Futbol

Engin'i son hareketi yaktı!

02 Şubat 2015 Pazartesi 00:24 - Son Güncelleme 02 Şubat 2015 Pazartesi 08:41

Albayrak, transfer ve bazı futbolcuların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmada aldıkları bir puanın şampiyonluk yarışında önemli olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Albayrak, karşılaşmanın zor geçtiğini belirterek, "Bizim eksikliklerimiz vardı. Dün Hamit'in, maç sırasında da Sabri'nin sakatlanması, bütün oyun planlarımızı bozdu. Geriye düşülen bu tip maçlarda, bence bir puan iyidir. Şampiyonluk için çok faydalı bir puandır. Gönül isterdi ki galip gelelim ama karşımızdaki rakip de Bursaspor. Çok güçlü bir kadrosu var. İçerisinde hele birkaç futbolcu var ki onları Galatasaray'da çok görmek isterim" dedi.

Şampiyonluk yarışında önlerinde 16 maçın daha bulunduğunu vurgulayan Albayrak, ilerleyen haftalarda çok şeyin değişebileceğini anlattı.

"Transfer yapamayız"

Abdurrahim Albayrak, devre arasında transfer yapmayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray belki de tarihinde ilk kez devre arasını transfer yapmadan geçiriyor. Bir sürü arkadaşımız ayrıldı ama transfer yapmadan geçiriyoruz. Transfer yapamayız çünkü geçen dönemlerin devre arasında alınan oyuncuların takıma bir faydası olmadığını görüyoruz. Sakat arkadaşlarımız da iyileştikten sonra fazla bir ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum. Ayrıca çok büyük ödemelerimiz olduğu için biz futbolcularımıza parayı vermek durumundayız. Yeni aldığımız arkadaşlar uyum sağlayana kadar zaten lig biter. O parayı oyuncularımıza veririz belki de daha iyi olur."

Takımdan gönderdikleri oyunculardan yaklaşık 5 milyon liralık bir tasarruf sağladıklarını vurgulayan Albayrak, "Bu çok ciddi bir rakamdır. Biz buraya kısa bir süre için geldik. Önümüzün açılması için birçok konuda tasarruf yaptık, bunu da yapmak zorundayız. Transfer yapmayı düşünmedik ve yapmadık" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Albayrak, transferlere çok paralar harcandığını anlatarak, "Çok büyük paralar veriliyor. Bu paraları bu kulüpler ödeyemez. Bir göğüs reklamından yılda 4 milyon avro alırken, bir futbolcuya dünyanın parasını verdiğiniz zaman altından kalkamazsınız. Sonra sıkıntı yaşarsınız. Biz de şimdi transfer yapabiliriz, herkesin de hoşuna gider ama ödemeye gelince bunu nasıl yapacaksınız? Önemli olan Galatasaray'ın geleceği. 25 futbolcuya para vermek var bir de 43 kişiye para vermek var" değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, mevcut kadroyla şampiyon olacaklarına inandıklarını da ifade etti.

"Engin'in son hareketi yönetimde beni güçsüz bıraktı"

Albayrak, kadro dışı bırakılan Emmanuel Eboue ve Engin Baytar ile Gökhan Zan'ın durumuyla ilgili de bilgi verdi.

Yabancı kontenjanı nedeniyle kadro dışı bırakılan Emmanuel Eboue'yi takıma dahil edemediklerini dile getiren Albayrak, şunları söyledi:

"Engin Baytar da çok sevdiğim bir kardeşim. Çok kazanmak isterdim ama son yapmış olduğu bir hareket, yönetimde beni güçsüz bıraktı. Onun için Engin'e de çok üzüldüm. Arabada parayla çektiği görüntüler, camiamız tarafından hoş karşılanmadı. Başkanımız da onunla ilgili 'kesinlikle olmaz' dedi. Gökhan Zan da sevdiğim bir kardeşim ama maalesef olmuyor. Birçok kez denedi arkadaşlar, olmadı. Bu iki arkadaşın bir yere gidip oynamasını istiyorum. Kendilerini de çok seviyorum."

Albayrak, genç stoperleri Emre Can Coşkun'u, Denizlispor'a kiralık olarak verdiklerini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz