Futbol

Gomis neden bayılıyor?

19 Şubat 2018 Pazartesi 12:18 - Son Güncelleme 19 Şubat 2018 Pazartesi 12:24

Galatasaray'da gündem Kasımpaşa maçında baygınlık geçiren Bafetimbi Gomis... Peki Gomis neden bayılıyor?

Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, Kasımpaşa maçının 6. dakikasında biranda yere yığıldı. Baygınlık geçiren Gomis, sağlık ekibinin acil müdahalesi ile kendine geldi. Fransız golcü, karşılaşmanın 10. dakikasında yeniden oyuna dahil oldu.

Fransız futbolcu, ilk kez maçta baygınlık geçirmedi. Gomis, daha önce oynadığı takımlarda da aynı sağlık sorununu yaşamıştı.

"Vazovagal Senkop" teşhisi 

2009 Yılında Fransa Milli Takımı'nın kampında yapılan bir antrenmanda baygınlık geçiren Gomis'e "Vazovagal Senkop" teşhisi konmuştu.

Gomis, aşırı nem, sıcaklık ya da stres anlarında geçici şuur kaybı yaşayabiliyor. Fransız futbolcu, Lyon forması giyerken de üç kez baygınlık geçirmişti.

2015 yılında ise Swansea City forması giyerken Tottenham maçının 7. dakikasında bayılan golcü futbolcu, oksijen maskesi takılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, Kasımpaşa maçının ardından Gomis'in hastalığı hakkında bilgi verdi.

İnce, "Bizim araştırmalarımıza göre Gomis'in futbol oynamasına tıbbi olarak bir sıkıntı yok. Bu zamana kadar forma giydiği hiç bir yerde tam bir teşhis konulamamış. İstemesek de bu bayılmalar ilerde de yaşanabilir" dedi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz