Futbol

Holmen resmen Bursaspor'da

08 Ağustos 2014 Cuma 16:44 - Son Güncelleme 08 Ağustos 2014 Cuma 16:48

Yeşil beyazlılar, F.Bahçeden 1 yıllığına kiraladığı Holmen ile sözleşme imzaladı

Bursaspor'un, Fenerbahçeden 1 yıllığına kiraladığı İsveçli oyuncu Samuel Holmen, yeşil-beyazlı kulüple resmi sözleşmeyi imzaladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katılımıyla Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Holmen'in, kulübe hayırlı olmasını diledi.

Başarılı oyuncuyu önce de istediklerini ancak transferin kendilerine nasip olduğunu söyleyen Bölükbaşı, "Holmen, takıma çok katkı sağlayacak, zirveye oynayacak Bursaspora büyük katkı sağlayacak. Bursaspora gelmesinde Sayın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a, başkan vekiline ve CEO'larına teşekkür ediyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongreden sonra desteğini hiç esirgemedi, yanımızda oldu. Holmen'in alınmasında da bize katkısı çok büyük" ifadelerini kullandı.

Bölükbaşı, Holmen'e, yıllık 1 milyon 50 bin avro ödeyeceklerini kaydetti.

Holmen transferinin ayrıntılarını sorulması üzerine Bölükbaşı, "Holmen'le ile 1 yıllık kiralık anlaştık. Ama ben satın almak istemiştim. Ancak kendisi ilk etapta kiralık olmayı düşündü. Fenerbahçeye herhangi bir bedel ödemedik" açıklamasını yaptı.

"Yapacağımız transferlerden biri dünya çapında"

Gazetecilere, transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Futbolcularla görüşüyoruz. Bir tanesi dünya çapında bir futbolcu, son çalışmalar yapılıyor. Yine genç ama dünyada söz sahibi bir ülkenin futbolcusuna tekliflerimizi sunduk, cevap bekliyoruz. Geçen dönemden gitmek isteyen yabancı arkadaşlarımız var, giden olduğu taktirde görüştüğümüz futbolcu arkadaşlarımız da olacak" dedi.

Kongrede basketbol şubesini kuracaklarını verdiklerini ve bu sözü de tuttuklarını söyleyen Bölükbaşı "Başkanımız Altepe'ye çok teşekkür ediyorum. Türkiye Basketbol Federasyonuna rica ederek 3'üncü ligde olmamızı sağladı. İnşallah Bursa'da çok güzel şeyler olacak. Birbirimize tahammül edeceğiz, sabır göstereceğiz. İnanıyorum ki sene sonunda çok güzel şeyler olacak" ifadelerini kullandı.

- "(1 ayda kaçacaklar) diyorlar, ben kaçmayacağım"

Önceki sezon Kayseri Erciyessporda kiralık olarak forma giyen Pape Diakhate'nin, Özlüce Tesisleri'ne geldiğinin belirtilmesi, Renato Civelli'nin takımdan ayrılma durumunun olup olmadığının sorulması üzerine Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Ağzınızdan çıkanlar senet oluyor. Dışarıda gizliden yürüttüğümüz şeyler açığa çıktığında zamanında Bursaspor zarar gördü. Yönetim işleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Onlarla ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Anlayışlı olursanız sevinirim. Geldiğimiz günden bu güne kadar yapılanlarla ilgili birkaç gün sonra dostane bir toplantı yapacağım. Ancak şu transferleri bitirelim. Gerekli açıklamaları yapacağız. Ne söz verdiysek hepsini yapacağız. Ama ben de sizlerden bir şey istiyorum. İki aydan beri yerden yere vuruyorsunuz, biz Bursaspor için uğraşıyoruz. Bize sorun diyorum, sormuyorsunuz. Lütfen bizim samimiyetimize güvenin. Biz Bursaspor için geldik. 2015'te seçim var, başarılı olamazsak gideriz. Ama başarılı olmaya geldik başarılı da olacağız. '1 ayda kaçacaklar' diyorlar, ben kaçmayacağım. Yıldızlarımızı satmayacağız. Bunu söyledik. Yabancılarla ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Pinto gitmek için bizden 600 bin dolar para istedi. Beş kuruş para vermeden kendisini gönderdim. Bursaspor'un 1 kuruşu benim kuruşumdan daha değerli. Hocamızın istemediği yabancılarla ilgili çalışma içerisindeyiz. Kazım'a da başka oyunculara da teklifler geliyor. Hocamızın istemediği oyuncuları para vermeden göndereceğiz. Verirsek de onu da açıklarız"

Aydın Karabulut'un kampa neden katılmadığının sorulması üzerine Bölükbaşı, "Aydın'ın dayısı vefat ettiği için kampa katılamadı izinliydi. Bugün buraya gelecek yarın da Holmen ile birlikte kampa katılacak" dedi.

Altepe ise Holmen'in Bursaspora hizmet edeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Bursa, Bursaspor ve camiamız için hayırlı olsun. Bursa büyük bir kent, 3 milyonluk kentin takımı da güçlü olmalı. Böyle bir kentin takımı her zaman şampiyonluğa oynamalı, hedefi şampiyonluk olmalı. Bursaspor'un onuru bizim onurumuz, başarısı bizim başarımızdır. Sayın başkanımız Recep Bölükbaşı'na teşekkür ediyorum. Başka kulüpler peşinde olmasına rağmen Bursaspor'u tercih eden Holmen'e de teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum."

Samuel Holmen de Bursaspora transferinde kendisine güvenenlere teşekkür ederek, "Geçen sene benim için zor bir sezon oldu. Çünkü istediğim kadar maç oynayamadım. Daha fazla maç oynamak istediğim bir kulübe geldim. Bursaspor benim için en iyi seçenekti. Muhteşem taraftarı olan çok büyük bir kulüp. İyi futbol oynamayı isteyen ünlü bir teknik adama sahip. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. En kısa zamanda takımıma katılmayı hedefliyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samuel Holmen ile sözleşme imzalandı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz