Futbol

Hamit: O formayı istiyorum!

21 Ekim 2014 Salı 18:47 - Son Güncelleme 21 Ekim 2014 Salı 19:05

Galatasaraylı Hamit Altıntop, B.Dortmund maçı öncesi iddialı açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile yapacakları maçı kazanabilecek güçleri olduğunu söyledi. Hamit, 90 dakika oynayabilecek duruma gelip gelmediği ile ilgili olarak ise "Hocamız tercihini başka oyunculardan yana yaptı. Son maçlarda yine takımdaydım ve oynadım. Ben o formayı istiyorum. Oynamak istiyorum. O formayı aldığımda, bırakmayacağıma inanıyorum. Kendimi o kadar iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Arena'daki basın toplantısında medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Hamit Altıntop, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçlarında aldıkları sonuçların kendileri açısından iyi olmadığını belirterek, "Hedefimiz gruptan çıkmak ve önümüzdeki 2 maçtan puanlar almamız gerekiyor. Yarın inşallah iyi bir başlangıç yaparak ilk galibiyetimizi alırız. Bunu başaracak gücümüz var" dedi.

Takım olarak eksikleri olduğunu bildiklerini aktaran Hamit, "Yeni arkadaşlarımız ve yeni bir hocamız var. Günden güne daha iyi bir yöne gidiyoruz. Fenerbahçe derbisinin ardından öz güven olarak da iyi bir seviyeye geldik. Umarım yarın bunu devam ettiririz" değerlendirmesinde bulundu.

"Ben o formayı istiyorum"

Galatasaray'ın son maçlarında yedekler arasından oyuna dahil olmaya başladığı aktarılan ve 90 dakika oynayabilecek duruma gelip gelmediği sorulan Hamit, formayı istediğini söyledi.

Sezon başında iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini, ardından ise sakatlığında küçük bir tekrarlama olduğunu anlatan Hamit, "Ama takımdan uzun süre ayrı kalmadım. Hocamız tercihini başka oyunculardan yana yaptı. Son maçlarda yine takımdaydım ve oynadım. Ben o formayı istiyorum. Oynamak istiyorum. O formayı aldığımda, bırakmayacağıma inanıyorum. Kendimi o kadar iyi hissediyorum. Öyle bir isteğim ve motivasyonum var ki takıma yardımcı olmak istiyorum. Bunu da burada konuşarak değil sahada yapabilirim" ifadelerini kullandı.

"Bir Alman takımıyla oynamak benim için önemli"

Hamit Altıntop, bir Alman takımıyla karşı karşıya gelmenin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Almanya Ligi'nde (Bundesliga) Schalke 04 formasıyla çıktığı ilk maçta Borussia Dortmund'a 2 gol attığının hatırlatılması üzerine tecrübeli futbolcu, "Hatırladığım kadarıyla 2003 yılındaydı ve o zamandan bu zamana çok şeyler değişti. Borussia Dortmund takımı daha farklı bir yerde. Bir Alman takımıyla oynamak benim için önemli. Bir Alman-Türk olarak bunu söyleyebilirim. Orada çok vatandaşımız var. Bu maçı farklı gözle izliyorlar. Kulübümüzü, taraftarımızı ve Almanya'daki vatandaşlarımızı sevindirmek istiyoruz. Hedefimiz belli. Son iki senede gruptan çıktık. Bu sene de tekrarlamak istiyoruz. Yarınki maç bu açıdan çok önemli" değerlendirmesini yaptı.

"Hocamızın zamana ihtiyacı var"

Hamit Altıntop, teknik direktör Cesare Prandelli'nin sık sık yaptığı sistem değişikliklerinin kendilerini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"İlk önce bir şeyi unutmamak lazım. Biz ligde istediğimiz puanları hemen hemen aldık. En önemlisi de bu. Balıkesir'de inanılmaz bir kaza geçirdik. Orada yenilmek bize yakışmadı ama futbolda olabiliyor. Ben bir şeyin altını çizmek istiyorum. Bunu da içten söylüyorum. Bir teknik direktör için yeni bir lige, yeni bir kültüre gelmenin zorlukları vardır. Ben bir Türk olarak dahi bunu yaşadım. Hocamız, Türkiye ligini bir Almanya ya da bir İspanya ligi gibi tanımıyordur. Uyum sağlamak için bir sürece ihtiyaç olur ve takımında da oynamalar yapması gerekir. Oyuncuları tanıması lazım. Sneijder'i herkes tanıyor ama ben dahil diğer oyuncuları kaç kişi tanıyordur. Hep iyi futbolcu oynayacak diye bir şey yok. Eleştiriler doğal, çok iyi oynamadığımız da doğru. Ancak bir mesafe aldığımız görülüyor. Ben iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Ama önümüzdeki yol bayağı uzun. Bu konuda örnek verebilirim. Bayern Münih'te oynarken, 2009-2010 sezonunda takımın başına Louis Van Gaal gelmişti. Lige çok kötü başlamıştık. Şampiyonlar Ligi'ndeki sonuçlarımız da inanılmaz kötüydü. Sonra Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u yendik ve bu maç bizim için dönüm noktası oldu. Ardından ligde hiç yenilmeden şampiyon olduk. Şampiyonlar Ligi'nde de final oynadık. Bu sezona çok iyi başlamasak da çok iyi sonuçlandırabiliriz inşallah."

"Kendimize inanıyoruz"

Borussia Dortmund'un yarın Galatasaray karşısında favori gösterildiğini anlatan Hamit, iyi bir sonuç alacaklarına inancının da yüksek olduğunu vurguladı.

Almanya liginde üst seviyede bir mücadele vermesi nedeniyle Borussia Dortmund'un bir adım önde gösterildiğini anlatan tecrübeli oyuncu, "Biz kendimize inanıyoruz ve yarın bunu inşallah sahada da göstereceğiz. Ben yarın için çok ümitliyim. Allah'ın izniyle de o Şampiyonlar Ligi müziğinin ardından taraftarımıza çok güzel bir futbol izleteceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Sakallarını neden kısalttı?

Basın toplantısına sakallarını kısaltmış olarak katılan Hamit, Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonu ikinci turunda Schalke 04'e karşı gol attığı maç öncesi de böyle bir değişiklik yaptığı hatırlatılıp, bunu bir uğur olarak mı gördüğünün sorulması üzerine, esprili bir şekilde, "Alman arkadaşlar benim son senelerdeki sakallı hallerime alışık değiller" derken, "Ben keyfime, ruh halime göre hareket ediyorum. Kendime yakıştığına inandığım için, tarz olduğunu düşündüğüm için sakal bırakıyorum. Bugün de kısaltmanın zamanı gelmişti. Yoksa maçla alakası yok" yanıtını verdi.

Hamit, yarın sahada olup olmayacağıyla ilgili de "Sahada olup olmayacağımı bilmiyorum. İnşallah olurum. Olmasam da benim için her zaman önemli olan takımın iyi oynaması ve maçı kazanması. Yeter ki ben dışarıdan üzülmeyeyim. Kazandığımızda herkes benim kadar mutlu olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz