Futbol

Eto'o transferi için tebrik!

03 Temmuz 2015 Cuma 13:18 - Son Güncelleme 03 Temmuz 2015 Cuma 13:22

Gencer, Eto'o transferinden dolayı tebrik telefonları aldıklarını söyledi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o transferinden dolayı dünyanın her yerinden tebrik telefonları aldıklarını belirtti.

Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, dış transferde şu ana kadar Samuel Eto'o, Luis Francisco Grando (Chico), Ondrej Celutska, Kadir Pekmezci ve Rıdvan Şimşek'i transfer ettiklerini, değişik mevkilerde üç yabancı oyuncuyla görüştüklerini söyledi.

"Eto'o'yu getirmesiydik, getiremedik diye eleştirilen, istifaya davet edilen başkan olacaktık" diyen Gencer, bu oyuncuyu transfer ettikten sonra bu kez farklı noktalardan eleştirildiklerini, kendilerine muhalefet edildiğini dile getirdi.

Gencer, Eto'o transferiyle Antalyaspor'un Türk basının birinci sayfasına yerleştiğini, dünya basınını da meşgul ettiğini kaydetti.

Chico'nun kulübe geldiğinde, "Başkan sizi tanıyorum. Brezilya televizyonları Ronaldinho ile sizi gösteriyor" dediğini aktaran Gencer, 2 gün önce İtalya'nın La Gazzetta Dello Sport gazetesinin tam sayfasını Antalya'ya ayırdığını anlattı.

Dünyanın her yerinde Eto'o ve Antalyaspor'un konuşulduğuna işaret eden Gencer, 50 milyon avro harcansa bile kentin tanıtımına Eto'o transferi kadar katkı sunamayacağını öne sürerek, "Biz hala Eto'o'nun ilk taksidi federasyon parasından mı verildi? Sonraki taksitler ne olacak? Bunları düşünüyoruz. Bugün 14 yabancı transfer etme imkanının olduğu yerde, üç yabancı eksik transfer edersin. Eto'o ile bütçesi eşittir. Farklı bir şey değildir. Büyütülecek bir olay değil. Bugün İstanbul takımlarına baktığın zaman, kulüp ortalamaları 2,5 milyon avrodan aşağı değildir. Hep de beşer yıllık sözleşmeler yapılıyor. Çok büyük paralar değil" ifadelerini kullandı.

"FIFA Başkanı Antalyaspor'u kutluyorsa, bu büyük olaydır"

Gencer, Eto'o transferi ve Ronaldinho ile görüşmelerde banka teminat mektubu olmadığına dikkati çekti.

Eto'o transferinde hiç taviz vermediğini, oyuncuyu hastaneden çıktıktan sonra imza atma sözüyle Türkiye'ye getirdiklerini dile getiren Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ronaldinho'da da masaya oturduğumda aynı şeyleri söyledim. 'Bir yıllık teminat' dediler. 'Maalesef vermem, versem versem bir aylık teminat veririm' dedim ve 12 aya yayılacak bir ödeme takvimi sundum. 'Bu şekilde olursa gelir' dedim. Süper Lig'e yeni çıkmış bir kulübüz. Geri dönüşü almadan bunun parasını verme imkanımız olmadığını söyledik. Kabul etmeyebilirdi. Beşiktaş 7,5 milyon avro teminat mektubu sağlamasına rağmen Ronaldinho'yu İstanbul'a getiremedi. Geçen yıl Eto'o ile ilgili Fikret Orman bir hafta Milano'da pazarlık yaptı, getiremediler. Bugün FIFA Başkanı, Şenez Erzik vasıtasıyla Antalyaspor Kulübü'nü arayıp Eto'o transferinden dolayı kutluyorsa bu büyük olaydır."

Haftalardır dünyanın her yerinden tebrik telefonları aldıklarını bildiren Gencer, "FIFA Başkanı dahil, dünyanın her yerinden tebrik telefonları alıyoruz. Buna rağmen Eto'o transferinden dolayı bazı çevrelerce eleştirilip, transferin başka noktalara çekilmeye çalışılması üzüntü verici" dedi.

Gencer, Eto'o transferinin yıllardır özlemini duydukları ortalama 20 bin taraftar önünde maç oynamanın başlangıcı olabileceğini söyledi.

"Eto'o bereketi"

Yeni stattaki 42 locadan rezervasyonlarla yıllık 8,5 milyon lira hasılat elde edileceğini belirten Gencer, "Eto'o'nun garantisi diyorsanız, alın size sadece 42 loca. İddia ediyorum, yarısına yakınını da yönetim kurulu rezerve yaptırdı. Eto'o bereketi. Bugün Eto'o olmasaydı, Süper Lig'e çıkmış olsaydık, bırakın play-off'u, ilk iki de çıkmış olsaydık, bu heyecanı yaşar mıydık?" diye konuştu.

Gencer, bugün herkesin kendisine kombine bilet sorduğunu, maçlarda görmediği birçok kişinin de Eto'o'dan dolayı maça geleceğini söylediğini ifade etti.

Teşekkür ve övgüyü hak ettiklerini anlatan Gencer, şöyle konuştu:

"Nasıl buradan kovabiliriz, indirebiliriz, onun hesabı yapılıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz. Antalyaspor'un tarihinde yaşamadığı bir dönemi yaşatıyoruz, tam tersine eleştiri odağı oluyoruz. Eleştiri yapanlar da yöneticilik yapmış, Antalyaspor camiasında olmuş bir takım insanlar. Eto'o'ya verilen paranın çok fazlası kulübün kasasına girecek. Sponsorların, yönetim kurulunun üzüldüğü şu nokta var; belli kesimlerce, belli dedikodularla da olsa seçimin isteniyor olması. Onun rahatsızlığı var."

Ronaldinho transferi

Transfer gündemlerinde olan Ronaldinho ile her türlü görüşmeyi yaptıklarına işaret eden Gencer, şöyle devam etti:

"Ronaldinho'ya sadece yazılı teklif vermemiz gerekiyordu. Antalyaspor olarak anlaşmamıza rağmen, yazılı teklifimiz gittiği zaman Ronaldinho'nun Antalya'ya gelmesi söz konusuydu. Açıkçası son dakikaya kadar bekledim. Şehrin ve mali genel kurulun havasına baktıktan sonra imzayı atabilirim. İmza attıktan sonra zaten gelecek, gelmeyi bekliyor. Zaten kendisi açıkladı. Messi'ye sormuşlar, 'sen mi büyüksün, Ronaldinho mu büyük?' diye. 'Daha Ronaldinho ölmedi, futbolu bırakmadı' demiş. Cevabı bu diye düşünüyorum. Bunu anlayabilirsek, ne mutlu Antalya'ya."

"David Villa'yı sizden duydum"

İspanyol futbolcu David Villa'nın transferi hakkındaki soruları, "Sizlerden duydum" diyerek yalanlayan Gencer, "Messi'yi alacak mısınız?" sorusuna, "Bizden sonra gelen yönetim de 5 sene sonra herhalde Messi'yi Türkiye'ye, Antalyaspor'a getirir diye düşünüyorum. Biz, onlardan onu bekleriz. Artık hedef o oldu" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz