Futbol

Fernandao: Yeni sezonda Türkiye'deyim

02 Nisan 2015 Perşembe 09:36 - Son Güncelleme 02 Nisan 2015 Perşembe 10:37

Fernandao, Milli Takım ve transfer iddialarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Spor Toto Süper Lig'e damgasını vuran Jose Fernandao, transferde devlerin gözdesi oldu. Türkiye'nin konuştuğu adam Fernandao, hakkındaki transfer iddiaları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Fernandao, “31 Mayıs’a kadar Bursaspor’la sözleşmem devam ediyor. Kesin olan şu ki, önümüzdeki sezon da Türkiye’deyim” dedi

Fanatik gazetesine konuşan Jose Fernandao, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e A Milli Takım ile ilgili sıcak mesajlar yolladı. İşte Fernandao'nun o açıklamaları...

"Fatih Terim beni alsa mutluluktan uçarım"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yaklaşık 6 ay önce, “Milli takım için bize katkı sağlayacağına inandığımız yabancıları devşirebiliriz” açıklamasını yapınca akla ilk gelen isim Bursaspor’un gol makinesi Fernandao olmuştu. Herkesin ortak görüşü Brezilyalı forvetin tam da milli takımımızın hücum hattını güçlendirecek bir oyuncu olduğuydu. Fernandao, bu konu sıcak mesajlar verdi:

“Bana karşı böyle bir ilgili olduğunu duymuştum. Ancak sonrasında herhangi bir gelişme olmadı. Bu hassas bir konu ama eğer bana böyle bir şans verilirse elimden geleni yapmaya çalışırım. Bir yılı aşkın süredir Türkiye’deyim. Karakterime uygun bir ülke burası. Burada olmaktan ben de mutluyum, ailem de.

Tabii ki Türkiye Milli Takımı için oynamak isterim. Fatih Terim bana eğer bu şansı tanırsa ona minnettar kalırım. Çünkü hayalim bu. Bunu düşündüğümde heyecanlanıyorum. Rüya gibi bir şey. Bu şans bana tanınırsa kimseyi pişman etmeyeceğimden eminim.”

"Bursalılar bunu hak etti"

“Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, Volkan, Serdar ve Ozan Tufan milli formayı giymeyi fazlasıyla hak etti. Kesinlikle hak ederek seçildiler ve sahada da bence bunu hak ettiklerini gösterdiler. O forma kutsaldır ve o formayı giydiğin zaman hakkını vermen gerekir. Onları gerçekten gururla izledim.”

"Şenol Güneş müthiş hoca, gerçek baba"

Bursa’daki müthiş formunu her gün daha ileri taşıyan Fernandao, bu başarısında Şenol Güneş’in büyük pay sahibi olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Onu babam gibi görüyorum, bu takımı ancak o başarılı yapabilirdi. Ona karşı çok rahatız. Aramızdaki iletişim harika."

"Büyüklüğünün ispatı Bursa taraftarı"

Bursaspor taraftarlarına da övgüler yağdıran Golcü yıldız, “Türkiye’de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın büyük olduğunu söylüyorlar. Evet katılıyorum onlar büyük takımlar. Ancak ben Bursaspor’un da en az onlar kadar büyük bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Taraftarı da bunun en önemli ispatı. Bize çok iyi destek oluyorlar. Onlarla başarılı olmak daha kolay" diye konuştu.

"Daum beğenmiş"

Bursaspor'a geliş süreci ile ilgili de bilgi verenh Fernandao, “Bahia’da iyi bir sezon geçiriyordum. Performansım dikkat çekmişti. Oradaki hocamın Wolfgang Kuhlman isminde bir arkadaşı vardı. Beni Chirstoph Daum’a önermiş. O da beğendi beni. Teklif yaptılar ve kiralık olarak transferim gerçekleşti” dedi.

"Şartlanarak geldim"

Fernandao, "Türkiye'de 39 maçta 25 gol attın. Bu performansı bekliyor muydun?" sorusuna şu cevabı verdi:

“Buraya benden çok daha iyi oyuncular, çok daha kariyerli oyuncular gelip başarısız olmuştur. Ama ben çok şartlanarak geldim. Başarısızlık aklımın ucundan bile geçmiyordu. Diğer yabancılar bana kolaylık sağladı. Hiç yabancılık çekmedim açıkçası.”

"Hayatımın dönüm noktası"

Türkiye gelmesinin kariyeri için dönüm noktası olduğunu ifade eden Brezilyalı yıldız, "“Dönüm noktası demek bile az olabilir. Kariyerimin çok az değil, çok ama çok değişti. Brezilya’daki bütün futbolcuların amacı Avrupa’da oynamaktır, başarı kıstası budur. Benim de amacım buydu. Çünkü buradan Brezilya’ya döndüğümüz zaman da hayatımız değişiyor. Şu anda önümde uzun yıllar var. Umarım Türkiye’de futbol adına daha iyi işler yapabilirim” şeklinde konuştu.

"En zorlayan Semih, Alves’i de göreceğiz"

Türkiye'de kendisini en çok zorlayan savunmacının Galatasaraylı Semih Kaya olduğunu kaydeden Fernandao, şöyle konuştu:

“Galatasaraylı Semih... O gerçekten çok çevik ve kaliteli bir stoper. Şu ana kadar beni zorlayan tek isim o oldu. Bruno Alves’i de merak ediyorum açıkçası. Daha karşılaşmadık onunla. İki hafta sonra göreceğiz. Süper Lig’de iyi stoperler var. Ancak olağanüstü beni zorlayan bir oyuncu olduğunu söyleyemem. Çünkü benim işim stoperlerle savaşmak ve başarılı olmak için bunu işi iyi yapmak zorundayım.”

‘Sneijder ve Diego en iyileri’

“Süper Lig kaliteli bir lig. Kaliteli oyuncular var doğal olarak. Bizim takımdan başlamak gerekirse Ozan Tufan, Volkan Şen, Josue, Serdar Aziz hepsi çok iyi oyuncular. Çok daha iyi yerde olacaklar. Sneijder ve Diego Ribas da bence bu ligin en kaliteli oyuncularından”

"Burak harika forvet"

“Gol krallığında Demba Ba, Cardozo, Burak Yılmaz gibi Avrupa’da kendisini ispatlamış isimlerle yarışmak heyecan verici. Burak gerçekten harika bir oyuncu. Sadece bir forvet değil, takımına her yerde katkı sağlıyor.”

VE TRANSFER İDDİALARI...

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ilgilendiği Fernandao'yu Bursaspor'un da bırakmaya niyeti yok. Brezilyalı golcünün bu konudaki cevabı ise çok net:

"En iyi teklifi yapana giderim"

“31 Mayıs’a kadar Bursaspor’la sözleşmem devam ediyor. Kesin olan şu ki, önümüzdeki sezon da Türkiye’deyim. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ilgisi beni motive ediyor. Hangi takım daha iyi şartlar sunarsa ona daha yakın olacağım”

"Fenerbahçe’yle ön anlaşma yaptığın söyleniyor, Galatasaray’dan teklif aldığını herkes konuşuyor. Seni yakından takip edenlere bu konular hakkında en doğru bilgileri verebilir misin?" sorusunu Fernandao şu şekilde cevapladı:

“Çıkan haberlerin ben de farkındayım. Herkesin bilmesi gereken şu ki, şu ana kadar ben direkt olarak hiçbir takımdan resmi bir teklif almadım. 31 Mayıs’a kadar Bursaspor’la sözleşmem devam ediyor. O gün geldiğinde menacerimle birlikte bonservisimin bulunduğu Atletico Paranaense kulübüyle oturup konuşacağız ve benim için en uygun teklifi değerlendireceğiz. Şu andaki durum bu.”

"Bursa görüşüyor"

“Benim bu konuyla ilgili bildiğim Bursaspor menacerimle ve kulübümle görüşmüş. Ancak transferimle ilgili benimle ilgili konuşulan veya bana yansıtılan bir gelişme yok. Ben şimdilik sadece takımıma faydalı olabilmeye çalışıyorum. Gelecek yıl hangi takımda olurum bunu ben de bilmiyorum, tahmin edemiyorum. Ama bir bildiğim var ki o da Türkiye’de, Süper Lig’de olmaya devam edeceğim. Tek gayem bu. Türkiye’de kalmak ve daha başarılı olabilmek için elimden geleni yapacağım.”

"Şartlara göre"

“Galatasaray ve Fenerbahçe hakkında bir şey söylemem zor. Ama benim için önemli olanı söylemem gerekirse; şartlar... Ben Türkiye’de oynamak istiyorum. Hangi takım benim ve ailem için daha iyi şartlar sunarsa ben ona daha yakın olacağım.”

(Kaynak: Fanatik)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz