Futbol

Gençlerbirliği'nin "kötü huyu"

01 Aralık 2015 Salı 12:02 - Son Güncelleme 01 Aralık 2015 Salı 10:09

Başkent ekibi, son 5 dakikada yediği gollerle 13 haftada 8 puan yitirdi.

Spor Toto Süper Lig'de topladığı 13 puanla 15. sırada yer alan Gençlerbirliği, son 5 dakikada yediği goller nedeniyle 13 haftada 8 puan kaybı yaşadı.

Ligin 13. haftasındaki Gaziantepspor maçı öncesi "anlık dalgınlıklar" konusunda oyuncularını uyaran Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'in korktuğu oldu.

Geride kalan hafta düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmaların son anlarında yedikleri goller yüzünden önemli puan kayıpları yaşadıklarından yakınan Özdilek yönetimindeki Gençlerbirliği, Gaziantepspor karşısında 2-0 önde olduğu maçta 89 ve 90+2'nci dakikalarda yediği gollerle, sahadan 2-2 eşitlikle ayrılarak bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Özdilek'i son dakikalar konusunda takımını uyarma noktasına getiren 12. haftadaki Trabzonspor deplasman maçı oldu. Başkent temsilcisi, Trabzonspor forvetine karşılaşma boyunca gol izni vermezken 90+2. dakikada Mehmet Ekici'nin fileleri havalandırmasıyla Ankara'ya puansız döndü.

İlk sinyal sezon başında

Gençlerbirliği'nde skoru koruyamama problemi sezonun ilk maçında kendini gösterdi.

İskoç teknik adam Stuart Baxter yönetimindeki kırmızı-siyahlı ekip, ilk hafta Çaykur Rizespor ile sahasında oynadığı maçta Ahmet İlhan Özek'in 45. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşmesine karşın 60. dakikada Tomic ve 74. dakikada Dimitriadis'in golleriyle skor üstünlüğünü ele geçirdi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ve Kweuke'nin yaşadığı penaltı atışı tartışmasının damgasını vurduğu karşılaşmayı başkent ekibi, Kamerunlu forvetin 87 ve 90+2'nci dakikalarda attığı gollerle 3-2 kaybetti ve 3 puandan oldu.

Baxter yönetimindeki başkent ekibi, 2. haftada Antalya deplasmanında da öne geçtiği maçı 3-1'lik skorla kaybetti ve Ankara'ya puansız dönme üzüntüsü yaşadı.

Antalyaspor karşısında 37. dakikada El Kabir ile öne geçen Gençlerbirliği, Lazarevic'in 76, Mbilla'nın 88 ve Eto'o'nun 90+2'nci dakikalardaki golleri sonrası sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Başkent temsilcisi böylece bir puanı, bitime 3 dakika kala yediği gollerle kaybetti.

Gençlerbirliği, Baxter ile yolları ayırdıktan sonra 3. haftada Ankara'da oynanan Kasımpaşa karşılaşmasına yardımcısı Naci Şensoy yönetiminde çıktı.

Başkent ekibi, 70. dakikada İrfan Can Kahveci'nin attığı golle sezonun ilk 3 puanını aldı.

Mehmet Özdilek dönemi

Gençlerbirliği, Kasımpaşa maçında kazanılan ilk 3 puana karşın teknik direktör değişikliğine giden ligdeki ilk takım oldu.

Başkent temsilcisi, ikinci kez göreve gelen Mehmet Özdilek yönetimindeki ilk maçında Bursaspor'a deplasmanda 3-2 yenildi, 5. haftada ise Ankara'da Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.

Ankara ekibinin "kötü huyu", Özdilek dönemindeki 3. maçta, Akhisar Belediyespor deplasmanında yeniden kendini gösterdi.

Akhisar Belediyespor, Rodallega'nın 90+4'üncü dakikadaki golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Kırmızı-siyahlılar, son anlarda yediği gol sonucu bu sefer de bir puanı Manisa'da bıraktı.

Sezonun 13. haftasının ardından 13 puanla küme düşme hattının bir basamak üstünde 15. sırada yer alan kırmızı-siyahlılar, son dakikalardaki bu puan kayıplarını yaşamasaydı, 21 puanla 6. sırada yer alacaktı.

Gençlerbirliği'nin son 5 dakikada yediği goller ve puan kaybettiği maçlar şöyle:

Hafta Rakip Yenilen gollerin dakikaları Maç 85. dakikadaki skorla bitse alacağı puan Alınan puan Kaybedilen puan
1 Çaykur Rizespor 87 ve 90+2 3 0 3
2 Antalyaspor 88 ve 90+2 1 0 1
6 Akhisar Belediyespor 90+4 1 0 1
12 Trabzonspor 90+2 1 0 1
13 Gaziantepspor 89 ve 90+2 3 1 2

 

Sonunu getiremedi

Gençlerbirliği, 13 haftası geride kalan ligde, önde götürdüğü 6 karşılaşmada da sahadan 3 puanla ayrılmayı başaramadı.

Sezonun ilk haftasında Çaykur Rizespor, 2. haftasında Antalyaspor, 5. haftasında Beşiktaş, 8. haftasında Galatasaray, 11. haftasında Mersin İdmanyurdu, 13. haftasında Gaziantepspor maçlarında skor üstünlüğünü eline almasına karşın hanesine 3 puan yazdıramadı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz