Futbol

G.Saray, Başakşehir'den yine fark yedi

18 Kasım 2017 Cumartesi 22:10 - Son Güncelleme 18 Kasım 2017 Cumartesi 22:46

Süper Lig'in 12. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Galatasaray, zirve yarışındaki takipçisine 5-1 mağlup olarak, puan avantajını yitirdi. Ligin 9. haftasında en yakın rakibinin 6 puan önünde bulunan Galatasaray, son 3 maçında 6 puan yitirerek bu avantajını kaybetti.

Maçın kontrolünü elinde tutan Medipol Başakşehir, Attamah, Adebayor (3) ve Kerim Frei'ın golleriyle sonuca giderken, sarı-kırmızılı ekibin tek golünü ise Gomis kaydetti.

Bu sonuçla 12. hafta sonunda ligin zirvesinde Galatasaray ve Medipol Başakşehir 26'şar puanla yer alırken, sarı-kırmızılı takım, averajla da olsa liderliğini korudu.

Geride kalan sezonun 27. haftasında rakibine 4-0 yenilen sarı-kırmızılı takım, Medipol Başakşehir deplasmanından yine 4 farklı bir sonuçla ayrıldı.

Üç haftada 6 puan kaybetti

Galatasaray, 9. haftada Fenerbahçe beraberliğine rağmen en yakın rakibinin 6 puan önünde yer alırken, son 3 müsabakasında kaybettiği 6 puan, avantajını yitirmesine neden oldu.

Fenerbahçe derbisinin ardından deplasmanda Trabzonspor'a 2-0 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sahasındaki 5-1'lik Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulmasına karşın, deplasmanda Medipol Başakşehir'e 5-1 kaybederek taraftarlarını üzdü.

Medipol Başakşehir'i yine yenemedi

Galatasaray, Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile üst üste oynadığı 4 müsabakayı kazanamadı.

Turuncu-lacivertli ekip karşısında son galibiyetini 2015-2016 sezonunun ilk yarısındaki maçta 2-0'lık skorla elde eden sarı-kırmızılı takım, daha sonraki 4 karşılaşmada 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Fernando cezalı duruma düştü

Galatasaraylı futbolcu Fernando, Medipol Başakşehir karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı oldu.

Müsabakanın 20. dakikasında hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart gösterilen oyuncu, bu sezonki 4. sarı kartını alarak cezalı duruma düştü ve gelecek hafta Aytemiz Alanyaspor ile yapılacak müsabakada oynama şansını kaçırdı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz