Futbol

F.Bahçe'ye para cezası

26 Mart 2015 Perşembe 18:27 - Son Güncelleme 26 Mart 2015 Perşembe 18:30

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası disipline sevk edilen Fenerbahçe'ye para cezası verdi.

Yapılan açıklamada, Beşiktaş derbisinde yayıncı kuruluşun soyunma odasından görüntü almasına izin verilmediği gerekçesiyle Fenerbahçe'ye, talimata aykırılıktan 10 bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Kurul, Spor Toto Süper Lig'deki Kardemir Karabükspor-Torku Konyaspor maçında ev sahibi ekibe, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, bu eylemin aynı sezon içinde kendi sahasında 5. kez gerçekleşmesinden dolayı tribün kapatma ile 250 bin lira para cezası verildiği aktarıldı.

Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nda kulüp görevlisi Nevzat Demir'e, Gaziantepspor müsabakakasında hakeme yönelik hakareti, sportmenliğe aykırı hareketi ve akreditasyon kartını görünür şekilde takmamasından dolayı 36 gün hak mahrumiyeti ile 10 bin lira para cezası verildiği kaydedildi.

Spor Toto Süper Lig'deki Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Çaykur Rizespor maçında ev sahibi ekibe, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat, taraftarlarının neden olduğu oduğu saha olayları ve müsabakaya usulsüz seyirci alınması gerekçeleriyle toplam 210 bin lira para cezası uygulandı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Osmanlıspor'a, Albimo Alanyaspor maçında stada usulsüz seyirci alınması, özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yerine getirmemeleri ve tarafarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle toplam 42 bin lira para cezası verildi.

1. Lig takımlarından Denizlispor'un teknik direktörü Mehmet Altıparmak'a ve Manisasporlu oyuncu Ümit Yasin Arslan'a, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle, birer resmi müsabakadan men ile 6 bin 500 lira para cezaları kesildi.

Tükürüğe 8 maç ceza

Kurul, Spor Toto 2. Lig takımlarından Kahramanmaraş'un futbolcusu Gökhan Ünver'e, Altay maçında müsabaka görevilisine tükürdüğü gerekçesiyle 8 maç men ve 3 bin lira para cezası verdi.

Öte yandan, 2. Lig ekiplerinden Gümüşhanespor, Pendikspor, Centone Karagümrük, Spor Toto 3. Lig ekiplerinden ise Gaziosmanpaşa, Eyüpspor ve Anadolu Üsküdar 1908 ise seyircisiz oynama cezaları aldı.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz