Futbol

Fenerbahçe'den 12 milyon Avro!

29 Aralık 2013 Pazar 14:10 - Son Güncelleme 29 Aralık 2013 Pazar 14:44

Fenerbahçe, Wolfsburg'un 28 yaşındaki Brezilyalı yıldızına servet önerdi.

Fenerbahçe, sezon sonunda kadrosuna katmayı planladığı Wolfsburg'un 28 yaşındaki yıldızı Diego Ribas'a, başka kulüplerin de talip olması üzerine harekete geçti.

Fenerbahçe, gelecek sezonun adımlarını şimdiden atmak için hazırlık yapıyor. Başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Ersun Yanal'ın bu hafta başı yaptığı görüşmeden 'Takım çok iyi gidiyor. Devre arası transfer yapmayalım' şeklinde fikir birliği çıksa da dış etkenler sarılacivertlileri Ocak ayında hamle yapmaya zorlayabilir. Fenerbahçe'nin sezon sonundaki büyük 2-3 hedefinden biri, Wolfsburg forması giyen Brezilyalı 10 numara Diego Ribas'ı takıma katmak...

3 YIL İÇİN 12 MİLYON EURO

28 yaşındaki Brezilyalı'nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Sarı-Lacivertliler, yaklaşık 1.5 yıldır takip ettiği yıldız oyuncuyu, yüksek bir yıllık ücret önererek bonservis ödemeden alma peşinde. Kulüpte şu an için konuşulan rakam da yıllık 3 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme.

SANTOS PLANLARI BOZABİLİR

Bu planda, şu an itibariyle sorun yok gibi gözükse de Brezilya ekibi Santos'un Wolfsburg'a 'Size bonservis ödeyelim, Ocak ayında Diego'yu bize verin' teklifi Fenerbahçe'nin başını ağrıtacağa benziyor. Oyuncuyu Haziran ayında göndermesi halinde hiç para kazanamayacak olan Wolfsburg, Santos'un 500 bin Euro'luk teklifini kabul ederse, Fenerbahçe'nin Haziran planı suya düşmüş olacak.

WOLFSBURG İLE GÖRÜŞTÜLER

Ancak sarı-lacivertli yöneticiler, konuyu yakından takip ediyor. Volkswagen'in sponsoru olduğu Wolfsburg yönetimi ile Fenerbahçeli işadamı Ferit Şahenk sayesinde oldukça sıcak ilişkiler kuran Fenerbahçe yönetimi, Alman kulübüne 'Şayet satacaksanız, en son mutlaka bize sorun' ricasında bulundu ve olumlu yanıt aldı. Bu söz sayesinde Diego, Ocak'ta Fenerbahçe'den habersiz başka kulübe gidemeyecek.

KOCAMAN'DAN BU YANA İSTENİYOR

1985 doğumlu Diego Ribas, Aykut Kocaman döneminde de F.Bahçe'nin takip altında tuttuğu bir isim. Atletico Madrid'de kiralık oynadığı dönemden bu yana sarı-lacivertlilerle adı anılan, ancak yüksek yıllık ücretinin yanı sıra, Wolfsburg kulübünün yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle transfer gerçekleşmemişti. Geçen sezon 32 lig maçında ilk 11 çıkan Diego 10 gol, 7 asistlik performans sergilemişti. Bu sezon 14 maçta 11 çıkan Brezilyalı, 3 gol 3 asistle oynuyor.

(Sabah)

Etiketler : fenerbahceWolfsburg
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz