Futbol

Dursun Özbek'ten koreografi açıklaması

23 Ekim 2017 Pazartesi 23:15 - Son Güncelleme 23 Ekim 2017 Pazartesi 23:44

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, gündeme dair konuları A Spor'da değerlendirdi.. 
 
Fenerbahçe ile oynanan derbi mücadelesine değinen Başkan Özbek, "hakem kararlarda çelişkiye düştü, oyunu çok durdurdu, verdiği kararlardan iki taraf da memnun değil" ifadelerini kullandı.. 
 
Özbek, derbi maçta tribünlerin yaptığı kareografi içinse "Kimse bu camiadan vatan haini çıktığı iddiasını savunamaz" dedi..  

 Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, taraftar grubu ultrAslan'ın Fenerbahçe derbisinde yaptığı koreografinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilendirilmesine tepki göstererek, "Galatasaray'ın eli kanlı terör örgütüyle hiçbir işi olmaz." dedi.

Galatasaray kulübü başkanı Dursun Özbek, A Spor'a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Özbek'in öncelikli gündemi Fenerbahçe ile oynanan derbi mücadelesiydi.

Özbek, derbi maçta tartışmaya yol açan koreografi ile ilgili olarak; "Kimse bu camiadan vatan haini çıktığı iddiasını savunamaz. FETÖ eli kanlı bir terör örgütüdür. Camiamda bu örgütten kimse olamaz. Galatasaray, tarihi boyunca devletinin yanında oldu. Kimse bu olayı kulübüme zarar verecek boyuta getirmesin. Bizler devletine bağlı insanlarız" dedi.

Dursun Özbek, Gençlik ve Spor Bakanlığından iki başmüfettişin görevlendirilmesi konusunda ise "Evet sorgulansın. Çünkü bu sorgulama polemiklerin önünü de keser. Sorgulama sonucundan eminim, Galatasaray Kulübünden bahsedilen manada kimse çıkmaz. Galatasaray vatanına bağlı, devletine biat etmiş, devletini seven bir kulüp. Son derece üzgünüm ama soruşturmanın açılmasından mutluyum. Çünkü gerçeklerin ortaya çıkması, bu konudaki duruşunun herkes tararafından net olarak bilinmesi Galatasaray'ın faydasına olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sarı kırmızılı kulübün başkanı, Cüneyt Çakır'ın kararlarını da eleştirdi..

"Hakem verdiği karalarda çelişkiye düştü", diyen Özbek "Oyun sık sık durdu, kararlardan iki taraf da memnun değil. Hakem sahadaki güzel performansa müsaade etmeliydi. Sonucu hakeme bağlamak istemiyorum ama sen benim performansımı etkileyecek bir şey yaparsan ben oyunumu oynayamam" dedi. 

Başkan Özbek süper ligde mücadele eden 18 takımın da hakem kararlarından memnun olmadığını dile getirdi..

Özbek, "Biz Galatasaray olarak hakem hatalarından geçen sene 15 puan kaybettik. Federasyon bu duruma sessiz kalıyor ifadelerini kullandı..

Başkan Özbek, Yabancı kuralı konusunda da görüşlerini açıkladı.

Yasakçılığın faydalı olacağını düşünmüyorum diyen Dursun Özbek, "Türkiye futbolcu ithal eden bir ülke konumunda. 200 milyon avro bonservisle transfer yapılan bir ortamda oynuyoruz. Herkes bütçesine uygun en iyi oyuncuyu bulmak zorunda. Kısıtlamaya gidince ne olacak? Bütçesi yüksek olan kulüpler en iyi oyuncuları alacak" dedi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz