Futbol

F.Bahçe Mevlüt Erdinç'in peşinde

07 Mart 2014 Cuma 11:29 - Son Güncelleme 07 Mart 2014 Cuma 11:38

Fenerbahçe’nin transfer listesinin ilk sırasında Mevlüt Erdinç’in adı yazıyor.

Devre arası transfer dönemini suskun geçiren ve asıl bombaları yeni sezonda patlatmaya hazrılanan Fenerbahçe’nin listesi yavaş yavaş şekilleniyor. Listenin ilk sıralarında da Mevlüt Erdinç’in adı yazıyor. Ersun Yanal’ın Trabzonspor ve Eskişehirspor’u da çalıştırırken isteyip alamadığı 27 yaşındaki santrfor için yönetime, “Sezon bitmeden anlaşırsak çok iyi olur” mesajını ilettiği ortaya çıktı.

Sezon başında Rennes’den Saint Etienne’ye transfer olan, ancak Fransa’da mutsuz olduğunu gizlemeyen Mevlüt Erdinç’in İsveç maçı için geldiği milli takım kampında da duygularını gizlemediği öğrenildi. Durumunu soran takım arkadaşlarına, “Artık dönmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullanan başarılı futbolcu, ara transfer etabında da Fenerbahçe iddialarını hiç reddetmemiş ve “Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Türkiye’de olmak, oynamak beni sevindirir” demiş, yeşil ışığı da yakmıştı.

Sezon sonunda 30 yaş üzerindeki oyuncuların büyük bölümüyle yolları ayırması beklenen Fenerbahçe, bu isimlere ödediği yıllık paradan kurtulup transfer bütçesi oluşturabilecek.

27 yaşındaki milli oyuncu, sezon başında yeni takımına 4.5 milyon avroya (Yaklaşık 14 milyon TL) transfer oldu. Yani Fenerbahçe, Fransızlar’ın kapısını çalarsa en az bu rakamı vermek durumunda kalacak. Mevlüt’ün kişisel olarak Fenerbahçe’ye sıcak bakmasının sebepleri arasında da paranın rolü önemli yer tutuyor. Fransa’da yıllık net 1 milyon avro kazanan futbolcunun Türkiye’de şartlarını en az 2’ye katlama beklentisi var.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz