trafiği var ki; sanki yapılacak birşey yok gibi gözüküyor. Sadece bir tek alternatif var. Beşiktaş'ın Trabzonspor maçını pazartesiye alıp kupa maçını bir gün kaydırabilirler. Ya da Şampiyonlar Ligi maçı salı olduğu için Fenerbahçe ile oynanacak lig maçını bir gün önceye cumartesiye alabilirler...Türkiye Kupası önemli. Şimdi büyük lokma yiyeceksin ama büyük laf etmeyeceksin. Fikret Bey ne dedi Türkiye Kupası için? 'süt kupası' dedi. Belki de espiri yaptı. Ama şimdi ertelemek istiyorsun. Kupa, derbiler felan önemlidir. Ama kupada statüyü öyle bir ayarladılar ki; büyükleri bir kere yarı finalde oynatıyorlar kesin en az iki tanesini."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz