Futbol

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Eintracht Frankfurt

19 Mayıs 2022 Perşembe 01:15 - Son Güncelleme 19 Mayıs 2022 Perşembe 01:18  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

UEFA Avrupa Ligi finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle sona eren maçta Eintracht Frankfurt, Rangers'ı penaltılar sonucu 6-5 mağlup etti ve 42 yıl sonra kupayı müzesine götürdü.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı kupasının finaline İspanya'nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı ev sahipliği yaptı.

Zorlu mücadelede kupa, seri penaltı atışları sonrası Eintracht Frankfurt'un oldu. Bu sonuçla Devler Ligi'ne doğrudan katılım hakkı elde eden Alman ekibi, 1979-80'in ardından 42 yıl sonra kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmada önemli bir performans sergileyen ve biri penaltı olmak üzere kritik kurtarışlarla takımının kupayı almasında büyük pay sahibi olan kaleci Kevin Trapp maçın adamı (Man of The Match) seçildi.

Avrupa'da bu sezon namağlup olarak kupanın sahibi olan Frankfurt, bu kupada Chelsea ve Villarreal'in ardından yenilgisiz kupayı kazanan 3. takım olma unvanını aldı.

Maçın önemli anları

Frankfurt sahaya; Trapp, Toure, Tuta, Ndicka, Knauff, Rode, Sow, Kostic, Kamada, Lindström, Borre 11'iyle çıktı.

Rangers ise maça; McGregor, Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic, Jack, Lundstram, Kamara, Wright, Aribo, Kent ilk 11'iyle başladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Alman ekibi Frankfurt özellikle ilk 20 dakikada rakip kaleye en çok giden takım oldu.

Rangers ise kontrataklarla hızlı çıkmaya çalışsa da, defansı geçmeyi başaramadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı hücumda daha etkili başlayan Rangers, 57. dakikada Frankfurt defansındaki büyük hatayla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara yollayan Joe Aribo ile golü buldu.

Geriye düştükten sonra rakip kaleye daha çok gelen Alman takımı, 69. dakikada sol kanattan Kostic'in yerden gelen ortasında kale çizgisine yakın bir yerde, defansın hatasını iyi değerlendirerek ayağını koyan Kolombiyalı futbolcusu Borre'nin golüyle skora eşitliği getirdi.

Maçın normal süresinin 1-1 sona ermesiyle uzatmalara gidildi.

Karşılaşmanın son dakikalarında Rangers art arda önemli gol pozisyonlarından yararlanamadı.

Her iki takımın oyuncularının oldukça yorgun olduğunun gözlendiği uzatma dakikalarında gol gelmeyince penaltı atışlarına geçildi.

Rangers'ta; James Tavernier, Steven Davis, Scott Arfield ve Kemar Roofe penaltı atışlarında skoru bulurken Aaron Ramsey kaleci Kevin Trapp'e takıldı.

Frankfurt'ta; Christopher Lenz, Ajdin Hrustic, Daichi Kamada, Filip Kostic ve Rafael Borre penaltıları gole çevirdi.

Toplamda 6-5'lik skorla kupaya uzanan taraf Frankfurt oldu. Alman ekibi son olarak 42 yıl önce, 1979-1980 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmıştı. Frankfurt ayrıca 1966-1967'de UEFA Intertoto Kupası'nın da sahibi olmuştu.

 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz