Futbol

Gümüşdağ müjdeyi verdi

28 Mayıs 2015 Perşembe 16:55 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2015 Perşembe 17:43

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bu sezonki son toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Süper Lig AŞ'nin yanı sıra yayın hakları ve pazarlama konusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile 4 Haziran Perşembe günü iyi niyet anlaşması imzalayacaklarını belirterek, "Bu sistemin Türk futbolunda devrim niteliğinde adım olacağına inancımı tekrarlamak istiyorum" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bu sezonki son toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.

7 kulüp katılmadı

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta maçları öncesi Haliç Kongre Merkezi'nde, Göksel Gümüşdağ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor'un yanı sıra ligden düşmesi kesinleşen Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'dan başkan veya temsilci katılmadı.

Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise toplantıda yer aldı.

Gümüşdağ: "Süper Lig AŞ kuruluyor"

Vakfın, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantıda Süper Lig AŞ'nin yanı sıra haklar ve pazarlama konularında müzakerelerde bulunduklarını kaydetti.

Gümüşdağ, yayın, pazarlama ve mali yapıya Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF yönetimi olarak ne kadar önem verdiklerini daha önce aktardıklarını anlatarak, "Mali yapılanma komitesi kuruldu. Özellikle bazı kulüplerimizin, UEFA kriterleri doğrultusunda acil ve somut adımlar atması gerektiğini konuştuk" ifadelerini kullandı.

Süper Lig AŞ'nin projelerinin başlangıcını oluşturduğunu ve bu yöndeki yapılanmanın başına getirilen Hüsnü Güreli'nin bir rapor hazırladığını vurgulayan Göksel Gümüşdağ, şunları söyledi:

"Kulüpler Birliği Vakfı'nın yayın ihalesi yapması ve bunun dışında sadece yayın ihalesi ile ilgili algılanmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Kulüpler Birliği'nin temel amacı bir sistem değişikliği. Dolayısıyla Türk futbolunun özellikle mali yapısının ve mali yapısıyla birlikte finans ve pazarlama noktasında Kulüpler Birliği Vakfı ve vakfın 18 üyesi tarafından oluşturulan Süper Lig AŞ yapısında yürütülmesi gerektiğini söyledik. Zaten mali yapının yeni sisteme geçmesi için vakıf da, TFF de, bakanlık da destekliyor. Hazırlanan raporu tartıştık ve değerlendirdik. Özellikle bunu yaparken Türk futbolu ve kulüplerimiz için doğru olanı yapmalıyız. Bunu uzlaşarak, konuşarak ilerleyeceğiz."

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yayın ihalesi yapıyor duruma gelebilmesi için kanun değişikliğine gerek olduğunu kaydeden Gümüşdağ, "Bunun bir Kulüpler Birliği Yasası ile birlikte, yasayla ilgili Hüsnü Güreli başkanlığında komisyon oluşturuldu ve hukukçular da çalışıyor, o yasanın içine dahil edilip, 'Yayın ihalesini Kulüpler Birliği Vakfı yapar' ibaresiyle birlikte bu yapıyı bir yeni sisteme dahil etmiş olacağız" diye konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, daha önce yaptıkları toplantıda Süper Lig AŞ'nin yanı sıra haklar ile pazarlamanın Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ve onun kurduğu şirket tarafından yürütülmesinin doğru olduğunu kabul ettiğini hatırlatan Gümüşdağ, "Süper Lig AŞ kuruluyor" ifadesini kullandı.

"Sözleşmeyi müjdelemek istiyorum"

Gümüşdağ şöyle devam etti:

"İyi niyet anlaşmasını 4 Haziran Perşembe günü (Yıldırım Demirören ile) imzalamak üzere sözleştiğimizi müjdelemek istiyorum. Riva'da bu anlaşma imzalanacak. 'Nasıl olacak?' diye yazılıyordu. İnanın bize Süper Lig AŞ kuruluyor. Centilmenlik anlaşması da herkese ne kadar ciddi olduğumuzu gösterecektir. Bu sistemin Türk futbolunda devrim niteliğinde adım olacağına inancımı tekrarlamak istiyorum."

"Çatlak ses yok"

Göksel Gümüşdağ, bazı kulüp üyelerinin toplantıya katılmaması ve düşüncelerinin ne olduğu yönündeki soru üzerine "Bu sistemin Türk futbolu için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 16-17 kulüp benimsemiş durumda, kimsenin itirazı yok. Hiçbir çatlak ses yok. Tüm kulüplerin desteği var. Herkesin bu sisteme inandığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz