Futbol

Fenerbahçe harcadı, Bursaspor kazandı

04 Eylül 2015 Cuma 11:49 - Son Güncelleme 04 Eylül 2015 Cuma 11:51

Fenerbahçe, 41 milyon avronun üzerinde bedelle, en çok harcama yapan kulüp oldu.

Spor Toto Süper Lig takımları arasında yaz transfer döneminde en çok harcamayı Fenerbahçe yaparken, Bursaspor en çok kazanan takım oldu.

En pahalı transferlere imza atan Fenerbahçe, resmi olarak açıklanan ve bazı transferlerde de öğrenilen bedellere göre, futbolcu bonservisleri için 41 milyon avronun üzerinde harcama yaptı. Transferin gözdesi önemli futbolcularını takımdan gönderen Bursaspor ise yaklaşık 21 milyon avroyla en çok kazanan kulüp olarak dikkati çekti.

Son yılların en hareketli transfer dönemini geçirerek, 3'ü kiralık olmak üzere 11 futbolcuyu kadrosuna katan Fenerbahçe, bonservis bedelleri için 41 milyon avronun üzerinde mali yükümlülük altına girdi.

Fenerbahçe, en yüksek bonservis bedelini Brezilya'nın Sao Paulo takımından transfer ettiği De Souza'ya ödedi. 8 milyon avro bonservis bedeli, yaz transfer döneminde Türkiye'de en pahalı transfer oldu.

Sarı-lacivertliler, Simon Kjaer için 7 milyon 650 bin avro, Ozan Tufan için 7 milyon avro, Nani için 6 milyon avro ödeme taahhüdünde bulundu. Bonservis bedelleri resmi olarak açıklanmayan transferlerde Fenerbahçe'nin, Van Persie için 5,5 milyon avro, Fernandao için 3,4 milyon avro, Şener Özbayraklı için 5 milyon lira (1,5 milyon avro), Volkan Şen için de 2,5 milyon avro ödediği biliniyor.

- Beşiktaş Rhodolfo için 3,3 milyon avro verdi

Bedeli yüksek transferlerde Fenerbahçe'yi, Beşiktaş takip etti. Siyah-beyazlılar Luiz Rhodolfo için kulübü Gremio'ya 3,3 milyon avro verdi.

Trabzonspor en pahalı transferini 3 milyon 150 bin avro ile Dame N'Doye'u alarak yaparken, Galatasaray Alman yıldız Lukas Podolski için kasasından 2,5 milyon avro çıkardı. Bursaspor ise Tom de Sutter'in transferi için 2 milyon avro harcadı.

Türkiye'de 2015-2016 yaz transfer döneminde gerçekleştirilen en pahalı 10 futbolcu şöyle:

Takım Futbolcu Bonservis Bedeli (avro)
Fenerbahçe De Souza 8 milyon (Sao Paulo)
Fenerbahçe Kjaer 7 milyon 6520 bin (Lille)
Fenerbahçe Ozan Tufan 7 milyon (Bursaspor)
Fenerbahçe Nani 6 milyon (Manchester United)
Fenerbahçe Van Persie 5,5 milyon (Manchester United)
Fenerbahçe Fernandao 3,4 milyon (Atletico Paranaense)
Beşiktaş Rhodolfo 3,3 milyon (Gremio)
Trabzonspor N'Doye 3 milyon 150 bin (Hull City)
Galatasaray Podolski 2,5 milyon (Arsenal)
Bursaspor De Sutter 2 milyon (Club Brugge)

- En fazla Bursaspor kazandı

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor, transfer döneminde en fazla kazanan kulüpler oldu.

Bu takımlar 900 bin avro ve üzerinde bedellerle sattığı ve kiraladığı oyuncularının bonservislerden yaklaşık 73 milyon avro para kazanırken, en fazla geliri Bursaspor elde etti.

Yeşil-beyazlılar, Cedric Bakambu, Ozan Tufan, Enes Ünal Volkan Şen ve Şener Özbayraklı'nın satışlarından yaklaşık 21 milyon avro kazandı.

Sarı-lacivertliler ise Sow'u Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından El-Ehli'ye 16 milyon avroya satarak rekor bir rakamı kasasına koydu. Sarı-lacivertliler, Emmanuel Emenike'yi de aynı ülkenin takımı El-Ein'e 3,5 milyon avroya kiraladı ve bu iki futbolcunun transferinden 19,5 milyon avro kazandı.

Beşiktaş, Demba Ba, Atınç Nukan ve Cenk Gönen'in satışlarından 18 milyon 600 bin avro elde etti.

Galatasaray, Felipo Melo ile Nordin Amrabat'ın satışlarından, Armindo Bruma ve Alex Telles'in kiralanmasından ise toplam 10 milyon 450 bin avro kazandı.

Trabzonspor ise Lorient'e sattığı Watris Majeed'den 4,5 milyon avro, Montpellier'e kiraladığı Mustapha Yatabare'den ise 950 bin avro olmak üzere kasasına 5 milyon 450 bin avro koydu.

- Sow 16 milyon avro kazandırdı

Fenerbahçe, Moussa Sow'u 16 milyon avro bonservisle Birleşik Arap Emirlikleri'nin El-Ehli takımına gönderirken, bu rakam futbolcu satışından elde edilen en yüksek bedel oldu.

Bonservis bedelinde Sow'u, Demba Ba takip etti. Beşiktaş, golcü oyuncusunu Çin'in Shanghai Shenhua takımına 13 milyon avro bonservis bedeli karşılığında sattı.

Türkiye'de kulüplerin 2015-2016 yaz transfer döneminde bonservisinden en fazla kazandığı 10 futbolcu şu şekilde:

Takım Futbolcu Bonservis Bedeli (avro)
Fenerbahçe Sow 16 milyon (El-Ehli)
Beşiktaş Demba Ba 13 milyon (Shanghai Shenhua)
Bursaspor Bakambu 7,5 milyon (Villareal)
Bursaspor Ozan Tufan 7 milyon (Fenerbahçe)
Beşiktaş Atınç Nukan 5 milyon (RB Leipzig)
Trabzonspor Waris Majeed 4,5 milyon (Lorient)
Galatasaray Felipe Melo 3,7 milyon (Inter)
Galatasaray Nordin Amrabat 3,5 milyon (Malaga)
Fenerbahçe Emenike 3,5 milyon (El-Ein-kiralık)
Bursaspor Enes Ünal 3 milyon (Manchester City)
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz