Futbol

Hamit'in önceliği 4. yıldız değil!

01 Kasım 2014 Cumartesi 15:04 - Son Güncelleme 01 Kasım 2014 Cumartesi 15:26

Hamit Altıntop, Galatasaray Dergisi'ne flaş açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, Spor Toto Süper Lig'deki dördüncü yıldız rekabetini çok önemsediğini ancak başarı getirecek bir sistemin çok daha önemli olduğunu söyledi. 

"Dördüncü yıldızı mı, sistem mi?"

Hamit Altıntop, Galatasaray Dergisi'nin kasım ayı sayısına verdiği röportajda, ligde Fenerbahçe ile girdikleri dördüncü yıldız yarışıyla ilgili olarak, "O rekabetin olması çok güzel. Dördüncü yıldızı çok mu istiyorum? Evet, tarihte bunu kazanan sporcular arasında yer almayı, Galatasaray tarihine bunu armağan etmeyi çok istiyorum. Ancak bana, 'dördüncü yıldız mı yoksa uzun yıllar işleyecek bir sistem mi?' diye sorarsanız, ben başarı getirecek sistemi tercih ederim. O zaman dördüncü yıldızı belki geç takabilirsiniz ama beşinci yıldızı, hatta altıncı yıldızı herkesten önce kazanırsınız" şeklinde görüş belirtti.

İyi bir takım olduklarını, yetenekli oyuncuların bulunduğunu ve çok çalıştıklarını ifade eden Altıntop, "Uzun bir maratonun içindeyiz. Eğer bu koşuda önümüze çıkan engelleri aşmak istiyorsak, takım olarak birliktelik içinde hareket etmeliyiz" dedi.

"Türkiye'de ise maalesef bir çok şeyde kolaya kaçılıyor"

Sarı-kırmızılı futbolcu, Türk futboluyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Futbolcu başarısız olunca tepki görecektir, eleştirilecektir. Türkiye'de tepki de eleştiri de ölçüsüz olabiliyor. Yine futbolcunun bu duruma verdiği tepki de aşırı oluyor. Futbolu gerçekten seven ve bilen ağabeylerimizin bilinçli şekilde sahaya inmeleri gerekiyor. Gençlerimizin buna ihtiyacı var. Almanya'da hoca olmak için çok büyük fedakarlık yapmanız gerekiyor. Çok önemli bir formasyona giriyorsunuz. Önemli bir fakülteden mezun olmuş kadar eğitim alıyorsunuz. Türkiye'de ise maalesef bir çok şeyde kolaya kaçılıyor. Fedakarlık yapmaktan kaçınıyoruz. Futbolda herkes koşuyor, herkes mücadele ediyor, herkes yetenekli. Ancak bunları kolektif bir bilinçle yapmıyorsanız, çok değeri de olmuyor. Başarı da gelmiyor zaten. Bu anlamda bir sistem sorunumuz var."

"Beni hedefler ayakta tutuyor"

Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun bir dönem takımdan uzak kalan ve son maçlarda yeniden forma bulmaya başlayan Hamit Altıntop, bu sezon kendisini daha iyi hissettiğini belirtti.

Borussia Dortmund maçında ilk 11'de sahaya çıktığını, ardından tekrar forma şansı bularak aşama aşama daha iyi olduğunu gördüğünü aktaran tecrübeli oyuncu, şunları kaydetti:

"Tabii ki saha içinde hatalarım olabilir ama fizik olarak istediğim noktaya ulaşıyorum. Yaşadığım sakatlığın ardından kendime inandığım ve en üst seviyeye ulaşabileceğimi bildiğim için sahadayım. Biliyorum ki o seviyeye tekrar çıkacağım. Beni bu hedefler ayakta tutuyor, bunu da Galatasaray formasıyla başarmak istiyorum. Şu an her üç günde bir maçımız var. Bu bizim için aynı zamanda bir avantaj. Çünkü üç gün sonra daha iyisini yapma şansınız var."

"İnsanlar bunun sonucunda tamamen tribünlerden kopabilir"

Ligde uygulanan e-bilet sistemine ve tribünlere yeterli taraftarın çekilememesine de değinen Altıntop, "Dünya derbisi diyoruz, Galatasaray ile Fenerbahçe oynuyor ama stat tamamen dolu değil. Tribünler adına yeni bir organizasyona gidiliyor. Değişimler zordur ama bu kadar zor bir geçiş süreci olmasını ben anlayamıyorum. İnsanlar bunun sonucunda tamamen tribünlerden kopabilir. Bu da bizim yine plansız, programsız hareket ettiğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz