Futbol

Emre Çolak sürprizi

29 Kasım 2015 Pazar 20:29 - Son Güncelleme 29 Kasım 2015 Pazar 19:11

Tedavileri tamamlanan Hakan Balta ve Lukas Podolski, maça ilk 11'de başladı.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, teknik direktörlük koltuğuna oturan Mustafa Denizli yönetimindeki ilk karşılaşmasına çıktı.

Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından ligdeki Antalyaspor ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid müsabakalarına Claudio Taffarel yönetiminde çıkan sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa önünde Denizli idaresinde sahadaki yerini aldı.

Mustafa Denizli, üçüncü dönemine başladığı Galatasaray'ın başında 8 bin 596 gün sonra yeniden sahaya çıkmış oldu. Sarı-kırmızılı ekipteki ikinci dönemini, 23,5 yıl önce 17 Mayıs 1992 tarihinde oynanan ve 5-3 kazanılan Bakırköyspor maçıyla sonlandıran Denizli, geçen zamanın ardından tekrar bir müsabakada Galatasaray'la boy gösterdi.

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig'de ise 2 bin 23 gün sonra tekrar görev aldı. Beşiktaş'ın başında bulunduğu 2009-2010 sezonunun son maçında, deplasmanda Bursaspor'a karşı siyah-beyazlı takımı idare eden Denizli, 16 Mayıs 2010 tarihindeki bu müsabakanın ardından Süper Lig'de yeniden görev almak için 2 bin 23 gün beklemek durumunda kaldı.

Bu maçta Beşiktaş, Bursaspor'a 2-1 yenilirken, ev sahibi ekip tarihinin ilk Süper Lig şampiyonluğuna uzanmıştı.

Denizli: "Çok heyecanlıyım"

Karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli, yaşadığı büyük heyecanı bir kez daha dile getirdi.

"Burada teknik direktörlüğe başladığım ilk gün mü, yoksa bugün mü daha heyecanlıyım bilemiyorum. Bugün daha fazla olabilir" ifadelerini kullanan Denizli, "Kariyerim açısından bir çok önemli maça çıktım ama bu akşamki karşılaşma hepsinin önüne geçti. Bu da doğal. Bunu hissetmek güzel. Fazla etkisinde kalmazsak iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Takımın son maçlarda aldığı kötü sonuçların ve yediği son dakika gollerinin etkisine değinen tecrübeli çalıştırıcı, "Psikolojik eksiklerimiz var ama bunu zaman içinde düzelteceğiz" dedi.

Ayrıca, kadro tercihiyle ilgili olarak ise Denizli, "Kısıtlı bir kadromuz var. Bazı bölgelerde alternatifimiz sınırlı. Futbolcularıma fırsatlar gelecek. Bunu şansa çevirirlerse, devam ederler" şeklinde görüş belirtti.

Kadro tercihi

Sarı-kırmızılı ekibin başında ilk maçına çıkan Mustafa Denizli, oyuncu tercihlerinden çok pozisyon tercihleriyle dikkati çekti.

Denayer'in sakatlığı sonrası sağ bekte Sabri Sarıoğlu'nu kullanan tecrübeli çalıştırıcı, stoperde Semih Kaya ve Aureline Chedjou'ya forma verdi.

Carole'ün sakatlığı sonrası sol bekte forma şansı bulan Olcan Adın, Denizli'nin tercihleri arasına giremeyip yedek soyunurken, son dönemde stoper oynatılan Hakan Balta ise yeniden eski pozisyonuna çekilerek, sol bekte görev aldı.

Ayrıca, Selçuk İnan'la birlikte ön liberoda değişimli olarak görev alan iki oyuncudan hem Bilal Kısa hem de Jose Rodriguez yedek soyunurken, Denizli'nin bu pozisyonda tercihi Emre Çolak oldu.

Öte yandan, henüz yardımcıları açıklanmayan Denizli'nin yanında, kondisyoner Stefano Morreno ve kaleci antrenörü Claudio Taffarel yer aldı.

Hakan ve Podolski maça yetiştirildi

Galatasaray'da sakatlkıları bulunan oyunculardan Hakan Balta ve Lukas Podolski, Kasımpaşa maçına yetiştirildi.

Antrenmanda yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle Kasımpaşa önünde forma giyip giyemeyecekleri merakla beklenen iki oyuncu, takımın son idmanında yer alıp, bugün de 11'de sahaya çıktılar.

Sarı-kırmızılı ekipte, tedavileri süren Hamit Altıntop, Lionel Carole ve Jason Denayer, kadroda yer almadı.

Öte yandan, Jem Paul Karacan ve Koray Günter maç kadrosuna alınmadılar.

Taraftarlardan takıma uyarı

Karışılaşmayı izlemek üzere Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yerlerini alan sarı-kırmızılı taraftarlar, oyunculara tezahüratlarla uyarıda bulundu.

Maç öncesi yalnızca Fernando Muslera ve Wesley Sneijder'i tribüne çağıran taraftarların, "Sabrımız taşıyor, adam gibi oynayın" şeklindeki tezahüratları dikkati çekti.

Müsabakayı yaklaşık bin 500 Galatasaray taraftarı takip ederken, Kasımpaşa tribünlerinde ise önemli boşluklar görüldü.

Başkan Özbek tribünde yerini aldı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Kasımpaşa karşısında takımını izlemek üzere tribündeki yerini aldı.

Özbek'e, yönetim kurulu üyeleri Nasuhi Sezgin, Alper Narman, İsmail Sarıkaya, Burçin Aslan, Ali Yüce ve Selim Arda Üçer de eşlik etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz