Futbol

E-bilet ilk kez bir derbide uygulandı

20 Nisan 2014 Pazar 20:01 - Son Güncelleme 20 Nisan 2014 Pazar 20:06

Bazı taraftarlar uygulamayı olumlu bulurken, bazı taraftarlar tepki gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hayata geçirilen elektronik bilet (e-bilet) ilk kez bir derbide uygulandı.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada, e-bilet uygulaması ilk kez yapıldı. İlgili kanun gereğince 14 Nisan'da uygulamaya sokulan e-bilet kapsamında, derbide sadece kombine ve passolig kart sahibi taraftarlar stada alındı.

E-bilet uygulamasını bazı taraftarlar olumlu yaklaşırken, bazı taraftarlar da tepki gösterdi. Bir taraftar "Beşiktaş için e-bilet de alırız. Beşiktaş'a her şey feda" derken, başka bir taraftar uygulamayı olumlu bulduğunu ve sıkıntı yaşamadığını söyledi.

Tepki gösteren taraftarlardan biri e-biletini aldığını, maça gireceğini ancak uygulamaya karşı olduğunu söylerken, başka bir taraftar "E-bilete hayır, sistem oturmamış. Sistemler bozulmuş, bilet alanlar da girişte sıkıntı yaşıyor. Buraya maç izlemeye geliyoruz, savaşa, terörizme değil. Biz sadece taraftarız" diye tepkisini dile getirdi.

Bu arada, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez uygulanan e-bilet sisteminde zaman zaman girişlerde sıkıntılar yaşandı.

Medya derbiye büyük ilgi gösterdi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbiye gazeteciler de büyük ilgi gösterdi.

İki ekip arasındaki mücadele için 288 basın mensubunun TSYD'ye akreditasyon yaptırdı. Maçta 191 muhabir ve yazar, 29 kameraman, 68 de foto muhabiri görev yaptı.

Bu arada, yabancı basın mensuplarının da derbiye ilgisi fazla oldu. 7 Alman gazetecinin yanı sıra, 3 Bulgar, 2 Avusturyalı ve 1 de İtalyan basın mensubu mücadeleyi takip etti.

2 bin 100 emniyet mensubu görev yaptı

Mücadelede 2 bin 100 emniyet mensubunun yanı sıra bin 300 özel güvenlik elemanı görev yaptı.

Stat çevresinde oluşturulan bölümlere passolig kartı olmayanlar alınmadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 5 yıl sonra

Beşiktaş ile Fenerbahçe, derbinin oynandığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ikinci kez sahaya çıktı.

İki takım arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda daha önceki tek maç 2 Ağustos 2009 tarihinde yapıldı. TFF Süper Kupa maçını Fenerbahçe, Alex de Souza'nın golleriyle 2-0 kazanarak, kupayı müzesine götürmüştü.

Halis Özkahya'nın 3. derbisi

Karşılaşmayı yöneten hakem Halis Özkahya, üçüncü derbi maçına çıktı.

2011-2012'de Süper Final'de Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 yendiği karşılaşmayı yöneten Özkahya, 2012-2013'te ise Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada görev almıştı.

Süper Lig'de bu sezon 16 maçta düdük çalan Halis Özkahya, 7 kez kırmızı kart gösterdi. Özkahya, bu maçlarda 6 kez de penaltı kararı verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz