Futbol

İsmail Kartal'dan Emenike yorumu

21 Eylül 2014 Pazar 23:34 - Son Güncelleme 21 Eylül 2014 Pazar 23:38

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, Gaziantepspor maçını değerlendirdi.

 Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Gaziantepspor maçıyla ilgili, "Maç her iki takım lehine de sonuçlanabilirdi. Biz kazandık. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Kartal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hafta başından bu yana rakiplerinin maçlarını izleyip analiz yaptıklarını söyledi.

Maçın zor geçeceğini bildiklerini anlatan Kartal, "Her iki takım da net pozisyonlar üretti. Maç her iki takım lehine de sonuçlanabilirdi. Biz kazandık. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Her an her şey olabiliyor bu ligde. Oyuncularım gayet ciddi bir gayret gösterdiler. Zaman zaman takım içinde kopukluklar olsa da maçı kazanmasını bildik. Gaziantepspor takımı da iyi mücadele etti, kazanmaya geldi. Okan hocayı da tebrik ediyorum. Onlar da kazanabilirdi. Güzel bir futbol akşamı oldu. Bu haftayı 3 puanla tamamladığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum."

- "İlk haftada bizim de penaltımız verilmedi"

İsmail Kartal, Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un penaltı pozisyonuyla ilgili değerlendirmesi konusundaki soru üzerine, "Ben daha pozisyonu izlemedim, bilmiyorum. Okan hoca benim çok sevdiğim arkadaşım, kardeşim. Saygı duyuyorum düşüncesine. Ama unutulmasın ki bize ilk haftada burada yüzde yüz bir penaltımız ve kırmızı kart verilmedi. Maçı bir daha izledikten sonra gördük. Bunu kamuoyu da kabul etti. Az daha biz de maçı kaybediyorduk. Hakemlerimize o konuda güveniyoruz. Bu akşam daha izlemedim. Yorum yapmak istemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- "Emenike'yi korumak için oyundan aldım"

Kartal, Emenike'yi, takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile yaşadığı gerginlik ve sonrasında da tribünlerden aldığı tepkiye karşılık vermesinin ardından korumak için ikinci yarıda oyundan aldığını ifade etti.

Zaman zaman oyuncular arasında gerginlikler yaşanabileceğini dile getiren Kartal, "Sinirlenmeler ve öfke olabilir ama maçtan sonra bu konuları kapatırız. İşimizi en iyi şekilde yapmaya devam ederiz. Bu akşam da böyle bir şey oldu. Dünyanın en büyük takımlarında da olur, bundan sonra da olacaktır. Olmaması için daha dikkatli olacağız. Oyuncularıma güveniyorum, onlar da bana güveniyorlar. Çok çalışıyoruz. Bunun da karşılığını zaman içerisinde alırız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Emenike'yi oyundan almasıyla ilgili Kartal, "Bir hamle yapmam gerekiyordu. Bunun içinde Emenike de Kuyt da Sow da ve Diego da vardı. O ara bu olaylar olunca, hem Emenike'yi korumak hem de gergin ortamı hafifletmek adına hamle yapmam daha doğru olur diye düşündüm. Tercihimi Emenike'den yana kullandım. Hem takımın menfaatine hem Emenike gibi büyük bir oyuncuyu korumak için böyle yaptım" ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu'nun hırsından bir büyüğü ve takım kaptanı olarak Emenike'ye bir şey söylemiş olabileceğini belirten Kartal, "O da yanlış anlamış ya da belki gol atamamanın sıkıntısı yüzünden karşılık vermiş olabilir. Her şey üst üste geldi. Bunlar futbolda olan şeyler. Takımlarda böyle şeyler olur. Biz büyük takımız, Fenerbahçeyiz, çok önemli bir camiayız. Bunları en kısa zamanda toparlar ve düzeltiriz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, Kuyt'ın performansıyla ilgili bir soru üzerine, Hollandalı futbolcunun üst düzey profesyonel bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Bazı oyuncuları beklemek ve sabır göstermek lazımdır. Bunlar üst düzey oyuncular. Biraz daha sabıra ihtiyacımız var. Kuyt geçen sezon da birkaç hafta sonra form tuttu ve aynı performansla sezonu tamamladı. Kuyt'a çok güveniyorum" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz