Futbol

Dilmen'e göre G.Saray'daki 10 yanlış!

21 Eylül 2014 Pazar 02:00 - Son Güncelleme 21 Eylül 2014 Pazar 03:45

G.Saray'ın Balıkesir yenilgisi sonrası Rıdvan Dilmen önemli tespitlerde bulundu.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Balıkesirspor'a 2-0 mağlup olduğu mücadelenin ardından sarı-kırmızılı takımın sorunlarını anlattı. İşte Dilmen'e göre 10 maddede G.Saray'daki yanlışlar...

"Sonuç Balıkesirspor'u kandırmasın"

NTV Spor'daki programda Balıkesirspor-Galatasaray maçını yorumlana Rıdvan Dilmen, Balıkesirspor'u tebrik etti. Dilmen, "Balıkesirspor'u kutlamak lazım. 4,5 yıl önce 3. ligdeyken şimdi Süper Lig'de oynaması incelenmesi gerekir. Tebrik etmek gerekiyor. Balıkesirspor'u bu sonuç kandırmasın. Futbol adına doğruları hiç yapmayan Galatasaray'a karşı kazandılar. Balıkesirspor'un öncelikli hedefi ligde kalmak olmalıdır" dedi.

Futbol yorumcusu Balıkesirspor karşısında şok bir yenilgi alan Galatasaray'daki sıkıntıları da sıraladı. Dilmen'e göre sarı-kırmızı ekipteki şu yanlışlar yapılıyor...

1- Köprü lazım

"Prandelli ve oyuncular arasına köprü lazım." 


2- Prandelli'nin tercihleri yanlış

"Ben Galatasaray taraftarı olsam, tepki olabilir ama sahip çıkacak olan da taraftarlar. Galatasaray taraftarlarına soruyorum; İlk 11'de değil tamam ama yedek kulübesine baktığımızda Olcan olamaz mı? Prandelli'nin Olcan'ın mimiklerinden dolayı olayı kişiselleştirdiğini düşünüyorum. "

3- Takviye lazım

"Galatasaray şu andaki kadroyla çok güçlü bir kadro değil. Galatasaray'da 3,4 oyuncuyu çıkar geride kalan oyuncuları Galatasaray taraftarı ilk 11'e yazmak istemez. Galatasaray, yedeklerden kurulu bir takım."

4- Yedek ağırlıklı kadro

"Galatasaray, son 3 yılın 2 yılında şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmış, Türkiye'nin en büyük 3 takımından, Avrupa'da herkesin tanıdığı bir kulüp. Galatasaray'da Muslera, Melo, Selçuk ve Sneijder'i çıkar, geriye kalan oyuncuların hemen hemen hepsi dönem dönem yedek oldu. "

5- Teknik adam değişimi ve saha dışı

"Galatasaray takımı 10 ay içinde 3 teknik (Terim, Mancini, Prandelli) adamla çalıştı. Oyuncular bir değişimden geçiyor. Saha dışında da yönetimi, kongresi ile Galatasaray tartışılan bir kulüp haline geldi. Bu durumda görev taraftara düşüyor. "


6- Özgüven proplemi

"Galatasaray'da oyuncuların ciddi bir özgüven problemi var. Galatasaray taraftarları bu çocuklara sahip çıksın. Hergün geri gidiyorlar. Ne kadar Milli oyuncu olurlarsa olsunlar duygusal çocuklar"

7- Ortada aynı tip oyuncular oynuyor

"Yekta - Selçuk - Dzemaili hepsi aynı tip oyuncular. Bu 3 oyuncu aynı anda oynamaz."

8- Coşku proplemi

"Chedjou ve Semih, Burak ve Umut kadar faul yapıyor. Burak ilk yarıda 5 kez ofsayta düşüyor. Gözlem olarak aldığımız bu istatistiklerden hareketle; Galatasaray'da coşku problemi var. Galatasaray'a karşı savunma yapmak çok kolay."

9- Olcan nerede?

"Elinizde bile solak oyuncunuz var Olcan. Sol bekte de oynar, sol kanatta da oynar. Nerede? Evde. Diğer iki sol ayaklı oyuncular nerede? Yedek kulübesinde. Emre Çolak, 61. dakikada oyuna girdi. Sağ açık oynadı. 80. dakikada sol beke geçti"

10- Solak oyuncu gerekli

"Şampiyonluğa oynayan bir futbol takımının solak oyuncusu olmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Sizin sol bekiniz sağ ayaklı, önde oynayan Sneijder sağ ayaklı, sol içte oynayan Dzemaili sol ayaklı. Hem Tarık hem Sneijder topu alıp sağ ayağına geçirirken savunma yerleşiyor. "

(SPORX)
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz