Futbol

Eskişehir'de maçın ardından

19 Eylül 2014 Cuma 23:18 - Son Güncelleme 19 Eylül 2014 Cuma 23:31

Sağlam: "Şanssız bir futbol akşamı yaşadık." Işılar: "Genç kadro ile oynadık."

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Son dönemde ofansif açıdan en renkli karşılaşmalardan birisini oynadık" dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, şansız bir futbol akşamı yaşadıklarını belirterek, maça iyi başladıkları ve pozisyonlar bulduklarını kaydetti.

Karşılaşmada şansız bir gol yediklerini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"İkinci yarıda baskı yaptık. Pozisyon bulduk, direkten dönen ve kalecinin çıkarttığı pozisyonlar oldu. Son dönemde ofansif açıdan en renkli karşılaşmalardan birisini oynadık. Maçtan sonra oyuncularımı tebrik ettim. Ortaya koydukları futboldan dolayı. Taraftarlar da takımın kazanması için elinden gelen her şeyi yaptı. Onlar da sağ olsunlar maç sonunda oyuncuları alkışladılar. Bu iyi niyet meyvelerini verecek."

Sağlam, Gençlerbirliği'nin Eskişehir'e puan almak için geldiğini bildirdi.

Başkent ekibinin gücü ölçüsünde bir oyun felsefesi ortaya koyduğuna değinen Sağlam, şunları söyledi:

"Biz de futbol adına bir şeyler yaptık. Maçın hakemi Deniz Çoban'a bir serzenişte bulunmak istiyorum. Yaklaşık 15-20 dakikalık bölüm oyunda heba oldu. Fırsat bulduğumuz süre içinde tempo yapmaya çalıştık. Futbol oynamaya çalışan takımları cezalandırmak Türk futbolunu geriye götürecektir. Takımları oynamaya teşvik etmek zorundalar. Hakemlerin oyun içinde olmaları ve maçı oynatmaya teşvik etmeleri gerekiyor."

-Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Sorumlusu Osman Nuri Işılar ise geçen hafta adeta kriz yaşadıklarını ve teknik adam değişikliğiyle kısa bir süreçte Eskişehirspor maçına hazırlandıklarını bildirdi.

Hafta içinde iskelet kadrolarındaki oyuncularının sakatlığı nedeniyle genç bir kadro ile Eskişehirspor maçına çıktıklarını anlatan Işılar, şöyle konuştu:

"Genç arkadaşlarla maça başladık. İkinci bölgede Eskişehirspor'u bekledik. Kendi alanımızda fazla kalmak istemedik. Eskişehirspor bizi ciddi anlamda rahatsız etti. 3-4 pozisyonda şans faktörü bizim yanımızdaydı. Biz deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa o şekilde oynamaya çalıştık. Bu maça, 2-3 günde hazırlanabildik. Sakat oyuncularımızın dönmesiyle daha iyi bir Gençlerbirliği seyrettireceğiz. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz