Futbol

Gaziantep'in İstanbul kabusu

02 Mart 2015 Pazartesi 13:34 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 13:38

Gaziantepspor, İstanbul takımlarından puan almakta zorlanıyor.

Spor Toto Süper Lig'de hedef büyüterek ilk 6'ya göz kırpan Gaziantepspor, İstanbul ekiplerinden puan almakta zorlanıyor.

AA'nın derlediği bilgiye göre, son maçta sahasında Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup olan Gaziantep ekibi, 27 puanda kalarak 9. sıraya geriledi.

Galibiyet özlemi 4 haftaya çıkan Gaziantepspor, istatistiklere göre İstanbul ekipleri karşısında da kötü bir tablo çizdi. İstanbul takımları karşısındaki ilk sınavını ligin 3. haftasında Fenerbahçe'ye karşı veren kırmızı-siyahlı ekip, 1-0 mağlup olduğu maçın rövanşında ise 5-0 yenildi.

Daha sonra İstanbul Başakşehir ile golsüz berabere kalıp 1 puanın sahibi olan Gaziantepspor, bu maçın deplasmandaki rövanşında da tek golle mağlup oldu.

Deplasmanda 4-2 yenildiği Kasımpaşa'ya sahasında 2-0 mağlup olan Gaziantepspor, Galatasaray ve Beşiktaş'a da birer golle boyun eğdi.

Gaziantepspor, İstanbul takımlarından 15 gol yerken, sadece 2 gol atabildi.

Ligin 28. haftasında Galatasaray, 30. haftasında ise Beşiktaş'la karşılaşacak teknik direktör Okan Buruk'un yönetimindeki Gaziantepspor, bu maçlarda şansızlığını kırmak istiyor.

"İstanbul temsilcileriyle 2 maçımız daha var"

Kulübün asbaşkanı Bülent Konca, AA'ya yaptığı açıklamada, ligdeki her maça galibiyet hedefiyle çıktıklarını ancak son haftalarda çok da iyi olmayan futbolun karşılığında mağlup olduklarını söyledi.

Ligde büyük veya küçük takım diye bir ayrımın olmadığına inandıklarını anlatan Koca, şöyle konuştu:

"Ligdeki maçlara baktığımız zaman her takım birbirini yenebiliyor. O yüzden büyük veya küçük, güçlü veya güçsüz takım kavramı kalmadı. İstanbul veya Anadolu takımı diye bir ayrım kalmadı ama İstanbul ekiplerine karşı şanssızlık aldı başını gidiyor. Önümüzde İstanbul temsilcileriyle 2 maçımız daha var. İnşallah diğer tüm maçlarda olduğu gibi onlardan da puan veya puanlar alıp yolumuza devam ederiz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz