Futbol

Halilhodzic'in yüzü gülmüyor!

16 Eylül 2014 Salı 11:55 - Son Güncelleme 16 Eylül 2014 Salı 12:03

Trabzonspor, Vahid Halilhodzic'le kazanmakta zorluk çekiyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk 2 haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ve sahasında da Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in görevde bulunduğu bu sezon 9 maçta 2 maçta galibiyet elde etti.

Bordo-mavili takım, sezon başında ikinci kez göreve getirilen Halilhodzic yönetiminde resmi ve hazırlık maçlarında oynadığı 9 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 11 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde 9 gol gördü.

İlk olarak Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında Özbekistan'ın Lokomotif Taşkent takımı ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, daha sonra Bundesliga ekiplerinden Köln'e 2-0, Augusburg'a ise 3-1 yenildi. Sezon açılışındaki özel maçta Hüseyin Avni Aker Stadında Bursaspor'u konuk eden Karadeniz ekibi, sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Rusya'nın Rostov takımını 2-0 yenerek Halilhodzic yönetimindeki ilk galibiyetini elde eden Karadeniz ekibi, deplasmanda oynanılan rövanş maçında da sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak gruplara kaldı.

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, Halilhodzic yönetiminde ligdeki ilk maçında Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda oynadığı maçtan da 0-0 beraberlikle ayrılarak yeni sezona puan kaybıyla başladı. Ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde hazırlık maçında Çaykur Rizespor karşısından 6-2 gibi farklı bir sonuçla ayrılan bordo-mavililer, ligin ikinci haftasında da Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı.

9 maçın 5'inde gol atamadı

Trabzonspor, 9 karşılaşmanın 5'inde gol atma başarısı gösteremedi.

Bordo-mavililer, FC Köln, Bursaspor, Rostov (dış saha), Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarında rakip filleri havalandıramadı. Lokomotif Taşkent maçında Özer Hurmacı ve Turgut Doğan Şahin, Augsburg maçında Gökhan Karadeniz, Rostov ile oynanan ilk maçta da Cardozo ve Medjani gol kaydetti.

Çaykur Rizespor maçında da Serdar Gürler, Sefa Yılmaz (2), Salih Dursun, Fatih Atik ve Mustafa Akbaş gol atan oyuncular oldu.

4 resmi maçta 1 galibiyet

Trabzonspor, lig ve Avrupa kupasında oynadığı 4 resmi maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Rostov'u 2-0 yenerken deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Karadeniz ekibi, Kayseri Erciyespor ve Fenerbahçe karşısında da sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, 4 resmi maçta 2 gol atarken kalesinde ise gol görmedi

Rostov maçında yüzü güldü

Teknik direktör Vahid Halilhodzic, Rostov ile oynanan ilk maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetten memnun olduğunu belirterek, "40 günden beri ilk defa bu akşam gülmeye ihtiyacım var, gülebilirim. Trabzonspor, çok güzel bir maç kazandı" ifadelerini kullanmıştı.

Halilhodzic, bu karşılaşma haricindeki resmi maçlarda galibiyet yaşayamadı.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz