Futbol

Gol atarsa tarih yazacak

06 Mart 2015 Cuma 10:35 - Son Güncelleme 06 Mart 2015 Cuma 10:38

Wesley Sneijder, Kadıköy'de tarihe geçmeye hazırlanıyor...

Lig maçları baz alındığında, sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe’ye gol atan yabancılar arasında zirveyi iki kişi paylaşıyor. Bunlardan biri Sneijder... Diğer isim, Galatasaray formasını 80’lerde giyen Mirza Sejdiç.

İki oyuncunun da ezeli rakiplerine karşı ligde 3’er golü bulunuyor. Wesley bunların 2’sini ilk yarıdaki derbide, diğerini de geçen sezon yine Türk Telekom Arena’da kazanılan tek gollü maçta kaydetmişti.

Sejdiç’in golleri ise 5 Haziran 1983’teki 4-4’lük maçta Ali Sami Yen’de, 2 Kasım 1983’te Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-1 kazanılan derbide ve 8 Nisan 1984’te Ali Sami Yen’de 1-1 sona eren maçta gelmişti.

Mesaj yolladı!

Hatırlanacağı üzere Sneijder, Manisaspor ile oynanan kupa maçının ardından yaptığı açıklamada Fenerbahçe’ye gözdağı vererek “Fenerbahçe taraftarından çekinmiyorum. Dünyada birçok çılgın atmosferde oynadım” demiş ve ilk yarıda 2 gol attığı Volkan Demirel için, “Onunla pazar günü görüşeceğiz” yorumunu yapmıştı.

İdmanlarda derbiye özel olarak hazırlanan Sneijder, geçen sezon da Fenerbahçe filelerine gönderdiği galibiyet golüyle, takımının ligde ikinci sırada yer almasında başrol oynamıştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz