Futbol

''Dünyanın bu takımı görmesi gerekiyor''

01 Nisan 2015 Çarşamba 16:24 - Son Güncelleme 01 Nisan 2015 Çarşamba 16:33

''Fenerbahçe'yi hak ettiği yere, Avrupa'ya taşımak istiyoruz''

Fenerbahçe'nin Portekizli savunma oyuncusu Bruno Alves, sarı-lacivertli takımın, oyuncu kalitesi ve içindeki rekabet ortamıyla her zaman Avrupa'da yer alması gerektiğini belirtti.

Kulübün dergisinde röportajı yer alan Alves, büyük turnuvalarda defalarca yer alıp önemli tecrübeler edindiğini vurgulayarak, "Takım olarak taraftarımızın da desteğiyle Fenerbahçe'yi hak ettiği yere, Avrupa'ya taşımak istiyoruz. Bence, dünyanın bu takımı görmesi gerekiyor ve Fenerbahçe taraftarları da bunu fazlasıyla hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu sezonun ardından Fenerbahçe ile bir yıllık kontratı daha olduğunu anımsatan Portekizli futbolcu Alves, öncelikle sözleşmesini tamamlamak istediğini kaydetti. Alves, "Sözleşmem bittikten sonra da o sırada önüme çıkacak fırsatları değerlendirme düşüncesindeyim. Burada gerçekten çok mutluyum, ailem de benim gibi son derece mutlu" değerlendirmesini yaptı.

"Savunma bir sanattır"

Takım olarak az gol yemelerinin, işlerini kolaylaştıran bir takım becerisi olduğunu anlatan Alves, savunmanın bir sanat olduğunu dile getirerek, "Herkes üstüne düşen görevi yerine getiriyor. Sakatlıklara rağmen herkes forma için hazır ve mücadele etmeyi biliyoruz. Galibiyet serisi yakalayıp hedefimize ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda uygulanmaya başlanacak yabancı oyuncu kuralını ise Alves, şu ifadelerle değerlendirdi:

"Bir derbi düşünün, hiç Türk oyuncu yok sahada. Bu kuraldan sonra sahada genç oyunculara yer olacak mı bilmiyorum. Genç oyuncular kendilerine böyle maçlarda yer bulamadıktan sonra daha ileriye gidebilir mi, emin değilim. Milli takım daha ileriye gidebilir mi? Türk futbolu kendine daha fazla şey katabilir mi? Bu ülkedeki futbol önderlerinin, bu kararları veren insanların iyi düşündüklerini varsayıyorum."

Taraftardan destek isteyen Fenerbahçeli futbolcu, "Stada gelsinler ve arkamızda olduklarını göstersinler. Onların varlığı fark yaratıyor. Onlar varken sanki arkamızda bir dev varmış gibi hissediyoruz" çağrısı yaptı.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz