Futbol

Orman'dan Ahmet Bulut cevabı

20 Eylül 2014 Cumartesi 21:55 - Son Güncelleme 21 Eylül 2014 Pazar 03:55

Fikret Orman, TRT SPOR'da yayınlanan "Futbol Arenası"nda soruları cevapladı.

TRT SPOR'da yayınlanan Göktuğ Sevinçli'nin sunduğu, Erman Toroğlu ve Sergen Yalçın'ın yorumcu olduğu "Futbol Arenası"nda soruları cevaplayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, flaş açıklamalar yaptı.

Orman, geçtiğimiz hafta Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ın transfer politikası ve menajer Ahmet Bulut'un etkisi ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi. Yalçın'ın bu konudaki sözlerine kırıldığını ifade eden Orman, "Gökhan Töre ve Kaleci Cenk Gönen dışında bizde Ahmet Bulut'un oyuncusu yok. Portekizliler gidince bu iki isim kaldı. Demba Ba'nın menejeri de Ahmet Bulut değil ve Ba'nın transferini o yapmadı. Bulut bize Demba transferinde yardımcı oldu ama bizden para almadı" diye konuştu.

TRT SPOR'da yayınlanan "Futbol Arenası" bu kez Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ı konuk etti.

Orman, Siyah-Beyazlı kulübün transfer politikasından, menajer Ahmet Bulut'a, Ahmet Nur Çebi ile arasında olduğu iddia edilen gerginliğe kadar merak edilen birçok konuya canlı yayında açıklık getirdi.

"Bulut'un bizde iki oyuncusu kaldı"

Orman, menajer Ahmet Bulut ile ilgili eleştiri ve yorumlara şu cevabı verdi:

"Ben geçen hafta olan yayını izleyemedim. Bir gün sonra kasedi izledim ve Sergen Yalçın'ın yorumları beni üzdü. Erman Hocam 'Ahmet Bulut'un elinde 36 oyuncu var ve 1 sağ bek var Beşiktaş onu aldı' dedi. Ben Ahmet Bulut'un elindeki sağ bek kim onu öğrenmek istiyorum çünkü bende kim olduğunu bilmiyorum. Bizim ilgilendiğimiz sağ bek Norveçli bir oyuncuydu transfer etmek istedik ama kulübü şampiyon olmaya oynadıkları ve bu sene o oyuncuyu elden çıkarmak istemediklerini söyledi. Bilic bu oyuncuyu istemişti o olmayınca da başka oyuncuyu almak için almak istemedik. Ahmet Bulut ve ortağı Mendes'in 17 oyuncusu vardı Beşiktaş'ta . Şu anda onların oyuncusu olarak sadece Gökhen Töre ve Cenk var onun haricinde oyuncu yok. Portekizliler 5 gidince 2 oyuncuları kaldı Beşiktaş'ta."


"Sanki biz Ahmet Bulut ile şirket kurduk, Beşiktaş'ın parasını harcıyoruz"

"Ama sanki biz Ahmet Bulut ile şirket kurduk, Başkanı kandırıyorlar. Sanki biz şirketiz ve Beşiktaş'ın paralarını harcıyoruz gibi bir algı oluşturuldu. Demba Ba transferinde de Ahmet Bulut sadece Chelsea ile olan görüşmelerde bize yardımcı oldu. Demba Ba'nın menajeri başkasıdır. Ahmet Bulut'a da Gökhan Töre transferi için yüzde 5 rakamında ödeme yaptık. Benden önce Querasma'ya yüzde 22 Almedia'ya da yüzde 20 menajerlik ücreti ödenmiş"

"Yanlış anlaşıldım. Kimseyi suçlamadım"

Orman'ın değerlendirmeleri üzerine araya giren Sergen Yalçın, "Yanlış anlaşıldım. Ben kimseyi suçlamadım. Benmi tarzım da değil. Ben size Ahmet Nur Çebi ile aranızı bozmaya çalışıyorlar şeklinde bir uyarıda bulundum. Ahmet Bulut Beşiktaş'a çok zarar verdi, tasvip etmediğim bir menajer" dedi.

"Transfer görüşmelerini be yaptım. Bazı görüşmelerde Ahmet Nur Çebi yanımda oldu"

Orman, Yalçın ve Toroğlu arasındaki diyalog şu şekilde sürdü:

Fikret Orman: Sergen bizim kulüpten yetişmiş kaptanlık yapmış lafını esirgemeyen bir fubolcu. Söyledikleri beni kırdığı için yayına bağlandım. Biz bu işi haysiyetimizle yapıyoruz. Çok çalışarak transferleri bizzat kendim yürüttüm. Bazı görüşmelerde Ahmet Nur Çebi benim yanımda oldu. Ahmet Bulut il ile ilgli düşünceleriniz beni ilgilendirmiyor. Ben onun avukatı değilim, isterse kendi cevap verir. Beşiktaş'taki oyuncuların menajerleri hep farklıdır. Kulüpte bir menajerin en fazla 3 oyuncusu vardır. Gökhan Töre'yi ilk yıl bize getiren Ahmet Bulut'dur. Yine elinde beğendiğimiz bir oyuncu olursa yine onunla çalışırız. Oyuncusunu alırız.

Erman Toroğlu: Ahmet Bulut'un Beşiktaş'ta 17 oyuncusunun olduğunu kimse bilmiyordu. Tek menajerden bu kadar oyuncu alınması biraz tuhaf değil mi?

"Ahmet Bulut'a borcumuz var henüz ödemedik"

Fikret Orman: SPK'ya bildirdiğimiz bütün oyuncuların bilgilerini açıklıyoruz. Araştırsınlar. Mendes'in Türkiye'deki partneri Ahmet Bulut'dur. Bulut bugüne kadar hep bize yardımcı olmuştur. Querasma transferi yapılırken bonservis bedeli ödenmedi. Teminat mektubu verildi. O dönemde teminat mektubu ödenmediği için göreve gelince biz ödemek durumunda kaldık. Mendes'e 2 milyon Euro menajerlik ücreti gönderdik. 6,5 milyondur mendes'in alacağı. Sadece portekizli oyuncular için. 2,5 Euro'su kaldı pazarlık ettik. yüzde 20 iskonto yaptı ödedik teması kestik. Ahmet Bulut'un ise henüz alacaklarını ödemedik ödeyeceğiz.

"Bize faydası olmayan transfer yaptığımız zamanlar oldu"

Fikret Orman, Yıldırım Demirören'e olan 103 milyon olan borçları için de; "Bizden alacağı bir para var. Bunun 20 Milyon lirası bağış, 43 milyon liralık ta sponsporluk anlaşması yapacağız. 60 milyonun üzerini çizip kalan 40 milyon lirayı ödeyeceğiz. Beşiktaş'ın borcunu sildirmek tartışmaktan daha iyidir. Bu borç taraftara verilen bilet taraftarın deplasman giderleri ve geri kalan transferle alakalı tek taraflı şeyler. Biz Gökhan Süzen'e 1 milyon 100 bin lira para verdik ama bize faydası olmayan bir tarnsefrdi. Transferde hatalar olabilir. 

"Galatasaray'ın puan kaybetmesine sevinmeyiz"

Orman, Galatsaray'ın Balıkesirspor'a 2-0 yenilmesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Rakiplerin üzüntüsünden mutlu olmayız. Bizim ilgi alanımız kendi maçlarımız. Ligin başındayız puan kayıpları olacaktır. Geçen hafta bizim kadrıomuz daha güçlü olmasına rağmen Çaykur Rizespor maçında puan kaybettik. Hakem hataları da vardı. Ama biz ne hakem hatası, ne rüzgar, ne de zeminin kötü olması bahanelerinin arkasına sığınmamalıyız."
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz