Futbol

F.Bahçe genel kurul kararı alacak!

17 Ocak 2014 Cuma 19:33 - Son Güncelleme 17 Ocak 2014 Cuma 19:36

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay, kararı değerlendirdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, futbolda şike davasında mahkemenin verdiği cezaları onamasının ardından, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kulüpteki görevinin de son bulması bekleniyor.

Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde başkan seçilen, yaklaşık 16 yıllık süreçte olağan ve olağanüstü 11 genel kurulda seçilerek görevini aralıksız sürdüren Yıldırım'ın, Yargıtay safhasıyla cezaların onanmasının ardından başkanlık görevinin de son bulacağı ifade edildi.

Gelişmeler üzerine kararların kulübe ulaşmasının ardından Fenerbahçe Kulübü'nde yeniden bir olağanüstü kongre süreci yaşanacak. Yıldırım'ın 2-3 Kasım 2013'deki olağanüstü genel kurulda 11. kez başkan seçildiği sarı-lacivertli kulüp, başkanlık seçimi için yeniden olağanüstü kongreye gidecek.

Fenerbahçe Kulübü'nde genel kurullarda başkan ve yönetim kurulu ayrı ayrı seçildiği için, yönetim kurulu istifa etmediği sürece, yapılacak olağanüstü kongrede sadece başkanlık seçimi gerçekleştirilecek.

- Günay: "Karar kulübe ne zaman ulaşırsa, o zaman kongre kararı alırız"

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın cezasının Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili, "Karar bize ne zaman ulaşırsa biz o zaman kongre kararı alırız" açıklamasını yaptı.

Günay, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, "Karar bize ne zaman ulaşırsa biz zaman kongre kararı alırız. Bu süreç 6 ay sonra işlerse, 6 ay sonra karar alırız. Tebliğ edildikten itibaren 30 gün içinde seçim kararı almak mecburiyetindeyiz. Bizim gönlümüzün başkanı Aziz Yıldırım, ancak ne yapacaksın, kanun böyle. Biz hukuka saygı duyuyoruz ancak hukuk bize saygı duymuyor" değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz