Futbol

"Hata yaptık, bir Galatasaraylıya verdik!"

27 Şubat 2015 Cuma 14:09 - Son Güncelleme 27 Şubat 2015 Cuma 14:50

Beşiktaş Başkanı Orman, Liverpool maçı ve yeni stat ile ilgili açıklamalar yaptı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkanlığın zor bir görev olduğunu ve kötü sonuç alındığında herkesin dönüp kendisine baktığını söyledi.

Liverpool maçını yorumlayan Orman, yeni sezona Vodafone Arena'da başlamayı hedeflediklerini söyledi. Orman, "En kısa sürede bitireceğiz, ancak bu sezonun bitimine yetiştiremiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kötü sonuç olduğu zaman herkes bana dönüyor"

Fulya'daki Şan Ökten Tesisleri'nde Valmiera Glass ile yapılan sponsorluk anlaşması imza töreninde Liverpool maçındaki yaşadığı duygular ve Vodafone Arena'nın son durumuyla ilgili bilgiler veren Orman, "Beşiktaş başkanlığı zor bir görev. Bütün camianın yükü omuzlarınızda. Yendiği zaman herkes mutlu oluyor. Kötü sonuç olduğu zaman herkes bana dönüyor. Sahada benim oynadığımı, benim kafaya çıktığımı, topu benim kurtardığımı zannediyorlar" dedi.

Liverpool maçında sık sık dışarı çıkmasının nedenine açıklık getiren Orman, "Sayın 11. Cumhurbaşkanı yanımızdaydı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu vardı. Şeref tribününde olduğumuz için rakip takım yanımızdaydı. Belli nezaket içinde oturuyorsunuz. Ben de taraftarım. Herkes ayağa kalkıp otururken çakılı maç izlemek durumunda kalıyoruz. Çıkıp biraz hava alıp kendime gelmeye çalışıyordum. Çok önemli gündü" şeklinde konuştu.

"Stat 200 bin kişilik olsaydı yine doldururduk"

Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu ve İstanbul'un da en güzel şehirlerden biri özelliğini taşıdığını anlatan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş da 112 yıllık önemli bir kulüptür. İnanılmaz coşkulu bir taraftarımız var. Beşiktaş'ın bütçeleri 250 milyon dolar civarlarına gelecek. Bu kadar güzel ülkede, bu kadar güzel statta Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi kupasını, Şampiyonlar Ligi kupasını alabileceğini ilk günden beri, üzerimizde ölü toprağı varken, çok kötü günlerdeyken bile söylüyordum. İstikrarlı kadrolarla yapabileceğimize inanıyorum. Başkanlığım bitmeden Türk milletine ve Beşiktaş'a bunu yaşatacağımıza inanıyorum. Sadece bizim kulüp açısından değil, bütün Türkiye açısından geçerli. Dün 80 bin kişi vardı. Stat 200 bin kişilik olsaydı yine doldururduk. Bu kadar futbolu seven varken, büyük geçmişi olan bir kulübün, bu kadar güzel imkanları olan kulübün, kendi kaynağını yaratan; bir Arap sermayesinin, Rus sermayesinin değil Beşiktaşlıların yarattığı sermayeyle Beşiktaş'ın bunu alacağına inanıyorum."

Orman, Beşiktaş'ın farklı bir kulüp olduğunu ve bu farklılıktan da mutluluk duyduklarını ifade etti.

Avrupa'da tüm Türkiye'yi temsil ettiklerine dikkati çeken Fikret Orman, kimseyi rencide edecek konuşmalar yapmadıklarını, kişisel egoları için kulübü kullanmadıklarını dile getirdi.

"Stadın çatısı için bir hata yaptık, bir Galatasaraylıya verdik!" 

Başkan Orman, yeni sezona Vodafone Arena'da başlamayı hedeflediklerini söyledi.

"Stadın çatısı için bir hata yaptık, bir Galatasaraylıya verdik" diye espri yapan Orman, "Programı öne çekmeleri için baskı yapıyoruz. En kısa sürede bitireceğiz. Bu sezonun bitimine yetiştiremiyoruz. Çatının yapılıp yukarı kaldırılmasıyla çim saha başlayacak" ifadelerini kullandı.

Kurdukları takımın gökten oluşmadığını kaydeden Fikret Orman, "Bütün oyunculara yatırım yaptık. Önemli transfer paraları ödedik. Olmayan altyapısını düzelttik. En büyük yatırımı futbol takımına yaptık. Eşdeğer özkaynakla stadı yapıyoruz. İnşallah yeni sezona orada başlayacağız" diye konuştu.

Vodafone Arena'nın her santimetre karesinde emeklerinin olduğunu anlatan Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her şeyi düşünerek, seçerek, özenle yapıyoruz. Hiçbir şeyden kaçınmadık. Çatı örtüsüyle beraber inanılmaz bir görüntü ortaya çıkacak. Stadı genelde martılar görür. Stadı gömdüğümüz için göz önünde olan bir stat. Alttan yapacağımız ışık oyunlarıyla inanılmaz şeyler planlıyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz