Futbol

"Hakem hataları skandal seviyeye vardı"

29 Kasım 2015 Pazar 20:47 - Son Güncelleme 29 Kasım 2015 Pazar 18:54

"Türkiye ligindeki yönetimler "hata ötesine" geçip "skandal" seviyesine vardı"

Fenerbahçe Kulübü, spor kamuoyu tarafından Türkiye futbol liglerinde oynanan futbol maçlarındaki hakem hatalarının yoğun bir şekilde tartışıldığı dönemde voleybol ve basketbol liglerindeki hakem hatalarının gözden kaçtığı iddiasında bulundu.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, voleybol ve basketbol liglerinde yer alan takımların büyük kısmının Avrupa liglerinde de yarıştığı ve bu liglerdeki hakem yönetimleri ile kıyaslandığında Türkiye ligindeki yönetimlerin "hata ötesine" geçip "skandal" seviyesine vardığı öne sürüldü.

Türkiye'deki lig maçlarını yöneten hakemlerin eleştirildiği açıklamada, "Ulusal lig maçlarını yöneten hakemlerimizin Avrupa Ligi ve CEV organizasyonlarında görev alan hakemler ile kıyası bile mümkün olmayan düşük bir kalite ile müsabaka yönettikleri açıkça görülmektedir. Bu sebeple voleybol ve basketbol federasyonlarının kısa bir süre içinde hakem kadrolarını yenilemesi, hakem kalitesini yükseltmesi ve bizi bu kaderden kurtarması beklentimizdir" ifadelerine yer verildi.

İşaret edilen konunun sadece Fenerbahçe'nin değil ülke sporunun da önemli bir meselesi olduğu kaydedilerek, "Özellikle dünyanın sayılı kulüplerinin yapabildiği yatırımları yıllardır önemli bir istikrarla sürdüren kulübümüz gibi, sadece sponsor desteğiyle ülkemizi temsil etmeye çalışan takımların kaderleri, skandal kararların sahibi hakemlerin ellerine bırakılamayacak kadar önemli ve ulusal düzeyde önem arz etmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz