Futbol

Gekas'ın gençlik aşısı tutmadı!

13 Aralık 2014 Cumartesi 15:15 - Son Güncelleme 13 Aralık 2014 Cumartesi 21:39

Manisa'da oynanan maç ikinci yarıda gelen goller sonucunda 1-1 tamamlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Akhisar Belediyespor sahasında Gençlerbirliği'ni konuk etti.

Manisa'da oynanan maç ikinci yarıda gelen goller sonucunda 1-1 tamamlandı.

Akhisar'ın golü 67. dakikada Gekas'tan gelirken, Gençlerbirliği yanıtı 80. dakikada Tomic'le verdi.

Bu sonuçla Akhisar Belediyespor ve Gençlerbirliği takımları birlikte 17 puana yüksediler.

Ligin 14. haftasında Akhisar Belediyespor deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. G.Birliği ise evinde Torku Konyaspor'u ağırlayacak.

Akhisar Belediyespor:1 - Gençlerbirliği: 1

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Bahattin Duran, Cemal Bingül

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, İsmail Konuk, Bilal Kısa, Merter Yüce, Gekas, Ahmet Cebe (Dk.10 Kerim Zengin), Güray Vural (Dk. 84 Mehmet Akyüz), Saidi (Dk. 87 Kenan Özer), Douglas, Bruno, Kadir Keleş

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Dusco Tosic, Ahmet Yılmaz Çalık, Tomic (Dk. 88 Sedat Bayrak), Petrovic, Stancu, Mervan Çelik (Dk. 61 Antal), İrfan Can Kahveci, Doğa Kaya (Dk.73 Berat Tosun), Halil İbrahim Pehlivan, Hakan Aslantaş

Gol: Dk. 67 Gekas (Akhisar Belediyespor), Dk.80 Tomic (Gençlerbirliği)

Sarı Kart: Dk.48 İsmail Konuk (Akhisar Belediyespor), Dk. 44 Hakan Aslantaş, Dk.69 Tomic, Dk.73 Petrovic (Gençlerbirliği)

Maçtan dakikalar

21. dakikada Akhisar Belediyespor'lu Bruno’nun ceza yayı üzerinden çektiği sert şutta, Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse meşin yuvarlağı kontrol etti.

30. dakikada Akhisar Belediyespor'lu Güray Vural topu ceza sahası içindeki Gekas ile buluşturdu. Gekas’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse’nin ellerinde kaldı.

43. dakikada Akhisar Belediyespor Bilal Kısa ile atağa çıktı. Bilal Kısa’nın pasında sağ tarafta topla buluşan Saidi topu bekletmeden ceza sahası içindeki Gekas’a ortaladı. Gekas’ın dokunamadığı top auta çıktı.

Maçın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

58. dakikada Akhisar Belediyesporlu Güray Vural'ın ceza sahası dışından çektiği şutu Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse kontrol etti.

66. dakikada Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa'nın sağ kanattan kaleye gönderdiği serbest vuruşta top direğin hemen yanından auta çıktı.

67. dakikada Akhisar Belediyesporlu Güray Vural ceza sahası içindeki Gekas'ı topla buluşturdu. Gekas'ın şutunda top, Gençlerbirliği ağlarıyla buluştu. (1-0)

77. dakikada Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa'nın kullandığı serbest vuruşta Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse, üzerine gelen topu kontrol etmek istedi. Seken topa müdahele etmek isteyen Saidi'nin hareketine hakem fual kararı verdi.

80. dakikada Gençlerbirliği atağında ceza sahası içine giren Stancu, Akhisar Belediyespor kalecisi Oğuz Dağlaroğlu'nun yanından meşin yuvarlağı kaleye göndermek istedi. Oğuz Dağlaroğlu'ndan seken topu Gençlerbiriği oyuncusu Tomic ağlarla buluşturdu. (1-1)

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Maç sonu açıklamalar:

Süper Toto Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Bizim için şanssız bir geceydi" dedi. Mustafa Reşit Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, puanı aynı olan iki takımın sahada mücadele ettiğini belirtti. Maçın ilk yarısında biraz geride oynadıklarını, ikinci yarı futbol adına her türlü eylem ve taktik çalışmayı sahaya yansıttıklarını dile getiren Akçay, "3 maç öne geçtiğimiz halde maçı kapatamadık. Bireysel hataları takım hatasına dönüştürdük. Gol pozisyonu haricinde pozisyonu olmayan bir takımdı. Bir pozisyonda golü buldular. Tebrik ediyorum" dedi. Akhisar Belediyespor için şansız bir gece olduğunu söyleyen Mustafa Reşit Akçay, "İnşallah çabalarımızın sonuçlarını alırız. Takdir Allah'ın. Bu ligde puan değerli. Bizim için uzun zamandır 3 puan alamadığımız için üzücü" dedi. 

Gençlerbirliği cephesi Gençlerbirliği Teknik Direktörü Naci Şensoy ise Akhisar Belediyespor'un ligde pozitif futbol oynayan, iyi futbolculardan kurulu, oturmuş bir oyun felsefesine sahip takım olduğunu söyledi. Lige fırtına gibi giren, sonraki maçlarda 3 beraberlik alan Akhisar Belediyespor'un yaşadığı özgüven kaybı üzerine plan yaptıklarını kaydeden Şensoy, şöyle konuştu: "Maça her iki taraf da kontrollü başladı. İkinci yarı biraz daha oyunda baskı kuran Akhisar Belediyespor golü de buldu. Golün ardından oyuna iyi reaksiyon verdik, oyuna iyi bir reaksiyon veren oyun ortaya koyduk. Maçın hakkı bence beraberliktir. Bence son dakikada bariz bir penaltımız verilmedi. Hakemlere şu tavsiyede bulunmak istiyorum. 90. dakika da 90 dakikanın içinde bir dakikadır. Eğer 25. ya da 37. dakikada aynı şeyi görüyorsan bilinçaltında '90. dakikadadır' diye bunu vermiyorsan, bunu senin acemiliğine bağlarız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz