Futbol

Galatasaray, şampiyonluğa çok yakın

12 Mayıs 2018 Cumartesi 21:37 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2018 Cumartesi 21:56

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-0 yenen Galatasaray, şampiyonluk yarışında mutlu sona ulaşmaya çok yakın.

Evkur Yeni Malatyaspor'u 1. dakikada Belhanda ve 12. dakikada Gomis'in attığı gollerle geçen sarı-kırmızılı ekip, puanını 72'ye çıkardı.

Ligin son haftasına 3 puan farkla lider giren Galatasaray'ın Göztepe deplasmanında alacağı 1 puan, rakiplerinin elde edeceği sonuçlardan bağımsız olarak şampiyonluk için yeterli olacak.

Bu sonuçla 65 Beşiktaş'ın da şampiyonluk şansı kalmadı.

Taraftarlarla kutlama

Galatasaraylı futbolcular, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında aldıkları önemli galibiyetin sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

Sarı-kırmızılı ekibi şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıran galibiyetin ardından sahadan ayrılmayan oyuncular, tribünlere gitti.

Tribünlerin isteğini kırmayan oyuncular, taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yaptı.

Öte yandan, Bafetimbi Gomis de saha ortasına gelerek taraftarlara "Üçlü" çektirdi.

Sezonun en erken golü Belhanda'dan

Younes Belhanda, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında takımını 1-0 öne geçiren isim olurken, henüz 30. saniyede rakip fileleri havalandırarak sezonun en erken golüne imza attı.

Maçın başlama düdüğünün ardından müsabakanın ilk atağına kalkan Galatasaray'da golü atan Belhanda, bu sezon Süper Lig'de en erken kaydedilen golün sahibi olmayı başardı.

Süper Lig'in bilinen en erken golünü ise 2008-2009 sezonunda Denizlispor'un Trinidad-Tobagolu futbolcusu Darryl Bevon Roberts attı. Sezonun 13. haftasında Eskişehir Atatürk Stadı'nda yapılan Eskişehirspor-Denizlispor (4-3) maçının henüz 12. saniyesinde fileleri havalandıran Denizlisporlu Roberts, aynı zamanda lig tarihinin bilinen en erken golünü kaydetmiş oldu.

Evinde bileği bükülmüyor

Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor önünde kazanarak, Süper Lig'de sahasında maç kaybetmeme serisini 19 maça çıkardı ve bu sezonu evinde müsabaka kaybetmeden kapattı.

Süper Lig'de evindeki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 19 müsabakadan 18 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı.

Terim, Galatasaray için 800. kez sahaya çıktı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında sarı-kırmızılı kulüp için oyuncu ve teknik adam olarak toplam 800. kez sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 8 Temmuz 1974’te Hasnun Galip’teki kulüp binasında Galatasaray’a ilk imzasını atan Fatih Terim'in Galatasaray için 800. kez görev yaptığı belirtildi.

Tecrübeli çalıştırıcının, Galatasaray’da futbolcu olarak 402 maç oynadığı, teknik adam olarak 398. kez takımın başında yer aldığı aktarıldı.

Ozan Muhammed Kabak, A takımda ilk kez

Teknik direktör Fatih Terim'in Evkur Yeni Malatyaspor önünde forma verdiği genç oyuncu Ozan Muhammed Kabak, A takımda ilk resmi maçını oynadı.

Henüz 18 yaşında olan genç savunma oyuncusu, 90. dakikada Ryan Donk'un yerine maça dahil olarak sarı-kırmızılı formayla A takımda siftah yapmış oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor'da erken değişiklik

Konuk ekip, yaşanan sakatlık nedeniyle maçın ilk bölümünde oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı.

Evkur Yeni Malatyasporlu oyuncu Arturo Mina, müsabakanın 25. dakikasında oyundaki yerini Matheus Doria'ya bıraktı.

Maçın 22. dakikasında sakatlık yaşayarak yerde kalan Mina, tedavisinin ardından kısa bir süre oyuna devam etse de ağrısının sürmesi üzerine saha kenarına geldi.

Konuk ekip, son 15 dakikayı 10 kişiyle tamamladı

Evkur Yeni Malatyaspor, Issam Chebake'nin sakatlığının ardından son 15 dakikayı 10 kişiyle tamamladı.

Müsabakanın 75. dakikasında takım arkadaşı Sadık Çiftpınar ile çarpışarak sakatlanan Chebake, oyuna devam edemedi.

Oyuncu değişiklik hakkını doldurmuş olan Evkur Yeni Malatyaspor, kalan sürede 1 kişi eksik mücadele etmek durumunda kaldı.

Taraftar sayısı 45 bini aştı

Galatasaray-Evkur Yeni Malatyaspor maçında taraftar sayısı 45 bini aştı. Müsabakayı izleyen biletli taraftar sayısının 45 bin 652 olduğu duyuruldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz