Futbol

Güneş'ten Sinan Bolat sitemi

26 Temmuz 2014 Cumartesi 15:31 - Son Güncelleme 26 Temmuz 2014 Cumartesi 16:44

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş soruları cevapladı.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda elenmelerine ilişkin, "Kızmak ve üzülmenin yerine neler yapabileceğimizi konuşmak çok daha doğru olacaktır" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan'da Chikhura Shackhere ile oynadıkları rövanş müsabakasının ardından Türk gazetecilere yapılan saldırıyı hatırlattı.

Saldırıyı kınayan Güneş, "Hepinize geçmiş olsun. UEFA'nın bunun gereğini yapacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kupadan hiç beklemedikleri şekilde elenmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Güneş, bu sonuca yönetim kurulu ve yeşil-beyazlı taraftarların da fazlasıyla üzüldüğünü dile getirdi.

Çözüm üretip yeniden hayata tutunabilmek için yapmaları gerekenlere bakacaklarını vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

"Kızmak ve üzülmek yerine neler yapabileceğimizi konuşmak çok daha doğru olacaktır. Oyunda üstün olmamıza rağmen gol atamadık. Kalite ve beceri eksikliğimizi hem buradaki hem de oradaki maçta görmüş olduk. Kesinlikle tur atlayacağımız maçtı. Geriye sadece üzüntü kaldı. Önümüzde artık daha önemli maçlar var. Tekrar bu yarışa gireceğiz. Özellikle yukarıyı düşünen takımlar bu arenada olmak ister. Bizim için son anda oldu ama bunlara rağmen turu geçmeliydik. Bugün daha çok birbirimize destek olup güven duymalıyız. Bu takımın ve camianın güven sıkıntısı var. Geçmişten gelen travmalarını bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Günü karalamadan yarını planlamamız lazım. Bir maç kaybettiğimizde önce birbirimizi kaybetmeyelim ama yanlış yapanları da tutmayalım. Şu maç bittiğinde hep beraber sevinecektik. Bursaspor, onlardan daha iyi takım. Bu halimizle kiminle oynarsak oynayalım kazanacaktık ama kaybettik. Kaybettiklerimi geri getiremeyiz. Bugün aldığımız bu sonuç, yaptıklarımızın karşılığıydı. O halde yarın alacağımız iyi sonuçlar istiyorsak daha iyi çalışıp ders çalışmalıyız. Şartlar ne olursa olsun bu takım iyi olacaktır. Bursaspor etrafında birleşirsek bu işi becereceğimizi düşünüyorum. İki maçta da biz oynadık. Lige 25 günlük bir süremiz var ve daha iyi olacağız. Fizik olarak bir sıkıntımız yok."

Aydın Karabulut'un sakatlığı

Sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan oyuncuların yavaş yavaş iyileşmeye başladığına değinen Güneş, Emre Taşdemir ve kaleci Onurcan Piri'nin durumlarının düzeldiğini, Belluschi ve Fernandao ve Serdar Aziz'in ise iyiye gittiğini anlattı.

Güneş, yeni transferlerden Aydın Karabulut'u da dizindeki sakatlığı nedeniyle Chikhura Shackhere ile yaptıkları rövanş maçında 18 kişilik kadroya almadığını bildirdi.

Karabulut'un, dizindeki sakatlığıyla ilgili ameliyat olması gerektiğini doktorların söylediğini aktaran Güneş, "Yükleme olunca da ağrısı oluyor. Bu onu soru işareti haline getiriyor. Doktorlar 'Ameliyat olması daha iyi olur' dediler. Menisküsü var. O da ameliyattan kaçıyor. Zaman kaybı oluyor. İleride de bu sıkıntıyla gelebilir. Ayağın kilitlendiği zaman yine ameliyat olacaksın" diye konuştu.

"Sinan Bolat, benim için hayal kırıklığı oldu"

Bir gazeteci, Güneş'e, Fenerbahçeli Samuel Holmen ve Fransa'dan Jeff Louis'in transfer edileceği iddialarını hatırlattı.

Transferle ilgili medyada yazılanların, kulübün zararına olduğuna işaret eden Güneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Jeff Louis ile ilgili fiyatta sıkıntı çıktı. Buna benzer birkaç oyuncu daha söylendi. Holmen de buna benzer. Onun bir sıkıntısı var. Uzun zamandır müsabaka oynamadı. İyi oyuncu. Traore de ona benzer bir oyuncu. Bizim golde sıkıntımız var. Birkaç oyuncu var yine bunlar gibi ama hangisi olur onu bilmiyorum. Bunu da zaman gösterecek. Yazılan çizilenlere bakılınca bizden önce gidiyor. Daha 'olabilir' derken piyasaya yansıyor. Transfer gizli olur."

Güneş, bir soru üzerine kendilerinin de talip olduğu kaleciler Sinan Bolat'ın Galatasaray, Ufuk Ceylan'ın da İstanbul Başakşehirspor ile sözleşme imzalamalarını değerlendirdi.

Kalecileri Harun Tekin'in, şansını iyi kullandığını belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Frey, çok kariyerli bir kaleci ama geçen sene bekleneni veremedi. Şartlara bakarsak bu yıl Harun birinci kaleci, ikinci kaleci de Frey. İkinci kaleci olmak da Frey'e yakışmayacak. Bunu da kendisine söyledim. Bu nedenle Türk kaleci istedim. Sinan Bolat bize gelmeyi istiyordu. Daha adını söyleyemeyeceğim birçok isim vardı. Onların hepsini, Harun'un altında diye düşünüyorum. Sinan Bolat, Galatasaray'da kaç maç oynayabilecek onu bilmiyorum ama bizde yarışa ortak olacaktı. Sinan Bolat'ın transferinin olabileceğini görüyordum ama benim için hayal kırıklığı oldu."

"Oyuncuyu, bakmak için değil oynatmak için burada tutuyoruz"

Güneş'e, "Geçen sezon kadro dışı bırakılan Kazım Kazım'ın affedileceği ve takıma döneceği yönünde söylenti mevcut. Böyle bir düşünceniz var mı?" sorusu da soruldu.

Kazım ile ilgili düşüncesinin başından beri aynı olduğuna dikkati çeken Güneş, şunları kaydetti:

"Kazım, Pinto, bu takıma ait olmayan oyunculardı. Pinto'nun eski haline bakarsak, kalsın isterdim. Öyle bakarsanız en iyisi Bangura. Top oynuyor orada. Biz buraya ait olanları kazanırken sıkıntı çekiyoruz. Kazım, başarılı olsa zaten kalacaktı. Ekonomik bir külfeti var. Kazım ve diğerleri... Hep aynı şeyleri konuşup zaman kaybediyoruz. Elimizdeki oyunculardan bile bazılarını, oynayamazsa bırakmayı düşünüyoruz. Oyuncuyu, bakmak için değil oynatmak için burada tutuyoruz. Bu ilkeleri böyle işletmek durumundayız. Kazım gibi bir oyuncu bana lazım, doğru. Sestak gibi oyuncu lazım ama bunların üzerinde muhakeme yapmak doğru değil. 15-20 gün izin verilmiş, sonra 'Gel bir daha idmana çık.' Oyuncularla sorunum yok ki. Bunlar doğru değil. Elimizdeki oyuncuları kazanmak istiyoruz. Oyuncuları korumak için değil, yararlı hale getirmek için uğraşıyoruz. Bunları gündemde çok tutarak geriye dönük suçlama olur. Kulübe en az zararlı hale getirip çözmek durumundayız. Taiwo ve Frey'i bile oynatamıyoruz. Takımla seyirciyle camiayla bütünleşmemiş futbolcularla sıkıntı çekeriz."

Şenol Güneş, başka bir soru üzerine Ozan İpek'in de henüz hazır olmadığını dile getirdi.

İpek gibi Karabulut'un da hazır olmadığını vurgulayan Güneş, "Hem Ozan hem Aydın, güçlü olmadıkları zaman sakatlanabilecek futbolcular. Bu maçta son bölümde kırmızı kart nedeniyle eksik olmasaydık Ozan girebilirdi. 10 kişi kaldık ve katkı yapacağını düşünmediğim için almadım. Ferhat Kiraz, alanı daha iyi kullanıyor, koşuyor ama Ozan şu an o fizik gücünde değil. Şansı en iyi kullanan, Aziz Eraytay oldu" görüşlerini iletti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz